Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to pozamaciczna?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jestem w ciąży, ale nie wiem co sie dzieje. Od trzech dni mam male brazowe plamienia, strasznie boli mnie jajnik z ktorego byla owulacja, dodatkowo podbrzusze czasem pobolewa jak na okres. Moje wyniki bhcg: 12dpo - 21 14dpo - 32 16dpo - 29 Bardzo sie martwię. Przedwczoraj lekarz kazal brac duphaston. O co tu chodzi? :(((

Gość gość
pewnie ciąża biochemiczna.

Gość gość
ja mialam pozamaciczna i tez mialam brazowe plamienia i straszny bol jajnika, poszlam do lekarza i przepisal duphaston i kazal czekac. dwa dni pozniej pekl mi jajowod. Gdyby lekarz nie zbagatelizował objawow to oszczedzil by mi operacji.

Gość gość
Nic z tej ciąży nie będzie.

Gość gość
zdaje sobie sprawę, ze nic z tego nie bedzie.. ale nie wiem co dalej..lekarz karze czekać i jak stwierdził, ciązy już chyba nie ma, bo beta spada.. choć wcale mocno nie spadła.. żadnego krwawienia nie dostałam... tylko te lekkie plamienia co jakis czas. Temperatura rano wciąż wysoko. Lekarz stwierdził, że gdyby nawet ciąża była pozamaciczna, to patrząc po wynikach bHCG na tą chwile dużych szkód nie moze narobić, bo jest za mała... Nie wiem co mam robić i tak naprawdę na co czekać :( czuje się lekko zdezorientowana

Gość gość
A nie miałaś zrobionego usg ? Bo ja jestem dopiero w 5 tygodniu i wczoraj u lekarza byłam żeby potwierdzić ciążę i juz miałam usg dopochwowe i doskonale było widać gdzie jest pęcherzyk i z którego jajnika.

Gość gość
Usg z taka beta nic nie pokarze

Gość gość
A kiedy miałaś ostatnią miesiaczke?

Gość gość
Ostatnia miesiaczke mialam 10 lutego. Mialam robione usg dopiero wczoraj. Endometrium odpowiednie, jajniki ok, plamienie bardzo delikatne, szyjka zamknięta . Przy tak niskiej becie nic nie zobaczymy. Mam zrobic za tydzień. PTC dzisiaj mi spadla z 36,9 do 36,6 ale krwawienia nadal nie ma. Nie wiem o co tu chodzi. Na co mam sie nastawic..od poczatku z ciąża jest cos nie tak :(

Gość gość
Tu nie ma co się nastawiać. Trudno tu nawet mówić o ciąży przy takiej wartości bety. Coś się zadziało, ale nie zaskoczyło. To bez znaczenia, że nie ma krwawienia, czasami trzeba je wywołać, a inne działania nawet nie będą potrzebne, bo ciąża nie jest nawet widoczna na usg.

Gość gość
No i co na usg nie widać nic czy jest pecherzyk w macicy ? Dziwne bo ja miałam ost miesiączke tak samo jak ty i u mnie już widać że coś się dzieje tzn jest pecherzyk Ale zarodek jesZcze za mały. Żadnego plamienia nie mam, temp cały czas 37 ponad. I okropne mdłości. Ale bety nie robiłam. Może miałaś później owulacji czy coś i tak naprawdę dopiero się wszystko rozkręca.

Gość gość
Na usg nic nie widac, bo beta za mała. Podobno widać cokolwiek przy becie ponad 1000... Owulacje mialam monitorowana, więc na 100% byla 19 dni temu. U mnie plamienia brązowe wciąż. Ból piersi, czasem bol podbrzusza, nizsza PTC i nic poza tym. Jutro ide zrobić bete, choć sama nie wiem po co :( Gdyby nawet się udało, boje sie czy przez tak kiepski poczatek, moje nerwy z dzidzia byloby wszystko ok :(

Gość gość
Niestety sprawa jest jasna. Przykro mi, ale to się często zadarza.

Gość gość
Sprawa jasna , czyli? :(