Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

syn siostry ma ponad 4 lata i NIE ROBI SAM KUPY...szok

Polecane posty

Gość gość

DZIECKO SIOSTRY MA JUZ 4 I PÓL ROKU a dalej siostra idzie z nim robic kupe do wc.. on sam nie potrafi sie podetrzec...zawsze wola siostre i mówi:"mama kupe mi sie chce..chodz" i ona szybko biegnie do niego i podciera mu tyłek..czy to jest normalne ,żeby dziecko w takim wieku ,które chodzi juz do przedszkola prawie rok nie potrafilo samo isc zrobic kupy??bez jaj..

Gość gość
Normalne. Nauczy sie w końcu

Gość gość
a w przedszkolu kto go podciera? panie przedszkolanki? ciezko mi w to uwierzyc

Gość gość
haha moja 7 latka nadal potrafi zawołać, żeby ją podetrzeć. 4 latek? Nie panikuj.

Gość gość
autorko, a ty masz dzieci???? Najwyraźniej nie, bo byś takiego szoku nie przeżyła. Twoje będzie cud miód malina i wieku 2 lat będzie się samo podcierać :D Żebyś się czasem nie zdziwiła, że będziesz swojemu dupsko podcierać dłużej niż siostra.... ;)

Gość gość
Nie wierze w to.moja córka ma 3 lata i sama się podcięta po kupnie.ale ja ja tego ucze,a nie robię z dziecka niedorajdy

Gość gość
Ja pamiętam zaczęłam chodzić do przedszkola w wieku 4 lat i sama się podcieralam, dziwie się ze przedszkole przyjmie takie dziecko które się samo nie załatwia bo jakby nie było to nie jest pełna samodzielność, rodzice trochę zawalili

Gość podwojna matka
Nie robi sam kupy? Siostra mu "wycisnąć" pomaga?... Niektóre 4-latki jeszcze z pieluchą latają, a dla Ciebie szok, że matka tyłek podciera. Serio myślisz, że taki 4-latek sam idelanie już tyłek sobie podetrze? Poczekaj, jak będziesz miała 4-letnie dziecko z wiecznie brązowymi majtkami to sama będziesz latała ten tyłek podcierać :) Mam 4,5-letniego syna, chodzi do przedszkola od 3 r.ż. i też jeszcze dwa miesiące temu wołał, by mu pomóc. I pomagałam, nie widziałam w tym nic dziwnego. Teraz sam już próbuje, jak skończy to przychodzi do mnie, wypina tyłek i pyta, czy czysty :D

Gość gość
paskudne to jest...dlatego nie chce miec dzieci..to obrzydliwe poprostu..te kupy i siki..fuj.

Gość gość
podwojna matka moja córeczka też tak robiła, łapała się za pośladki i nachylała żebym sprawdziła czy na czysty zadek:-)

Gość gość
Dziecko 4 lata to już powinno być samodzielne w tym temscie no ale cóż teraz matki inaczej wychowują niż nasze matki 30 lat temu