Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do mam bardziej doświadczonych w antykoncepcji brałam nieregularnie tabletki

Polecane posty

Gość gość

Stosuję kontracept. Przeczytałam całą ulotkę, ale dalej mam wątpliwości. Do lekarza idę w następnym tygodniu. W tym cyklu tabletki brałam nieregularnie. Zdarzyło mi się to 2 razy. Raz z powodu grypy żołądkowej. Strasznie wymiotowałam przez 2 dni. I po konsultacji z lekarzem nie brałam przez te dni a potem wzięłam 2 na raz. Była też druga po tej grupie mam osłabiony organizm i złapałam infekcję leżałam kilka dni w łóżku i jednego dnia zasnęłam popołudniu i obudziłam się następnego dnia i znowu wzięłam z opóźnieniem tabletki. Ogólnie wzięłam cały listek, ale z takimi wpadkami. Normalnie po tym zrobiłam przerwę, dostałam okres i zaczęłam skrupulatnie brać następny listek. I teraz nie wiem kiedy mogę uznać, że jestem zabezpieczona?

Gość gość
Po 7 dniach brania regularnie tego opakowania

teoretycznie mogła by być wpadka.. w praktyce to ja po 2 latach od od odstawienia nie mogłam zajść w ciąże, więc tak naprawdę to można gdybać, generalnie po 7 dniach brania ma być 100% ok czy ile tam piszą na opakowaniu..

Gość gość
Tabletki antykoncepcyjne zabijają zarodki

Gość gość
dajcie spokój autorce z głupimi tekstami o zarodkach żałosne

Gość gość
Ty jestes żałosna bedac taka ignorantką

Gość gość
Zamiazt sensownie odpowiedziec jak ktos pyta. To piszecie glupoty. Mam w d***e zarodki.

Gość gość
Jak często konsumujesz piz.ę?

Gość gość
Ja stosowalam regularnie o stalej godzinie i jestem w siodmym miesiacu ciazy.

Gość gość
Oj pewnie ze nie ma nigdy 100% pewności w sprawie zabezpieczenia. Ale autorko 7 dni brania w nowym opakowaniu da ci już najwyższe możliwe zabezpieczenie.

Gość gość
Po 7 dniach. Ale jak zapomnisz to raczej nie bierze sie 2 na raz.

Gość Kastara
W przypadku mojej belary jeśli się pominie jakąś tabletkę to powinno sie ją wziąść nawet jeśli trzeba bedzie łyknąć dwie na raz. Tu masz info z ulotki na temat nieregularnego przyjmowania: "Konieczne jest 7 dni nieprzerwanego przyjmowania tabletek, aby zachować właściwy stopień zahamowania osi podwzgórzowo-przysadkowo-jajnikowej. Należy natychmiast zażyć ostatnią pominiętą tabletkę, nawet, jeżeli oznacza to jednoczesne przyjęcie dwóch tabletek. Następne tabletki należy przyjmować o zwykłej porze. Ponadto, przez następne 7 dni należy dodatkowo stosować barierową metodę antykoncepcji, np. prezerwatywę."