Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HerbatkowaMama

kiedy mozna dac dziecku do picia zwykla herbate

Polecane posty

Gość HerbatkowaMama

Moje dziecko nie chce pic wody, rumianku, koperku ani zadnej herbatki dla dzieci nawet jak delikatnie poslodze. Czy moge dac 3miesiecznu dziecku zwykla herbate? Karmie bebikiem, dziecko po nim nie moze zrobic kupy... jak myslicie?

Gość gość
Kawę daj mocną czarną, p r z e s r a smroda jak ta lala, z pampersami nie nadążysz. Albo rycyny.

Gość gość
Absolutnie nie. Tak malutkie dzieci u mnie nie piły nic poza mlekiem z piersi, do 6 m-ca. Ty karmisz mm, więc musisz dopajac, ale myślę że tylko wodą. Wszelkie herbatki różnie działają na brzuszek. Z dosladzaniem mnie zaskoczylas, chyba nie dałaś cukru dla noworodka? :-(

Gość gość
Nie dla noworodka tylko dla niemowlaka. On niechce wody...:(

Gość gość
Absolutnie nie!!! Dla dorosłego herbata jest nieodpowiednia a co mówiąc dla takiego malca. Koper włoski odstaw bo zaburza hormony u dziewczynek.

Gość gość
To ja juz niewiem co mam mu dac....

Gość gość
A jaka wodę podajesz? U mnie kranowka jest ohydna natomiast mineralnej nie można podać Malcowi bo nerki uszkodzisz .

Gość gość
Rumianek możesz śmiało podać,z tym że jak chcesz ciut doslodzic to zagotuj cukier z wodą i zalej rumianek. Przy sztucznym karmieniu trzeba malucha poic.

Gość gość
Jest w aptece herbatka Plantex,dodatkowo działa przeciwkolkowo. To delikatna ziołowa herbatka,zalewasz ja tylko letnią wodą i gotowe. Moja córka chętnie ją piła a przy okazji obyło się bez kolek co przy karmieniu sztucznym często się zdarza.

Gość gość
8:30 dzieku zapytam lece do apteki

Gość gość
Ej mój pięciolatek średnio lubi zwykłe herbaty, zdcydowanie woli jakieś owocowe, np. malinową, żurawinkę malwa tea, bo są dość słodkie/kwaśne, zwyklą herbate zaczał pić dość pózno, potem miał w ogole obryzdzenie do herbatek, teraz na szczęście wyopiua bez marudzenia. Warto eksperymentować, dawać do spróbowania różne smaki oczywiście uprzednio zapoznając się ze składem na opakowaniu, ja podaje jak najbardziej naturalne herbatki takie wlasnie od malwy.

Gość gość
ale tera zajumałaś zrób se lewatywe z terpentyny i bedziesz wiedzieć dostaniesz olśnienia i przewietrzysz se mózgownice