Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

On ma nowe życie a ja noszę jego dziecko

Polecane posty

Gość gość

Mam 24 lata, byliśmy ze sobą 5 lat. Jestem w 11 tygodniu ciąży, a dzisiaj dowiedziałam się, że on jest w Nowym związku z kobietą dla której mnie zostawił. Na początku nie chciałam mu mówić o dziecku, ale z drugiej strony wiedziałam że mu będę musiała powiedzieć, a teraz nie wiem co zrobić. Mój przyjaciel mieszkający w Polsce stwierdził, ze jeśli ułatwi mi to sprawę może zastąpić ojca, ale mieszkamy od siebie 800 km. Dziewczyny jak długo moge zachować ciążę w tajemnicy ?

Gość gość
pytanie kogo kochasz i z kim chcesz być

Gość gość
Z kim chce byc ? Sama ze sobą, mam dość facetów.

Gość gość
No, kwintesencja "męskości". :D Współczuję sytuacji, ale myślę,że nie warto ukrywać ciąży. Poinformuj go o niej,a także o obowiązku alimentacyjnym, nie unoś się dumą, pieniądze zawsze się przydadzą,a czy on będzie chciał mieć kontakt z dzieckiem...cóż,to już jego wybór i niestety do niczego go nie zmusisz. Teoretycznie dziecko powinno mieć i ojca,i matkę,ale w niektórych sytuacjach bywa lepiej,że tego ojca jednak nie ma. Przemyśl wszystko na spokojnie. Szukaj wsparcia u rodziny,u przyjaciół - będzie ci potrzebne,zwłaszcza psychiczne,choć może ci się wydawać,że nie. Ale zawsze to miło mieć kogoś do pomocy czy chociaż do wyżalenia się,wypłakania,wyrzucenia złości... I oczywiście dbaj o siebie, dasz radę,powodzenia. :)

Gość gość
On chciał mieć dziecko i niestety będziemy skazani na siebie do końca życia.

Gość gość
Jedyna szans na brak kontaktu to mój albo jego wyjazd z Niemiec, ale oboje mamy tu rodziny.

Gość gość
spakuj się i jedź do tego przyjaciela. zyjcie normalnie jak rodzina. bo skoro facet jeszcze niecałe 3miesiące temu Ciebie pukal a już jest w Nowym szumnie nazywanym związku. znaczy ze w któryms momencie jechał na 2 fronty

Gość gość
Obojętnie jakim jest facetem powinnaś mu powiedzieć. Musisz myśleć teraz o dziecku i o tym co dla niego będzie najlepsze

Gość gość
Ponoć poznali się w listopadzie. To wszystko tak mnie dotknęło, nie potrafię tego wszystkiego ogarnąć, jakoś ułożyć sobie w głowie. Nie ciesze się tą ciążą.

Gość gość
no skoro poznali sie w listopadzie to cie zdradzal.

Gość gość
Zdaje sobie z tego sprawę, ale staram się nie myśleć o tym, bo mam dość plakania.

Gość gość
Wyjedz do przyjaciela przynajmniej na jakiś czas i później postanowisz.

Gość gość
Współczuję ale głową do góry jeszcze ułoży ci się życie. Facetowi powiedz jak ktoś pisał pieniądze będą potrzebne .Szczerze jeśli twój facet ma teraz babkę ba poziomie to powinna go kopnąć w d.... bo był nie w porządku w stosunku do was obu

Gość gość
Boję sie tego że będzie ciągle obecny w moim życiu. Będzie ciągle a tak jakby go nie było.

Gość gość
A co ty jakaś niedorobiona jesteś ze nie wiesz kiedy widać ciąże ? Co się głupio pytasz :-/

Gość gość
Jestem na tyle nie dorobiona, że wiem iż i każdej kobiety jest inaczej.

Gość gość
No to chyba jasne ze prędzej czy później będzie ja widać i po co ci to ukrywać ? :-/ rzeczywiście jesteś niedorobiona , skoro wiesz ze u każdej jest inaczej to nikt ci nie powie ile można ukrywać

Gość gość
20.14 przeczytaj temat jeszcze raz. Rozumiesz że autorka nie powiedziała ojcu dziecka o ciąży? Dlatego chce ukryć ciążę.

Gość gość
Spoko autorko tu na tym forum wiekszosc ma nieslubne dzieci, dogadacie sie.

Gość gość
Nastaw się na dbanie o siebie a resztą się nie przejmuj.

Gość gość
Facet cię zostawił. Nie płacz, widocznie nie był ciebie wart. Miej go w nosie. Czy będziesz mieć oparcie w rodzinie? Jeśli tak to już bardzo dużo. A co do przyjaciela, wiesz normalnie faceci tak nie robią, on na pewno traktuje cię więcej niż przyjaciółkę. Jeżeli podejrzewasz, że skrycie się w tobie kocha, a ty wiesz, że nigdy nie będziesz traktować go w taki sposób, to też nie niszcz mu życia. Tatusiowi dziecka powiedz o ciąży i o tym, że będzie ciążył na nim obowiązek alimentacyjny. Te pieniądze będą dla dziecka i należą mu się bez względu na to czy jesteś zamożna. Ale powiedz o tym z uniesioną głową i z punktu osoby, która już się ogarnęła. Nie daj poznać, że za nim tęsknisz, nie rób mu dodatkowej satysfakcji. A ciążą się ciesz, bo te chwile już się nie wrócą. Powodzenia.

Gość gość
Facet cię zostawił. Nie płacz, widocznie nie był ciebie wart. Miej go w nosie. Czy będziesz mieć oparcie w rodzinie? Jeśli tak to już bardzo dużo. A co do przyjaciela, wiesz normalnie faceci tak nie robią, on na pewno traktuje cię więcej niż przyjaciółkę. Jeżeli podejrzewasz, że skrycie się w tobie kocha, a ty wiesz, że nigdy nie będziesz traktować go w taki sposób, to też nie niszcz mu życia. Tatusiowi dziecka powiedz o ciąży i o tym, że będzie ciążył na nim obowiązek alimentacyjny. Te pieniądze będą dla dziecka i należą mu się bez względu na to czy jesteś zamożna. Ale powiedz o tym z uniesioną głową i z punktu osoby, która już się ogarnęła. Nie daj poznać, że za nim tęsknisz, nie rób mu dodatkowej satysfakcji. A ciążą się ciesz, bo te chwile już się nie wrócą. Powodzenia.

Gość gość
Jeśli wyjadwyjade to nie będę sama. Jeśli zostanę to będę miała rodziców, dziadków. Przyjaciel jest dla mnie ważny, ale znamy się od 9 lat i nigdy nic z jego strony nie było, więc dałam sobie spokój.

Gość gość
W takim razie nie jesteś sama. Masz na kogo liczyć. Masz jeszcze trochę czasu na podjęcie decyzji. Ciesz się ciąża, bo z małym dzieckiem jest ogrom roboty i bywa ciężko. Odpoczywaj i pamiętaj, że facet to nie jest w życiu wszystko, a o dziecku powinnaś mu powiedzieć, tylko czasami do niego nie wracaj, nie daj sobie zamydlić oczu.

Gość gość
Póki co nie potrafię- ciągle źle się czuje, najczęściej leżę pod kocem z książką, serialem. Chciałam polecieć do przyjaciela chociaż na weekend żeby wyrwac się z tego miasta gdzie wszystko przypomina mi byłego narzeczonego,ale nie mam na to siły.

Gość gość
I jak autorko ?