Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w bloku można śpiewać ?

Polecane posty

Gość gość

Chciałabym się przeprowadzić do mieszkania w bloku, dotychczas mieszkałam w domu i pytam się jak to jest- można śpiewać w bloku czy nie ? Zajmuje się śpiewem i praktycznie co drugi dzień bym śpiewała trochę, nie mówię ze dużo;)

Gość gość
Ale że głośno to oczywiście ze tak, głośno śpiewam to logiczne z resztą.

Gość gość
Sąsiedzi nie będą szczęsliwi, ale przepisy nie zabraniaja śpiewać.

Gość gość
Szczególnie bardzo wysokie dźwięki są głośne ;) i nie mówcie ze mam śpiewać cicho bo to by było podspiewywwnie a nie śpiewanie Wiec darujcie sobie głupotki

Gość gość
14:47 a jeśli będą do mnie pukać ze ich dziecko spi? Albo policję mogą nasyłać ?

Gość gość
Niektórzy ludzie głusi maja telewizor bardzo głośno myśle ze takie dźwięki byłyby na równi z telewizorem na cały regulator lub nawet głośnej .. Wiec nie wiem co myśleć. Wygłuszenie ścian to już większy wydatek Wiec nie wchodzi w grę ... bym musiała jesscxe wtedy sufit i podłogę

Gość gość
Jest ktoś ?

Gość gość
Śpiewać każdy może, trochę lepiej, lub trochę gorzej, ale nie oto chodzi, jak co komu wychodzi. Czasami człowiek musi, inaczej się udusi x Jak będziesz im codziennie darła ryja, to ci nasrają na wycieraczkę, pomażą g_wnem klamkę, wrzucą przez okno worek ze szczynami, albo jakiś blokers w machę przywali z czółka :P. x Z całym szacunkiem do śpiewu, ale dla postronnych ludzi jest on zwyczajnie uciążliwy bardziej od ujadania psa :(.

Gość gość
Szczerze mówiąc ludziom na blokach to wszystko przeszkadza. Pies, krzyki dzieci, starsi ludzie, na gitarze nie pograsz, bo zawsze źle. Za to pijackie wrzaski, rzyganie, szczanie wszędzie jest akceptowane powszechnie i nikomu nie wadzi. Czarno widzę to twoje śpiewanie, zawsze jakiś idiota się znajdzie i wojnę ci wypowie. Będzie zatruwał życie na różne sposoby. Muzycy na blokach mają przerąbane, hołota kocha pijaków i meneli ☺

Gość gość
Bo menel sam sobie nasra na wycieraczkę i poza zlikwidowaniem, nic innego zrobić mu nie można :(.

Gość gość
17;46 to jak mam rozegrać tą przeprowadzkę? Dadzą coś ściany jakieś dźwiękoszczelne płyty czy coś ? ;/ kurczę już nie wiem poradzicie coś

Gość gość
Dźwięk przenosi się w bloku wieloma kanałami. Nie zamkniesz kanałów wentylacyjnych i nie zlikwidujesz rur kaloryferów. Nie zamkniesz też wszystkich okien latem.

Gość gość
Ale chociaż aby w jednym pokoju można było śpiewać ??? Może nie zamknę wszystkich przewodów i okien ale może jak w jednym pokoju zrobię ściany dźwiękoszczelne to powinno być trochę lepiej ?

Gość Rysunkowa_
Nie ma żadnych podstaw prawnych do zakazu śpiewania lub ćwiczenia na instrumentach w bloku. Do godziny 22.00 (czy innej ustalonej przez spółdzielnię jako pora wypoczynkowa) możesz robić co Ci się podoba. W szczególności jeżeli jesteś zawodowym muzykiem i jest to Twoje źródło utrzymania. A kretynami, którym przeszkadza wszystko dookoła radzę się nie przejmować. Jeżeli ktoś ma potrzeby, aby okrągły dzień przebywać w ciszy to niech zamieszka w domku smerfów, a nie kupuje mieszkanie na blokowisku, gdzie trzeba liczyć się z obecnością innych ludzi za ścianą. Pozdrawiam.

Gość gość
Po 22 nie mozesz

Gość gość
Bo sasiedzi zglosza do spoldzielni bez uprzedniej gadki z toba i bedzirsz miala nalot policji

Gość gość
Albo se uszczelnij chate