Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to trzydniówka?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam problem. Moja 16 miesieczna corka od 2 dni goraczkuje dzisiaj na wieczor beda mijaly 3 doby. Temperatura siega nawet do 39,5 stopnia. Po podaniu lekow na goraczke spada I po jakims czasie powraca. Nie moze spac bylo pare zadkich stolcow (dwa zielonkawe nadal jest na piersi). Nie je wgl tylko troszke mleka z piersi nic po za tym nawet innego picia. Jak temperatura spadnie to jest radosna biega jak zawsze. Do lekarza mamy na 17.

Gość gość
Ciężko stwierdzić czy to trzydniówka skoro nie minęły trzy dni. Na pewno trzeba podać coś na biegunkę i dopaja żeby się dziecko nie odwodnilo. Jeśli wyjdzie wysypka po ustąpienia iu gorączki to będzie trzydniówka

Gość gość
Będziesz wiedzieć po 17.00. Proste

Gość gość
po 17tez nie będzie wiedzieć ma 100%bo lekarz nie ma laboratorium w oczach. Gorączka przy 3dniowce może trwać i do 5 dni. Mój syn miał 5 dni gorączkę i później go wysypał. Zaraził się od syna koleżanki który go odwiedził 3 dni po ustąpieniu objawów....

Gość gość
Moj mial goraczke do 39.5 prawie 4 dni i zaraz tego 4 go zaczelo wysypywac od rana. Rano mial kilka kropek a wieczorem juz wszedzie byl w takiej drobniutkiej wysypce, u nas schodzilo od glowy do nog i znikala chyba 5 dni. Mysle ze jutro lub pojutrze sie okaze. Dawaj duzo pic, co chwile podsuwaj i moze jakas smecte lub elektrolity, witamine c... Lekarz zobaczy czy nie ma czerwonego gardla itp innych objawow, jak nie, to pewnie trzydniowka.

Gość gość
Musi więcej jesc bo się odwodni ja bym dawno poszła do pediatry do rodzinnego "podziwiam" Cię ze pytasz na forum przy takich objawach.

Gość gość
Z braku jedzenia nikt się jeszcze nie odwodnil. Raczej z braku picia. Z reszta nie każdy biega do lekarza z każda gorączka zwłaszcza że spada po lekach. Parę luźnych kup to też nie jestvstraszna biegunka.

Gość gość
mój syn miał klasyczną trzydniówkę 3 dni prawie 40 stopni, bez innych objawów, ciężko się zbijało ta temperaturę, trochę zaczerwienione gardło zbadałam mocz przy okazji, ale był ok, 3 dnia byłam u lekarza z nim i z wynikami i stwierdzono wtedy wirus 4 dnia zaczęło go wysypywać, najpierw miał na brzuszku, trochę na buzi i plecach, ale lekko, do wieczora zaczęło schodzić na dół, ale na górze wysypka tylko bardziej czerwieniała i było jej coraz więcej, 5 dnia wyglądał jak burak, 6, 7 dnia zaczęło zanikać

Gość gość
aha i nie dodałam, ze 3 dnia gorączka zaczęła słabnąć, 4 dnia nie pojawiła się wcale

Gość gość
Dziekuje za odpowiedzi. Teraz byl weekend to tylko pogotowie by zostalo a takiej potrzeby to nie bylo. Jest troche lepiej. Dzis byla rzadsza kupka ale typowa jak na kupke po samym mleku z piersi. Goraczki od 9 godziny brak (po jednym czopku nurofen) obiadku troszke poskubala. Teraz spi I czekamy co powie pediatra.