Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ale niektórzy nie mogą przeżyć tego 500 plus

Polecane posty

Gość gość

Jakim trzeba być żydkiem żeby zazdrościć takiej śmiesznej dotacji. Jaką trzeba mieć obsesje. Wepchnęłabym wam do gardła te papierki, żebyście sie nimi udławili dusigrosze.

Gość gość
Najlepsi sa ci co niby biora, a psiocza na ten program. A zlozyc wniosek to pierwsi zapieprzali. Nie podoba sie, to niech nie biora pieniędzy.

Gość gość
Co wy sie dziwicie ze ludzi to boli ? to jest rozdawanie pieniędzy których nie ma . Kto za to wszystko zapłaci ?

Gość gość
To na cholere glosowali na pis ? Kto na nich glosowal ?? Ja bylam na wyborach i na nich nie glosowalam. Ale dodatek biorę, bo mi sie nalezy. I nie podoba mi sie wieszanie psow na zwyklych ludziach, ze pobieraja dodatek ktory zostal im przyznany.

Gość gość
zobaczysz jak sie budżet przez to jebnie po całości i ceny podskoczą

Gość gość
To są ludzkie śmieci. Zazdrosnicy. Inne dziuru w budżecie czy afery im nie przeszkadzają. Przeszkadza im to, że np sasiadom żyje się ciut lepiej. ;)

Gość gość
a nie slyszalyscie o tym ,ze inne partie w razie wygranych wyborow pozostawia 500plus i co dalej bedziecie plakac bo dziura w budzecie

Gość gość
nie PO od razu to zabierze :-) i będzie spokój w końcu

Gość gość
Na szczęście niemiecko islamskie PO nigdy już nie dojdzie do władzy hahahahha

Gość gość
PO nie zabierze 500 plus, powiedzieli że jedynie go zmodyfikują tak żeby ludziom o bardzo wysokich dochodach nie należało sie 500+

Gość gość
szkoda tylko, że wynagradza się od drugiego dziecka... bo to pierwsze oczywiście gorsze :/ tylko taki ból dooopy mam... A to że dają tak naprawdę z naszych (tyczy się tych co pracują) Państwo nic od siebie nie daje, zapamiętajcie to

Gość gość
Nie jest gorsze ale to program mający na celu zwiększenie przyrostu naturalnego. I bardzo dobrze że podatki mogą wrócić do ludzi w taki sposób, nie wiem dlaczego komuś to przeszkadza.

Gość gość
O rozdają budżet na bachory, wielkie halo. Jak dają rydzykowi to jest wszystko ok? Jak sami kradną tez? W końcu dziura w budżecie jest rozdana zwykłym ludziom.

Gość gość
No wyobraz sobie, ze ja i maz tez pracujemy, wiec do naszego 500 plus sie nie dokladasz. A to nie moja wina, ze ktos ma jedno dziecko i mu sie nie nalezy.

Gość gość
Wy ciągle tylko paplacie o tym że z waszych podatków , przecież te osoby które pobierają 500 plus też pracują a jeśli kobiety nie pracują to przecież pracują ich mężowie i też z męża podatków idzie na 500 Plus

Gość gość
a jak nikt w rodzinie nie pracuje a biorą 500+ to co wtedy? za swoje niby to dostaja?

Gość gość
A przed 500 plus z czego te osoby zyly ? Nie braly zasiłków ?

Gość gość
W pl ludziom ciężko dogodzić za granicą jest normą ze na dzieci jest kinder geld itp...a jak w pl dali to gadki ze szkoda słów. Uważam że dobrze ze jest 500plus tyle ze powinni dostać wszyscy a ten próg dochodowy przy jednym dziecku 800 zł na osobę w rodzinie to żenada jeśli już to powinien być 2000 zł. Wiem ze przez to rośnie dzdziura w budżecie ale w pl nie na takie p*****ly marnuje się ogromne pieniądze a na dzieci to akurat są potrzebne i wiadomo ze dzieci temu jest wzrost gospodarczy no rodzice te pieniądze wydają

Gość gość
Mnie to 500+ razi. Dlaczego? Bo chciałam po porodzie wrócić do pracy. Syn nie dostał się do żadnego z 3 publicznych żłobków. Dziadkowie nie żyją, drudzy schorowani, na niankę robić nie zamierzam, bo nie będę chodzić do pracy "for fun" za darmo. I co? Do 500+ brakło nam 8zł, żyjemy z jednej pensji. Na prywatny żłobek nie mamy, a kolejnego dziecka nie planuję. Wolałabym posłać dziecko do żłobka, iść do pracy, zarabiać na swoją emeryturę.

Gość gość
Smiezsa mnie ci ludzie ktorzy pisza ze przeciesz gdzie indziej jest Kindergeld itd. Kindergeld obecnie wynosi niecale 200 Euro, srednia pensja na reke w Niemczech to obecnie 1500-1600 Euro. Srednia pensja w polsce Netto to jakies 2000- 2200 zl. Czyli wychodzi w Niemczech jakies 12,5 % sredniej pensji, w Polsce 22 %. Jak myslicie, dlaczego Niemcy nie podwyzsza Kindergeld do poziomu 350 Euro (22 %)? Bo ich zwyczajnie to na nie stac! Bardziej niz rozdawnictwem rzad powienien sie zajac zapewnieniem godnych pensji, to lepsze niz ta jalmuzna ktore bedzie nas w przyszlosci BARDZO drogo kosztowac.

Gość gość
Jak się przyjęło milion uchodźców ekonomicznych z globalnego Południa to i nawet budżet Niemiec nie wytrzymałby takiej skromnej podwyżki Kindergeld :)

Gość gość
Niech lepiej Was boli to, że PIS będzie zmieniał flagę i godło. Wiecie jaka kasa na to pójdzie? 500 plus to pikuś. Będzie trzeba wymieniać wszystkie flagi w kraju, pieczątki we wszystkich urzędach itd.

Gość gość
wiesz co, jak były wybory to szydło mówiła 500 na KAŻDE DZIECKO! Nie było żadnych kryteriów dochodowych, pięć stów miało iść na KAŻDE DZIECKO (a nie na drugie i kolejne poniżej 18roku życia), nie powiem , ucieszyłam się, bo mam w domu 10latkę i 22 latkę. Niestety żadnych 500+ nie dostałam, bo starsza córka już dawno 18 skończyła, więc na jedno dziecko mi nic nie przysługuje. dodam tylko, że ta starsza studiuje, mieszka z nami i caly czas mamy wydatki na dwójkę dzieci. Natomiast DUDA mówił- kwota wolna od podatku przynajmniej 8000, i co? i nic, kwaota wolna jaka była taka jest. Zadna z obietnic nie została spełniona. To był błąd, że głosowałam na PIS, drugi raz takiego błędu nie popełnię.

Gość gość
Polska to jest bogaty kraj i 500+powinno być na każde dziecko do ukończenia szkoły ....ile kasy poszło na reformę 6 latków ile na podręczniki darmowe ktktóre mają być wycofane ile teraz na wygaszanie gimnazjów? Ile mieszkań po kolejowych (a wkasciciel to Polskie Koleje PANSTWOWE)stoi i straszy przez zaniedbania a ludzie nie mają gdzie mieszkać? Polska nie jest biedna tylko na kiepskich gospodarzy

Gość gość
ty co pisze o uchozdcach nie masz z czego tak cieszyc miski, wy jestecie takiego samego pokroju zebrakami jak ci uchodzcy. I jedni i drudzy wszystko za darmo by chcieli, podobna mentalonosc zebrakow.