Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem w 5 ciazy i zyje z 500 plus :)

Polecane posty

Gość gość

Ludzie maja bol d**y. Trzeba byc glupim zeby robic jak wol w dzisiejszych czasach. Maz pracuje na pol etatu. Zyjemy dobrze, bylismy nad morzem na wczasach..wszystko z 500 plus :)

Gość gość
ciesz sie poki mozesz, pstolko

Gość gość
Więc masz obecnie 2 tys, zaraz będzie 2,5. Faktycznie, życie jak w Madrycie :D

Gość gość
Oj mam wiecej, bo przysluguja mi inne rzeczy z mops. ;)

Gość gość
JA MAM pięcioro dzieci i nie wiem jak my byśmy przeżyli miesiąc za 500 plus masakra z resztą jakoś żyłam bez 500 i wtedy nikt na mnie nie zwracał uwagi nie wierze że za takie pieniądze w Polsce da się żyć w 7 osobowej rodzinie wiem po sobie jak musze kupić buty , kurtki , spodnie , pościel ,szkoła non stop coś , jedzenie to jest dopiero w skali miesiąca tak że szkoda mi Cię autorko bardzo :-(

Gość gość
dodam że najbardziej to lubię zwrot podatku o to jest zastrzyk 10 tysięcy i na wakacje jak złoto

Gość gość
Autorko,ja też zastanawiam się nad 5 dzieckiem, ale jestem już trochę za stara bo mam 40 lat :-O Ajakbym urodziła to miałabym 41.Mąż pracuje na cały etat.

Gość gość
Nawet jakbyś miała 4 tyś ze wszystkich zasiłków to na 7 osób jest to wielkie g... I nie da się z tego żyć a już jeździć na wczasy tym bardziej, więc mamuśki nie daje się nabrać na to prowo .

Gość gość
no pewnie że się nie da jedynie jak się pracuje tak jak my i ma piątke dzieci muszę przyznać że to jest super :-)

Gość gość
tu na kafe większość żyje mając 700 zł msc na dwudaniowe obiady pięcioosobowej rodziny, dodatkowo zostaje im tyle, że jeżdżą na wczasy, rozwijają zainteresowania i hobby całej rodziny, a 500+ nie biorą bo po drobne się nie schylają :D

Gość gośćxą
Ale jak się mieszka na wsi na przykład z rodzicami czy z teściami którzy ponoszą wszystkie opłaty to jednak da się żyć i to całkiem nieźle :p

Gość gość
Kobietom które trwonią pieniądze na prawo i lewo ciężko jest zrozumieć że ktoś może żyć oszczędnie. Mąż chyba by mnie zabił gdybym nie umiała gospodarować pieniędzmi.

Gość gość
żeby wziąć te 10k to najpierw trzeba odprowadzić podatek!! Mężuś na tej połówce etatu musiałby srogo zarabiać byście pełny zwrot dostali. Nie łykajcie tej marnej prowo jak pelikany

Gość gość
Da sie, czy wam sie to podoba czy nie. Te wydatki sa tylko na zycie bo za mieszkanie nid place. I na wakacjach tez bylismy, bo sobie odlozylismy. ;)

Gość gość
No to rzeczywiście powód do zazdrości ze że ktoś mieszka z rodzicami czy tesciami i na nich żeruje. Już widzę to wasze wystawie życie za 4 tyś :D :D

Gość ojtammmmmmmmm
Jak ktoś ma 5 dzieci i np facet pracuje na czarno to tak sporo moze wyciągać z opieki . Sama znam taka rodzinne . Jedno z dzieci to niemowlę wiec matka dostaje 1000 zł do tego z 500 + na każde dziecko =2500 zł do tego rodzinne na każde dziecko = ok 600 zł Do tego 2 dzieci jest z innym facetem wiec alimenty 700 zł DO tego dopłaty do przedszkola , TO jest malo ?

Gość gość
idiotko tyle że my obydwoje pracujemy :-) i zwrot to nic nadzwyczajnego co roku go mamy bo nam się należy mamy dzieci to odpisujemy i wszelkie inne rzeczy też :-p czy wam się to podoba czy nie :-) tak że w 7 osób na wakacje zawsze nas stać nie ma w tym żadnego aj waj Po za tym odkąd mamy 500 plus to możemy moją pensję w całości odkładać :-p Kocham swoje dzieci i moje patologiczne życie :-)

Gość gość
9 46 wiesz ja mam 5 dzieci mąż zarabia około 5 8 tysięcy zależy ile jeździ ja 1800 do tego mam 500 na 4 dzieci i żyje nam się super A te śmieszne zasiłki to nie wiem niby jak by miały wystarczyć mi na życie i dzieci śmiech na sali :-)

Gość gość
patologiczna to nie twoja rodzina jest tylko ty:D:D pracujesz, 5tka dzieci, kokosy na koncie bo wszystkie świadczenia twoje aaaa i majorka co msc:P jejku, kto w to wierzy:D:D

Gość gość
nie żadna majorka matołku tylko Bałtyk mąż kierowca ja pracuję w sklepie nie wiem w czy ty tu widzisz takie kokosy normalne życie A co najlepsze DZIĘKI PANU BOGU wszyscy jesteśmy zdrowi :-) a to jest dla mnie najważniejsze Jejku kto tu siedzi że wy się tak podniecacie i zwrot z podatku to dla was nie wiadomo jakie aj waj :-o ludzie co wy z jakiegoś marginesu jesteście ??

Gość gość
a dodam że 500 plus na 4 dzieci to nie są wszystkie świadczenia bo najstarsza nie rozumie czemu nie jest liczona jako dziecko więc nie wiem co masz na myśli mówiąc wszystkie :-)

Gość gość
Ludzie a co to takiego wyjazd nad morze?? to trzeba być bogatym żeby tam jechać??: Tylko mąż pracuje,mamy troje dzieci i co roku jeździmy nad morze.

Gość gość
A z czego będziesz żyła na starość ?

Gość gość
gość dziś nie mieszkam z tesciami ani rodzicami. No widocznie coś musi w tym byc ze sie ekscytujesz :) ty zaiwaniasz jak wol za najnizsza i mi tez nie imponujesz ;)

Gość gość
no dla mnie to duży wydatek na 7 dni w 7 osób tym bardziej że mieszkam na drugim końcu Polski

Gość gość
A ty co na emeryture liczysz ? Nie badz smieszna

Gość gość
Będę żyła z emerytury męża a po jego śmierci przejdę na jego emeryturę;)

Gość gość
A co jesli Ci te zasiłki zabiorą? :D

Gość gość
To już nie twoje zmartwienie :)

Gość gość
PROWO. Większość dzieci autorka musiałaby urodzić przed erą 500 plus. Założę się, że to prowo napisane przez kogoś, kto ma jedo dziecko.