Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy czy moje 500 pluc bedzie liczone do alimentów jakie płaci były mąż

Polecane posty

Gość gość

Jego była żona chce podniesienia alimentów wskazując że ja mam 4 dzieci a ona ma z dnia 2 wiec ona chce o 250 zł więcej! Czy to możliwe? Mozę mnie pozwać??

Gość gość
Tak 500 Plus liczy się do alimentów

Gość gość
Na pewno nie.

Gość gość
Piszesz troche bez ładu. Była żona Twojego byłego męża? Koleś ma 2 byłe żony??

Gość gość
Może pozwać Twojego męża i 500+ nie bedzie liczone bo to pieniądze Twoich dzieci. Bada brane pod uwagę dochody męża. Nawet jakby Twój maz miał dochód równy jak kilka lat temu to sad da zawsze podwyżkę, bo z roku na rok życie kosztuje więcej i podwyżka zawsze jest nawet o głupie 50 zł. Myśle ze podwyżkę o 250 zł zawsze dostanie. Mojego ojca była żona podawała co roku o podwyżkę alimentów i co roku ojcu podwyższali alimenty i płacił je przez 20 lat. Także 20 razy podnosili mu alimenty. Juz w pewnym momencie sędzina stwierdziła, ze dużo płaci tym bardziej, ze przepisał siostrze dom i podniosła raz tylko o 30 zl.

Gość gość
pracuję w sądzie i 500+ NIE LICZY się do alimentów sąd może zapytać o to świadczenie, ale wyliczając na wydatki dziecka nie będzie brał pod uwagi tego, że dostaje 500 + sąd może zapytać o Twoje dochody - jeżeli nie macie rozdzielności majątkowej jeżeli alimenty zasądzone były już parę lat temu to jest realna szansa, że dostanie podwyżkę, gdyż potrzeby dziecka z wiekiem rosną

Gość gość
Co za bzdura. Twoje 4 dzieci nie moze byc argumentem do podwyzszenia swiadczenia na jej 2.

Gość gość
ale się kuźwa rozmnażata, z pierwszą dwoje, z tobą 4, ja pieprzę, ale chłop buhaj

Gość gość
Tak będzie to liczone. Nie było by liczone gdyby pieniądze pochodziły z funduszu alimentacyjnego. Ktoś tu chce namieszać a się nie zna :)