Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vera1990

Bałkany

Polecane posty

Gość Vera1990

Nadszedł czas planowania urlopu. Zastanawiam nad Bałkanami jako kierunek wyjazdu na najbliższy urlop. Czy ktoś z Was spędzał tam wakacje? Warto pojechać tam z rodziną?

Gość gość
Spelnisz moje marzenie, o ile pojedziesz do Bosni, Serbii, Czarnogory i to nie przez biuro podrozy... :)

Gość Sabrina203
Tak myślę, że warto tam pojechać z rodziną. Jest dużo wspaniałych miejsc, a co za tym idzie na pewno będzie pełno nowych, cudownych wspomnień. A najlepiej takie wspomnienia dzielić właśnie z rodziną. Mi osobiście najbardziej podobał się Berat- miasto tysiąca okien. Polecam zwiedzić. Byłam na planowanej wycieczce (wytwórnia wypraw), tanio, bezpiecznie i wygodnie. :)

Gość Vera1990
gość samodzielnie dla mnie będzie dość ciężko. Nie jestem zmotoryzowana, więc zostają połączenia lotnicze, pociągi, autobusy. Wszystko samemu ogarnąć to duże wyzwanie. Czarnogórę z chęcią bym zwiedziła, tak samo Albanię. Chorwację z racji najazdu turystów odpuszczam. A jakieś biuro w ogóle ma w ofercie Bałkany (poza już wspomnianą Chorwacją, którą to chyba każde biuro ma)?

Albania jest krajem, w którym dużą popularnością cieszy się wynajem domów i apartamentów wakacyjnych. Wielu rdzennych mieszkańców pracuje w branży turystycznej. Noclegi znajdziesz na http://www.edom.pl/noclegi/al/albania/ , z dojazdem też już jest w miarę dobrze.

Gość Karo8272
Zjeździłem już kilkadziesiąt krajów na całym świecie,lecz jeżeli chodzi o Albanie to mogę napisać krotko-Perfekcja w każdym calu. Również jest przykre to,że to ostatnie takie lata,gdyż wkracza już nawet tam tzw."poprawność turystyczna". Gdy odwiedziłem Albanie pierwszy raz,a było to 5 lat temu,bylem zszokowany tą ich uprzejmością,kultura i najważniejsze -naturalnością. Myślę teraz o wycieczce z wytwórnią wypraw

Gość gość
My jedziemy do Chorwacji. Byliśmy tam klika razy i zawsze byliśmy zadowoleni. Można powiedzieć, że pogoda jest prawie zawsze. Każdym razem wybieramy inny region. Noclegi w Chorwacji znalazłam na bardzo fajnej stronie http://otochorwacja.pl/

Gość Mariaaaa3737
Albania ma bardzo dużo do zaoferowania jeśli chodzi o pocztówkowe wręcz widoki. Przełęcz Llogary, Jezioro Szkoderskie, Jezioro Ochrydzkie, które częściowo należą do Albanii, Błękitne Oko czy malownicze trasy wzdłuż pasm górskich. Albania może pochwalić się niesamowitą przyrodą i ciekawym ukształtowaniem terenu oraz różnorodnością. W zachwyt wprawiają również plaże w takich miejscowościach jak Dhermi czy Ksamil. Mówi się o nich, że są wręcz rajskie - z lazurową wodą oraz białym piaskiem lub kamykami.

Ja wyruszam już 19.07 do Albanii. Wycieczkę dostałam z mężem w prezencie z okazji rocznicy ślubu. Spędzimy tam 12 dni z Wytwórnią Wypraw mając okazję być we Vlorze nad morzem oraz w Tiranie, Skopje i Sarajewie. Czytając Wasze opinie i patrząc na plan zwiedzania uważam, że to będą cudne wakacje.