Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wasze dwulatki juz nie korzystaja z pieluch?

Polecane posty

Gość gość

Normalnie wołaja na siku i kupe, same sie rozbieraja na nocnik albo korzystaja z nakładki na toalete? A w nocy? Napiszcie prosze szczerze. Chodzi mi o dzieci majace rowno 24 miesiace.

Gość gość
Mój przestał robić w pieluchę w dzień w okolicy 34 mca. Próbowałam odpieluchować go w wieku 24 mcy, ale nie podjął współpracy, a ja nie miałam ani parcia ani ochoty ani czasu uczyć go na siłę.

Gość gość
Tak mój syn równo na 2 latka zaczął korzystać z nocnika, tak z dnia na dzień. W nocy przestał się moczyć jak miał 1,5 roku. Noc w noc pielucha była sucha. Teraz ma 4 lata i nigdy nie wstawał w nocy na siku. Nie wiem jak on to robi, trzyma do rana kiedy ja sama muszę często w nocy iść do toalety.

Gość gość
Mój zaczął wołać na nocnik niecałe 2 tygodnie po drugich urodzinach. Od tej pory nigdy nie zsiusial sie w majtki na dworze, w domu raz nie zdążył dobiec bo nie mógł body rozpiac i zanim .u rozpielam to było za późno;) Noce z sucha pielucha byly juz duuuzo wcześniej:)

Gość gość
Mój syn jak miał 1.5 roku przestał robić kupę w pieluszek z nocnika korzystał mało bardzo podobało mu się. na kibelek że kupka robiła plum... Co do pieluchy na siku to między 23 a 25 miesiącem przestał ja nosić było lato i on strasznie nielubil pieluch już wcześniej. Na noc miał zakładane tak do 26 miesiąca. Co nie zmienia faktu że zdazaly się wypadki w nocy czy lekkie posikiwanie w dzień zwłaszcza jak poszedł do przedszkola ale. pieluche od tamtej pory dał sobie założyć sporadycznie np gdy miał infekcje pecherza.

Gość gość
Syn aktualnie 20 miesiecy, ostatnio podjęłam pierwsze próby odpieluchowania, ale dałam sobie chwilowo spokój bo nie jest gotowy.

Gość gość
Równe 2 lata, gdy zdjął pieluchę w ciągu dnia, załapał w jeden dzień, ale przesikiwał się w ciągu dnia jeszcze przez rok, bo np. była bardzo ciekawa bajka, albo zbyt dobrze się bawił. Kupy nie zrobił od tego czasu w majtki nigdy, a siku nie bardzo mu przeszkadzało. Pieluchy w nocy pozbył się 2 miesiące przed 4 urodzinami. I co, nic. I tak już nikt tego nie pamięta i do tego nie wraca. Z nocy na noc przestał sikać w pieluchę. Ciekawa jestem, jak teraz będzie wyglądać sytuacja z drugim synem, który właśnie skończył rok. Wiem jedno, z niczym nie będę się spieszyć i nic na siłę. Czasu na odpieluchoewnie nam nie braknie.

Gość gość
Rok i 10msc jaj zrezygnował z pieluchy, za tydzień kończy dwa latka.

Gość utka utka
Mój synek w dzień przestał korzystać z pieluchy jak miał 20 miesięcy. Było lato, gorąco, chodzenie bez pieluchy, na golasa i poszło tak gładko, że nawet nie wiem kiedy. Wcale nie naciskałam, byłam w szoku, że tak szybko się udało. W nocy - jak miał równo 24 m-ce. Też bez nacisku. Po prostu któregoś wieczoru po kąpieli się zorientowałam, że zabrakło pieluch, a ja nie kupiłam nowej paczki. Nie było wyjścia, poszedł spać bez pieluchy. Obudził się suchy. To było nasze ostatnie spotkanie z pieluchami. Ale z naszym synkiem wszystko nam tak gładko szło. Czy z odstawieniem od piersi, czy z odstawieniem smoczka. Nie wiem w nagrodę za co takie dziecko nas spotkało :D Nie żebym się chwaliła, po prostu szczęśliwa jestem :D