Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Krzysiu22latka

Czy dzisiaj jest post ? Co z pokutą po spowiedzi ?

Polecane posty

Mam 3 pytania : Pomożecie ? 1. Czy dzisiaj jest post ? Jestem katolikiem. Byłem dzisiaj w kościele, u spowiedzi po 8 latach grzeszenia. 2. Nie pamiętam pokuty od księdza podczas spowiedzi.. kojarzę coś z drogą krzyżową mówił.. więc się wybiorę na drogę krzyżową najpierw co mam odmówić.. jaką modlitwę ? 3. Byłem na mszy świętej.. wyspowiadałem się.. Czy komunię świętą mogę przyjąć dopiero po odkupieniu grzechów czy niekoniecznie ? Pozdrawiam

Gość gość
Lecz się

Gość gość
Zrób biegiem 3 randki dookoła kościoła i tez będzie ok

Gość gość
Módl się koniecznie

Gość gość
post trwa do dnia niedzieli palmowej , wiec teraz jest post . Drogę krzyżową można odmówić w domu z książeczki do nabożeństwa . Ale jeżeli było mówione aby w kościele , to trzeba tam iść . Trzeba koniecznie oddalić się od ekranów telewizyjnych w okresie postu .

Gość Estera37
Krzysiu jesli pokute masz by odprawic droge krzyzowa to najlepiej pojsc do kosciola i uczestniczyc w drodze krzyzowej a pozniej zostac na mszy przyjac eucharystie a w domu codziennie wziasc rozaniec do reki i odmawiac go .jesli chcesz sie nawrocic oprocz tego o godz.1500 modlic sie koronka do milosierdzia bozego mozesz zapoznac sie z dzienniczkiem sw. Siostry faustyny rowniez tez uczestniczac w drodze krzyzowej mozesz otrzymac odpusty za siebie lub za zmarla osobe .fajnie ze nawracasz sie zycze powodzenia.

Gość gość
Moja bratowa to zawsze pokutę robi sobie w domu leżąc krzyżem przez całą noc. Można iść pieszo do Częstochowy, albo do Rzymu. To zależy od tego jak się mocno grzeszyło.

Gość gość
Najlepszą pokutą za grzechy jest noszenie włosienicy i biczowanie, wraz ze ścisłym postem, o chlebie i wodzie! Być może w ten sposób z Bożą łaską wybłagasz sobie odpuszcznie grzechów. Pamiętaj, że należy odpłacić w dwójnasób, więc dopiero po 16 latach cnotliwego, pełnego umartwień życia będziesz oczyszczony. Z Panem Bogiem bracie!

Gość gość
Byłoby też dobrze, gdybyś pojechał na misję. Myślę, że w ten sposób szybciej spłaciłbyś dług zaciągnięty u Pana. Albo gdybyś rozdał swój majątek ubogim i został wolontariuszem w przytułku jeśli już nie chcesz wyjeżdżać z kraju.

Gość gość
Czy jeśli ktoś nie spłaci swoich długów i umrze, to czy może pójść do nieba ?

Gość gość
Możesz liczyć na łaskę Pana, albowiem jest miłosierny, chwała mu na wieki, łaskę czyścca, gdzie w bólu i cierpieniu odpokutujesz za grzechy. A kiedy Bóg, chwała Mu na wieki!, uzna że jesteś godzień dopóście cię do zbawienia! Amen!

Gość gość
Z tym czyśćcem to bajer dla głupków. Nigdzie w biblii o tym nie napisali. Czyśćca nie ma.

Gość gość
Bluźnisz i nawEt nie wiesz jak bardzo! katechizm świętego kościoŁa naucza o czyśćcu, a ty go odrzucasz! czy ty jesteś jaKimś prOtesTantem albO nie wiem, wyznawcą SZatana albO innym lucyferianinem. albo może jesteś opętany żeby odrzucać świętą naukę kościoŁa? jak najszybciej idź dO księdza, do prawdziwego, katolickiego księdza i wyznaj Mu grzechy i błagaj o przebAczenie!

Gość gość
A ty jesteś nawiedzonym idiotą.

Gość gość
Ale to nie ja trafię do piekła