Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bylam na usg a i tak boje sie raka piersi :(

Polecane posty

Gość gość

W usg czysto, a ja i tak sie boje. Obserwuje codziennie zyly, z dziesiec razy w lazience zdejmuje stanik i patrze na piersi czy wszystko ok, codziennir wieczorem badam piersi palcami. Meczy mnie to juz a tak strasznie sie boje ze mimo tego przeocze cos..

Gość gość
w diagonstyce daja teraz bony znizkowe na badanie BRCA1 i BRCA2 - za 299zł. jest taka akcja 2 bonow dla kobiet do pobrania.

Gość gość
W rodzinie był rak? Piersi?Miałaś tam wcześniej jakiegoś guzka, że się tak boisz?

Gość gość
A dlaczego akurat raka piersi, jet tyyyyle gorszych schorzeń, np.rak podniebnienia...amputacja piersi przy amputacji połowy twarzy to pikuś...

Gość gość
mam coś wyodrebnionego dobrze, ale poki co mowia ze to zrazik tłuszczowy. mama miala wycinane cus jak miala 40lat. babcia miala raka macicy i bialaczke.

Gość gość
Tu autorka. Mama miała raka piersi

Gość gość
Moja mama , dziadek też mieli raka (układu pokarmowego), ojciec też miał choroby układu pokarmowego i jedną ciężką chorobę móżdżku. Też mam różne obawy. Miesiąc temu miałam wycinany woreczek żółciowy i też się denerwowałam czy coś się tam więcej nie rozwija.

Gość gość
u mnie wszyscy na raka pluc padaja , moja matka ma do tego astme i co mam zrobic , nawet na rtg nie chodze , chociaz ciezko mi sie czasami oddych i swiszczy

Gość gość
Nam ginekolog doradził masowanie piersi po okresie unika się raka. Nam bo nie jestem zacofana by wstydzić się partnera podczas badań i porodów. Jest zawsze podczas każdego badania i nie dojdzie do molestowania czy gwałtu jak ostatnio robił onkolg ,urolog. .Pacjentka była na fotelu. Ginekolog rozpiął rozporek. Gdy wypraszam lekarz osobę bliską to zboczeniec ! Mammografia szkodzi piersiom. Dobra dieta dużo picie płynów najlepiej wody przegotowanej i zioła to dobry sposób by nie mieć raka. Dużo ruchu.