Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem w 5 ciazy i zyje z 500 plus :)

Polecane posty

Gość gość
no ja urodziłam dziec***ięcioro przed erą 500 plus bo najmłodsze ma 4 lata no a co to ma do dyskusji ?

Gość gość
no i dobrze, cieszymy się, że masz aż piątkę potomków :) dużo dzieci to dużo radości i duży skarb :)

Gość gość
Większość urodziła dzieci przed wprowadzeniem 500 plus,ale pobierają te pieniądze bo im się należą więc z tych pieniędzy żyją, ja jestem tego przykładem .Urodziłam czworo dzieci przed wprowadzeniem 500 plus, najstarsze ma 10 lat najmłodsze 3 latka.Zamierzałam najmłodsze dziecko dać od września do przedszkola i iść do pracy, ale skoro jest 500 plus to nie pójdę do pracy bo wtedy zabiorą mi rodzinne oraz 500 plus na pierwszego dziecko, więc mi się to nie kalkuluje ..

Gość gość
A co to ma do rzeczy ? Przeciez 500 plus jest na drugie dziecko. Ja mam mlodsze z. 2012 r i dostaje 500 plus a wtedy nawet mowy o tym nie bylo

Gość gość
a to że pracuję na najniższą to aż taka patologia według was ? to moja wina że w Polsce są takie zarobki że dostaję więcej zasiłku niż pensji niestety jesteśmy w UE a sto lat za murzynami :-o z płacą i polityka prorodzinną moja mama non stop mnie ciągnie do siebie do Londynu bo twierdzi że tam z dzieciakami będę miała lepiej Męża nie widzę bo jest w trasie non stop a wy myślicie że 500 plus mi teraz zastąpi nie wiadomo co i to tylko na 4 bo starsza już nie dziecko jej się nie należy bo niby mamy takie kokosy Boże ludzie co z wami jest

Gość gość
10 23 i takich kobiet nie rozumiem sama mam 5 dzieci , ale jak można napisać nie chce mi się iść do pracy bo mi się nie kalkuluje i co będziesz robić jak one dorosną co wtedy ??? Będziesz już spalona zawodowo dzieci będą miły swoje życie A ty co będziesz robić Mi i tak się kalkuluje 500 na najstarszą i 600 rodzinnego to 1100 a ja dostaje 1800 więc mam 700 więcej i pełen zwrot z pit :-)

Gość gość
no dokładnie,co to jest to 500plus na tyle osob. może dla niej to dużo,bo nigdy takich pieniędzy nie widziala ;)

Gość gość
a jeszcze dodam,ze maz pracuje ja dostaje rente po zmarłych rodzicach (1500zl) i do tego prowadzimy firme,oczywiscie pobieram 500zl na drugie dziecko.

Gość gość
To ci współczuje autorko żyjesz jak nasze prababki co tylko dzieci, pranie, sprzątanie, gotowanie nigdzie nie były, nic nie widziały.

Gość gość
I tobie kalkuluje się pracować za 700 zł?? Ja wolę być w domu z dziećmi prowadzić dom ,dopilnować dzieci . Gdybym poszła do pracy musiałabym prosić teściów i rodziców o pomoc przy dzieciach,gotowaniu a oni nie są chętni, musieliby odbierać dzieci z przystanku bo dojeżdżają do szkoły. Poza tym jak pracowałam a teściowie pilnowali dzieci to ciągle mi to wypominali, docinali i robili łaskę jak to oni wielce dziećmi się zajmują ,pieprzę ich.

Gość gość
10:32 pięcioro dzieci i ty pracujesz? Jestem przekonana że mąż robił ci awantury i wyganiał cię do pracy ,bo na pewno wolałabyś być w domu z dziećmi.

Gość gość
Bo mój mąż robił mi awantury że mam iść do pracy Powiedziałam że przy czwórce dzieci jest tyle roboty w domu że nie mam zamiaru pracować zawodowo i w domu .Chyba że zatrudnimy sprzątaczkę i kucharkę to wtedy pójdę.

Gość gość
gość dziś no a czyj to problem co ta kobieta zrobi jak dzieci dorosna ? Ja tez jestem w domu i to nie ze wzgledu na 500 plus, bo juz przedtem bylam w domu. A ze teraz jeszcze dostaje pieniadze to sie bardzo cieszę. Od dawna odkladam na lokatę, zeby wystartowac z wlasnym biznesem jak dzieci podrosna i pojda do szkoly, a mnie wtedy przyda sie zajecie. Dziwne ze ludzie tak sie martwią o innych. ;)

Gość gość
nie mąż mnie nie wyganiał nie ja po prostu jestem matką i nie mam zamiaru kłaść się do grobu z praniem , gotowaniem sprzątaniem i tak dalej wolę pracować w domu jesteśmy koło 18 wszyscy mają jakieś zajęcie i obowiązki a nie haj lajf :-) W weekend odpoczywamy i tak opłaca mi się pracować moja najstarsza córka jest moim motorem kiedyś mi powiedziała i co jak jesteś matką to w grobie się połóż i miała rację czas leci dzieci rosną a ja wiecznie nie będę przed 40 taka jest prawda Co do mojego męża on jest kierowcą sam nas utrzymywał jak były mniejsze iźle mi nie było nigdy nawet słowa mi nie powiedział o pracy czy kasie bądź zarobkach bo my się kochamy :-p a nie mamy parodię rodziny :-)

Gość gość
500 plus + pół etatu na 7 osób =bida z nędza :)te 2,5 to by było git na 1 osobę, w porywach do 2, sama nam łącznie 5,5 tys na 4 osobowa rodzine i to jest tak na styk. Wiec nie rozumiem bólu du** ze tacy żyją jak królowie za te 500+, bo dużo to jest może na zabitej dechami dziurze gdzie mieć bluzę adidasa to szpan . Te 500 to na jednorazowe wieksze zakupy idzie

Gość gość
wiesz jak ja mam 8 tysięcy pensji męża swojej 1800 i 2000 tysiące 500 plus bo najstarsza nie ma to nie narzekam do tego zwrot podatku koło 10 tysięcy da się żyć w 7 :-)

Gość gość
i co to za życie...wiecznie z dziećmi, wieczne pranie, sprzątanie i gotowanie a po za tym 10 tyś na 7 osób to wcale nie jest dużo, nie wiem czym się tak szczycisz. Ja mam o 2 tyś mniej na 4 osoby, mamy czas na wszystko na basen 2 razy w tygodniu, kino, restauracje jeśli mamy ochotę, wakacje....A przy 5tce dzieci możesz tylko pomarzyć, no, ale jeśli ci takie życie odpowiada to ok. Ja bym już chyba w depresje popadła bo co to za życie.

Gość gość
wiesz co ja mam normalne dzieci zdrowe nie kalekie dla mnie 10 tysięcy to bardzo duża kwota nawet na 7 osób :-) I dodam Ci że tez z nimi wychodzę do kina itd. itp. ponieważ mam kartę rodziny wielodzietnej nie jest to problemem Auto mam 7 osobowe i daję radę :-) W depresję to może popaść mama co ma jedno dziecko i tak chore że z nikąd ratunku Ja mam tak że mnie wszystko cieszy małe duże nie ważne byle byśmy zdrowi byli I nie widzę różnicy przy dwójce dzieci też jest pranie sprzątanie i gotowanie przy jednym raczej tak samo :-)

Gość gość
gość dziś ja jestem mama jedynaka i popieram Cię w calej rozciągłości ! Zdrowie najważniejsze, a poza tym wszystko da sie zorganizowac. Cieszmy sie tym co mamy, czy to jest jedno czy czworka dzieci. Pozdrawiam Cię serdecznie !

Gość gość
ja również Cię pozdrawiam :-) i co piszecie że nie ma normalnych ludzi na kafetrii jak widać są i mamy wielodzietne i mamy jedynaków :-)

Gość gość
Skoro masz Duże dzieci to możesz pracować Ja mam małe.

Gość gość
bo ja wiem 3 lata najmłodsze 13 najstarsze czy to są duże dzieci ?

Gość gość
z resztą są przedszkola żłobki szkoły i świetlice :-) trzeba tylko chcieć :-)

Gość gość
rozmnażajcie się jak króliki, dopoki macie te 500+

Gość gość
Ja mam 3miesieczne 1.5roczne 3.5 roczne i 6letnie. To sa małe dzieci.

Gość gość
gość dziś słyszałaś o czymś takim jak antykoncepcja?

Gość gość
co ma 500 plus do moich dzieci skoro najmłodsze ma 3 lata ? A po za tym trochę klasy padaczko a nie takimi prostackimi tekstami tu jedziesz co zabolało Cię że fajnie ludzie sobie odpisują z klasą to musisz tu władować trzy po trzy :-) A co do pani co pyta o antykoncepcje nie ładnie jest wchodzić w płodność innej kobiety jak chcą mieć dzieci to niech je mają nic nikomu do tego :-)

Gość gość
19 49 strasznie sobie tempo narzuciliście ja mam piątkę ale odstępy większe miałam cesarkę itd. więc nakazane przez lekarza no i praca i warunki nie pozwalały Fakt przy takiej drobnicy sama na siebie ukręciłaś bat taka jest prawda ciężkie 5 lat przed tobą ale dasz radę potem już tylko zazdrość ludzka :-) ja ją teraz mam bo już nikt nie pamięta małych dzieci i braku 500 plus dziś już każdy widzi 500 no i odchowane dzieci :-)

Gość gość
Provo. Z. Z czwórką dzieci teraz to najwyżej 2tyś. Pomoc z Mopsu to jakies śmierdzące szmaty, grosze i żarcie trzeciej kategorii z Caritas. 6 osób mając nawet 4 tys to bida piszczy.

Gość gość
ja bym sie nie odważyła, a co co potem 500+ jest do 18stki a potem co? każde tak się usamodzielni od razu a jakaś szkoła, studia? Gdzie będą mieszkać?