Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

3 latka w przedszkolu

Polecane posty

Gość gość

Moja córka we wrześniu będzie miała 3 latka . I tak zapisuje ja do przedszkola od września pójdzie , boję się że sobie nie poradzi . Bo tak : w dzień w domu ma nocnik i jak chce soku to wchodzi na nocnik i sika kupkę tak samo , ale jak gdzieś idziemy do kogoś lub na dwór musi mieć pampersa , bo tam nie ma nocnika . Jpw nocy też zakładam pampersa , jak ja oduczyć bez pampersa w nocy i na dworze lub jak jesteśmy u kogoś? Bo w dzień nie ma problemów . Druga sprawa to muszę nauczyć ją samodzielnie ubierać , sama chce się ubierać ale jej to nie wychodzi , z i rozłonką nie ma roblemow nie płaczę bawi się ładnie , tylko następny problem to nie potrafi dzielić się zabawkami z innymi , i jeszcze jest to że wymyśla z jedzeniem nie chce jeść normalnie tylko wydziwia suchy chleb suchą bułka mleko mięso a resztę to fuj .Nie wiem jak ja nauczyć to ,

Gość gość
To skoro sama wiesz, jak ona jest nie przygotowana do tego przedszkola, to po co ją tam wysyłasz?

Gość gość
Przecież mamy marzec, do przedszkola pójdzie we wrześniu - to kupa czasu. Przede wszystkim odstaw do tego czasu pampersy (te w ciągu dnia jeśli ma drzemkę, moja córka w nocy spała z pampersami do 3l6mcy). Całą resztę z nią ćwicz ale w przedszkolu także sama nauczy się i jeść i ubierać.

Gość gość
Dzieci są różne, jedne szybciej samodzielne inne później. Może przemyśl sprawę i zapisz ją na drugi rok. Żeby nie yło więcej stresu niż to warte.

Gość gość
Moja córka zaczynala przedszkole we wrzesniu a w pazdzierniku kończyła 3 lata.Na sedes zaczęła robić dosłownie dwa miesiące wcześniej,pojechaliśmy na wakacje bez nocnika i nie było wyjscia.pierwsze dwa dni płakała,nie chciała siadac,po dwóch dniach wszystkie toalety po drodze chciala zaliczać.Co do pampersa na noc to niestety dłużej zeszlo,proszę nie martwić sie na zapas.Jeżeli chodzi o samodzielność w przedszkolu to naprawdę dzieci bardzo szybko sie uczą i świetnie daja sobie rade ,to raczej my rodzice za bardzo się martwimy.

Gość Kataszynka
Przecież zawsze możesz posłać ją do placówki, gdzie potrafią dobrze zaopiekować się dziećmi. W http://www.akadero.pl/zlobek/o-zlobku.html masz zarówno przedszkole, jak i żłobek. To dobre miejsce, gdzie na pewno pomogą Twojej córce jesli będzie miała problemy. A poza tym faktycznie masz jeszcze pół roku, więc bardzo dużo może się w tym czasie zmienić.