Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do mam, które mają doświadczenie z zatrudnieniem na pół etatu i ubezpieczeniem

Polecane posty

Gość gość

Mam zamiar się zwolnić z obecnej pracy. Chcę się przekwalifikować. Pójść na kurs, który trwa mniej więcej pół roku. I teraz wiem, że jak po zwolnieniu pójdę do urzędu pracy, żeby się ubezpieczyć to niestety znajdą mi pracę. W moim zawodzie jest trochę pracy na rynku, mogą mnie niestety wysłać również na staż. Mąż mnie nie ubezpieczy. Jest jeszcze taka opcja, że jak pójdę na kurs to mogę pójść do pracy w swoim przyszłym zawodzie, ale przy kursie tylko na pół etatu. I nie wiem czy któryś pracodawca będzie chętny mnie ubezpieczyć. Biorę jeszcze ostatnią opcję, że po prostu sama się ubezpieczę w nfz, ale to najmniej opłacalna dla mnie opcja. Do mam, które się orientują jest jakiś rodzaj umowy, gdzie np. mam umowę, ale pracodawca nie ponosi dużych kosztów. Szczerze nie zależy mi na żadnych składkach w tym okresie chodzi tylko, żebym miała ubezpieczenie. A biorę pod uwagę, pracę na pół etatu bo chcę zdobyć większe doświadczenie. Proszę o porady.

Gość gość
a masz dziecko? Może wychowawczy?

Gość gość
Tu autorka. Mam dziecko. Niespełna dwuletnie. Nie mogę przejść na wychowawczy, bo na macierzyńskim byłam 6 miesięcy. Musiałam wracać do pracy. A teraz ta praca mnie wykańcza. Jeden wielki wyścig szczurów i dlatego chce zmienić pracę.

Gość gość
Ale jakie to ma znaczenie że byłaś ma macierzyńskim 6miesiecy? Ja byłam 8, pracowałam rok i poszłam ma wychowawczy.