Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem wężem i jestem dokładnie taka:

Polecane posty

Gość gość

Dominującą cechą Węży jest mądrość; są bowiem głębokimi myślicielami, którzy dodatkowo często kierują się intuicją. Są z natury nieufne wobec innych ludzi i nie cierpią krytycyzmu. Mogą go nawet znieść, pod warunkiem, że jest to tzw. konstruktywna krytyka. Jeśli jednak ktoś osądzi Węża bezpodstawnie, spotka się z zaciętym oporem. Węże posiadają bardzo rozwiniętą intuicję. Czasami wydają się być wręcz jasnowidzami, kiedy o czymś mówią. Posiadają coś w rodzaju szóstego zmysłu, wyczuwającego zdarzenia przed ich nadejściem. Rzadko kiedy się mylą. Co więcej, potrafią bezbłędnie rozszyfrowywać innych ludzi, ich emocje oraz zamierzenia. Wszystko to czyni z Węży przenikliwych rozmówców, którzy zdają się rozumieć więcej niż ktokolwiek inny.

Gość raibosh
Jednak coś tu nie pasuje. Węże nie szukają poklasku w internetach

Gość gość
Ludzie urodzeni w roku Węża są zazwyczaj atrakcyjni i dobrze ubrani. Mają swój wdzięk, nawet jeśli nie porażają urodą. Noszą się elegancko, niekoniecznie zgodnie z panującą obecnie modą. Sami wybierają sposób ubierania się – i wychodzi im to zadziwiająco dobrze. Węże są pewne siebie i nie dają się nikomu zastraszyć. Ich niezachwiane poglądy mogą niepokoić rozmówców, lecz jednocześnie nie przestają fascynować. Węże roztaczają bowiem wokół siebie aurę tajemniczości, która zdaje się opadać na innych mrocznym całunem. Kontemplacyjna natura Węży sprawia, że nie są one zbytnio otwarte. Wiele rzeczy wolą zachować dla siebie. W skrajnych przypadkach wykorzystują skrywane informacje w sposób bardzo przebiegły. Zawsze osiągają zamierzone cele. Zalety Węża: sympatyczna osobowość, umiejętność pójścia na kompromis, rozrywkowa natura, filozoficzne podejście do życia, modnie się ubiera, posiada dużą intuicję, altruistyczny, honorowy, dyskretny, dyplomatyczny, zabawny i seksowny Wady Węża: obłudny, władczy, zbyt pochopny w swoich osądach, kłamliwy, zachłanny, pesymistyczny, zmienny, wyniosły, dumny, nie umie przegrywać Wąż uwielbia: ciekawe, porywające rozmowy; rzadko spotykane przedmioty; ekstrawagancko umeblowanie mieszkania. Wąż nie cierpi: być pouczanym i wykpiwanym.

Gość gość
Wąż w miłości Uroda Węży budzi w potencjalnych partnerach wielką namiętność. Węże są bowiem eleganckie i uwodzicielskie, a jeśli zajdzie taka potrzeba, potrafią być tak czarujący, że obiekt ich zabiegów po prostu nie jest w stanie o nich zapomnieć. Pamiętać jednak należy, że Węże są bardzo wybredne, jeśli chodzi o wybór życiowego partnera. Wygląd fizyczny ma dla nich znaczenie, ale nie pierwszorzędne. Liczy się przede wszystkim to, co dana osoba sobą reprezentuje, głównie w sensie intelektualnym. Wąż pragnie partnera, który może docenić jego ekscentryczne poczucie humoru i zdzierżyć jego dziwaczne sposoby radzenia sobie w trudnych sytuacjach. -NO WŁAŚNIE DZIWACZNE SPOSOBY :D CAŁA JA!

Gość gość
Ale to prawda co piszą. Jeśli ja czegoś potrzebuję znajdę sposób by to mieć. Jeśli pragnę czyjejś miłości również ją zdobędę. Jestem jak ten wąż po prostu-sprytna i wybitna.

Gość gość
Ja jestem kozą. - Uwielbiam być w centrum wydarzeń. - Non stop przyjmuję na siebie zobowiązania - Kocham samotność -Nienawidzę być trybikiem w maszynie, lubię rządzić, lubię pieniądze. ...a wg horoskopu powinno być przeciwnie.

Gość gość
12:48 gdybym go tutaj szukała mój nik byłby niebieski i składałby się z 11 cyfr peselu :D Jak widzisz nie szukam poklasku.

Gość gość
Węż to jaki znak? Baran?

Gość gość
Koza lubi sie bzykac i je wszystko ;) nawet potrafi zjesc plyn z reaktora atomowego :)

Gość gość
Wąż w rodzinie Wąż cieszy się zazwyczaj opinią niestałego w uczuciach uwodziciela. Zanim więc się ustatkuje, "zalicza" sporą ilość związków. Niemniej, kiedy już postanowi założyć rodzinę, jest wierny partnerowi do grobowej deski. Wąż to bardzo oddany rodzic, gotowy wszelkimi siłami bronić szczęścia i bezpieczeństwa swoich dzieci. A to prawda! Poświęca się na milion % Idzie jak czołg w dobrej sprawie i interesie swojej rodziny gotowy jest na wszystko!

Gość gość
12:54 Nie, to Chiński horoskop i tam się inaczej to układa. Sprawdź.

Gość gość
Ale jestem w szoku jak się ten Chiński horoskop pokrywa z moim usposobieniem. Praca i kariera Węża Węże łatwo się nudzą i dlatego dość często zmieniają miejsce pracy bądź ścieżkę kariery zawodowej. Są jednak bardzo sumienne i staranne w każdej podejmowanej pracy. Dlatego też można mieć pewność, że postawione przed nimi zadania będą zrealizowane w stu procentach. Ponieważ mają luzackie podejście do życia, mogą być postrzegane jako leniwe i unikające obowiązków. W rzeczywistości jednak zawsze stają na wysokości zadania i wykazują się ogromną kreatywnością. Każdy Wąż jest dobrze zorganizowany i precyzyjny w swoich działaniach. Z łatwością pracuje pod presją terminów i rozwiązuje problemy w mgnieniu oka – w dodatku rzadko się myląc. Węże lubią pracować w pojedynkę, dlatego czasami sprawiają wrażenie zbyt wymagających i nieskorych do dzielenia się informacjami na temat swoich obowiązków czy firmy, w której pracują. Także w kwestiach zawodowych lubią utrzymywać nieco tajemniczości. Wydają się wówczas bardziej uzdolnieni, niż są w rzeczywistości. Posiadanie takiej opinii bardzo im się podoba. To fakt! Jak zarobie 30 000 na miesiąc każdy myśli -ona to jest sprytna-no pewnie! Sama mogłabym poprowadzić rozprawę sądową, bo uważam że wszystko jest dla ludzi . Ale fakt faktem że mam zbyt luzackie podejście do pracy i sięgam zawsze po to co kryje się w szufladach ,,szybciej" i ,,więcej"

Gość gość
Podobno Najodpowiedniejsze dla mnie zawody to: naukowiec, ambasador, psycholog, analityk, jubiler, kierownik, przywódca duchowy, socjolog, dietetyk, astrolog, mistyk (a nawet mag), badacz, pisarz, filozof Niestety nie wykonuję żadnego z nich, ale znam się na niektórych z wyżej wymienionych :)

Gość gość
No i proszę ! Mamy kolejne fakty na temat węży! Finanse Węża Największym koszmarem dla Węży są nieprzemyślane inwestycje oraz zakupowy szał. Oj, jak nienawidzą posezonowych wyprzedaży i tych tłumów biegających po sklepach. Rzadko zdarza się, żeby Wąż nie zaplanował jakiegoś wydatku. Niespodziewane zakupy to czasami konieczność, ale Węże unikają ich jak ognia. Nie chodzi o to, że są skąpe. Wręcz przeciwnie, lubią otaczać się pięknymi i egzotycznymi przedmiotami. Ich intuicyjny sposób postępowania może nawet doprowadzić do rozrzutności. Dlatego Wąż, zdając sobie z tego sprawę, woli skrupulatnie planować każdy wydatek. Jest jeszcze jeden fakt na temat finansów Węży. Otóż, trzeba przyznać, że Węże kochają pieniądze. Żeby było ciekawiej, jest to miłość odwzajemniona. Pieniądze są do Węży przyciągane w magiczny wręcz sposób. Kiedy Wąż potrzebuje gotówki, zawsze ją gdzieś wygrzebie. FAKT

Gość raibosh
"12:48 gdybym go tutaj szukała mój nik byłby niebieski i składałby się z 11 cyfr peselu " Anonimowy poklask też ma swoje zalety. Co do zawodów niech zgadnę - nie wykonujesz ale znasz się na zawodach: psycholog, przywódca duchowy, socjolog, dietetyk, astrolog, mistyk (a nawet mag), filozof. "Znasz się" czyli po prostu masz jakieś poglądy w tych dziedzinach.

Gość gość
13:09 Mam sporo świadomości w wielu dziedzinach, którymi nie zajmuję się na co dzień. Znam się, potrafię doradzić. Nie lubię się chwalić tym co dokładnie robię i jak zdobywam pieniążki bo na ogół, pomijając pracę na etacie, są to moje autorskie sposoby i wiem że gdyby kilka osób robiło to samo-ja nie zarabiałabym na tym tyle ile daję radę zarobić-ale ameryki nie odkryłam -o tym wie każdy kto ma pieniądze. :)

Gość gość
Był taki czas w moim życiu kiedy nie miałam żadnego pomysłu na to jak dorobić do pensji. Dziś funkcjonuję w tym świadku i jak na razie pomysłów na pozyskanie pieniążków ni nie brakuje, trudniej mi z opędzeniem się od hien-bo wiadomo gdzie kasa tam i amatorzy na nią! W związku z czym jeśli nie dysponujesz odpowiednią siłą obrony przez złodziejami padasz ich ofiarą -bo ten świat, świat wielkich pieniędzy jest jak dzika dżungla- wygrywa silniejszy.

Gość gość
A jeśli chodzi o krytykę-przyjmę każdą która zaprowadzi w moim życiu jakieś pozytywne zmiany-nie jestem głupia nie obrażam się na wszystko... Ale głupoty nienawidzę, mogłabym zabić głupiego człowieka i nie miałabym najmniejszych wyrzutów sumienia-tak myślę.

Gość raibosh
[13:18 Po tej autoreklamie czekam niecierpliwie na scam-link typu "jak zarobić 30 tys bez wychodzenia z domu" Najśmieszniejsze, że takie twierdzenia są prawdziwe, sprowadzają się do zdania "rób to co ja".

Gość gość
*światku

Gość gość
13:30 No raczej nie doradzę w tej sprawie. Mi to wszystko zajęło 10 lat. Najpierw była myśl ,,chcę" potem były myśli ,,jak?" A następnie próby i porażki -ładnych 5lat porażek -ale jak widać węże się nie poddają. Czułam i czuję że ta droga to dopiero początek tego co zaplanowałam sobie 10 lat temu nie mając pojęcia z czym się to wszystko wiąże i nawet nie wiedząc czego tak naprawdę chcę. Wiedziałam tylko że chcę szybko i dużo. Czułam że aby było szybko i dużo najpierw musi być cholernie trudno i dłuuugo. Nie myliłam się -a więc intuicja węża. Ale niestety nie powiem tutaj na forum czym się zajmuję :( Przykro mi nie mogę.

Gość gość
Węże to sama nazwa mowi ze wredne paskudy