Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zamiast piersi?

Polecane posty

Gość gość

Witam, Zakonczylismy karmienie piersia i zastanawiam sie co podawac dziecku w pozywieniu aby nie zabralko wapnia. Czy takie normalne stale posilki wystarcza dla 16 miesiecznego chlopca? czy warto podawac mu jeszcze mm dla dzieci po roku? Dodam,ze nigdy mm nie podawalam,od poczatku tylko piers a potem wprowadzalam normalne jedzenie.

Gość gość
Normlane jedzenie, nie potrzebuje juz mm. Przy zdrowej diecie wapnia mu nie zabraknie a po co wciskac mu cukier i olej plamowy, ktorej sa w mm?

Gość gość
Up

Gość gość
Nabiał pewnie je? Kaszki mleczne? To mleka do picia nie potrzebuje.

Gość gość
Normalne jedzenie podawaj.moje dzieci tez po odstawieniu piersi normalnie wszystko jadły. mm nawet opcji nie bylo bo pluli dalej niż widzieli, przeciez niedobre to jest, jezeli dziecko nie nauczone tego smaku od malutkiego. Wprowadzałam pomalu zwykle mleko i normalne posiłki.

Gość gość
Eee bzdury! Dzieci potrzebują mleka matki albo modyfikowanego w zastępstwie aż do 2 roku życia, co najmniej. Mm mają nie tylko z numerem 3 (które jest odpowiednie dla 16-miesięczniaka) ale też 4!

Gość gość
Tak, jakby te mm robili z numerem 5, 6..10 to tez bys kupowala? Mm to substytut mleka matki. Skoro doradza sie kobieta odstawianie od piersi do roku to wtedy dziecko nie potrzebuje kp i tym bardziej mm. Chyba, ze uwazasz gosciu wyzej,ze wszystkie dzieci powinno byc kp do 2 lat?

Gość gość
To juz sama nie wiem,zglupialam. W artykulach tez wlasnie roznie jest napisane. Jedni wlasnie uwazaja,ze powinno sie podawac mm lub inne mleko krowie lub kozie a inni,ze wystarczy zbilansowana dieta. Krowiego nie chce mu podawac,kozie wypluwa. Swoja droga jestem pozytywnie zaskoczona jak maly poradzil sobie z brakiem piersi. Na poczatku przestalam dawac mu w ciagu dnia jakies dwa miesiace temu a teraz odzwyczail sie w nocy. Tylko jedna noc byla tragiczna,bo szukal i co chwile sie budzil,ale potem juz ok. Nawet spi lepiej niz wczesniej.

Gość gość
Ja karmilam normalnie, tylko do kazdego posilku dodawalam jakis produkt mleczny (jogurt , twarozek, kawalek sera zoltego, koziego albo plesniowego...) I tak jest do dzisiaj, a corka ma juz 8 lat. Zreszta my tez prawie kazdy posilek konczymy kawalkiem sera lub jogurtem.

Gość gość
Miszkam w UK, tu potem rady lekarzy sa takie, aby po roku podawac mleko krowie pelnotluste plus zbilansowana dieta. Mm ma w sobie same sztuczne witaminy, wiadomo ze lepiej je organizm przyswaja z owocow I warzyw niz z proszku czy tabletki. Dodawaj ser, twarozki, jogurt naturalny do diety i bedzie duzo zdrowiej niz z mm.

Gość Nandia
Są różne opcje, przecież można dawać kaszki, kleiki, inne dania. Nestle dla dzieci ma sporo róznych dań https://www.ceneo.pl/Kaszki_mleko_i_dania_dla_dzieci Przejrzyj sobie, co jest dostępne i coś powybieraj małemu. W tym wieku to chyba jakiś nabiał tez powinien być, chociaż znam osoby, które są weganami i tak samo karmią swoje dzieci bez żadnej szkody dla nich.