Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie sądz byś nie był sądzony.

Polecane posty

Gość gość

Wiecie że wszystko się wraca ?

Gość gość
Biblia ma racje i jest cały czas żywym słowem.s

Gość gość
Ja bym powiedział, nie sądź, bo będziesz sądzony.

Gość gość
nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe

Gość gość
Ludzie są różni, nie dla każdego to samo niemiłe.

Gość gość
najpiękniejsze życzenia: wzajemności

Gość gość
Podam wam przykład .Mam syna pare lat temu doszło do poważnego upadku,podwojne złamanie .Uprawiał niebezpieczny sport.Ani ja ani mąż ani syn nie obwinialismy i nie sądzili za ten wypadek nikogo.Niemniej jednak moja mama diostraze swoim mezem i dwaj bracia zaczeli za naszymi plecami z porozumieniu z ludzmi ze swiata policji..obwiniać za ten wypadek trenera..mimo że o niczym pojecia nie mieli.Dziś w szpitalu lezy syn(maleńki)mojego brata.Został oparzony wrzątkiem .Jak myślicie kogo obwinia rodzina szwagierki ?Stało sie to oczywiscie z winy brata ale to był wypadek.Nie wraca się??Wszystko sie wraca .Nie sądz byś nie był sądzony.Brat nie chciał by dziecko było poparzone..tamten też nie chciał tego złania.Lekcja dla wszystkich.

Gość gość
9.45 Bardzo przykre i tragiczne wydarzenia, ale wyciąganie wniosków, że coś do kogoś wróciło, to nadużycie i pachnie średniowieczem.

Gość gość
Sorry zs literowki(siostra z meżem i złamania)Zarowno w jednym i drugim przypadku to był nieszcześliwy wypadek ktorego nikt nie mogł przewidzieć i ktorego nikt nie chciał.Ja nie winie nikogo .Widać że brat cierpi ..teraz widzi że wypadki sie zdarzają,moja mama jednak nie zrozumiała lekcji i obwinia szwagierke ,broni brata.Jest afera,najbardziej cierpi dziecko a ci się kłócą.Serce mi sie kroi bo to mój chrześniak.

Gość gość
9.50 a nie wrociło?Wrociło w postaci lekcjiPrzykre ale prawdziwe ..Moja rodzina i głownie brat ma zrozumieć że tamto to był wypadek tak jak teraz to był wypadek.Teraz wie jak to jest kiedy słyszy od żony że okaleczył dziecko a przecież nie chciał tego.Nie sprawdza się ,"Nie sądz byś nie był sądzony"?Jakie średniowiecze?Biblia jest uniwersalna.

Gość gość
9.58 Jeżeli powoływać się na cytat z Biblii, to nie dotyczy on sądzenia w życiu doczesnym tych, którzy osądzają innych. Powtórzę, wydarzenia opisane wyżej były bardzo przykre i tragiczne. Oczywiście można z nich wyciągnąć wnioski na przyszłość.

Gość gość
To nie jest nadużycie,to wyrażenie swojego zdania i wniosek.Tamten wypadek dotyczył mojego dziecka ale do głowy by mi nie przyszło zeby kogoś winić,dlaczego wiec w imieniu syna i nas jako rodzicow tamci oskarżyli trenera.Ja nie jestem msciwa ,nie wydaję osądow.Teraz brat pewnie zrozumiał ze to co zrobili było niesprawiedliwie.Szkoda że mama nie rozumie..I nie piszę tego stronniczo by kogoś bronić tylko uważam że tak po prostu musiało sie stać by zrozumieli"Nie sądz byś nie był sądzony."To jest lekcja z góry.Szkoda że kosztem dziecka.

Gość gość
No jak masz kontakt z Górą, to wiesz lepiej. Nie mam szans w polemice, bo nie wiem, jakie działania Góra podejmuje i kiedy.

Gość gość
sądzi sędzia a ty co najwyżej dokonujesz ocen, suma twoich ocen składa się na twój światopogląd

Gość gość
10.05 Owszem dotyczy bo jako na ziemi tak i w niebie ,uczy jak mamy żyć i postępować tu na ziemi ,nie dotyczy tylko sądu ostatecznego.Drugi cytat"Kto sieje wiatr ,ten zbiera burzę"ale to już inny wątek.Ludzie mają wprowdzać pokoj a nie nis,czyć jedni drugich wzajemnie.Łatwo jest kogoś oskarżyć,zniszczyć potępić ..prawda?.Osoby wierzące nie powinny tak postępować

Gość gość
O tym kazdy powinien pamietac.

Gość gość
Ja tylko cytuję Słowo z Pisma Św.a ono jest zbiorem prawd i wskazówek.To na cytacie z Bibli opieram swoj wniosek.Uważam że to sie sprawdza.

Gość gość
każdy sądzi według siebie

Gość gość
Nie wolno nam sadzić wg siebie bo nikt nie jest nigdy na tyle obiektywny .Tylko Bog ma prawo sądzić.Idę sie pomodlić,za pół godziny dzieciątko ma przeszczep ,ma tylko 1,5 roczku.s

Gość gość szarriikkk
Kto jest bez winy,niech pierwszy zuci kamieniem...

Gość gość
Dokładnie szarik!!,ciebie też to dotyczy!Jesteś taki jak oni..glino wulgarna.Wrociło ci sie w AA i jak złamałeś żonie ręke ,tylko ty zrobiłeś to z premedytacją a tamto.złamanie to był wypadek.

Gość gość szarriikkk
zonie to ja leb ukrecilem,na lamanie reki to jestem zbyt leniwy...

Gość gość
Szarik leń.

Gość gość
Szarik to Ty bardzo nieszczęśliwy człowiek jesteś. Glina, który łamie lub ukręca żonie"łeb", do tego AA. Wiesz o innych wszystko i popatrz inni też dużo o Tobie wiedzą. Co na to Twoje sumienie?

Gość gość cicia
Szarik a wiesz co to jest sumienie?