Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zwierzątko w domu to dobry pomysł np. Chomik papuga ? Żółw

Polecane posty

Gość gość
juz nie histeryzuj :) rybka była w kuli i nadal będzie :)

Gość gość
A bojowniki żyją po kilka lat, wiec rok życia w złych warunkach to raczej nie jest powód do dumy - dla normalnego człowieka.

Gość gość
No widzisz to pożyje kilka lat w kuli :)

Gość gość
" juz nie histeryzuj usmiech.gif rybka była w kuli i nadal będzie usmiech.gif " Ty naprawdę czerpiesz z tego radochę? x I własnie typowy debilny rodzic - wezmę zwierzątko o którym nic nie wiem, będę trzymać w nieodpowiednich warunkach i nauczę tego moje dziecko 🖐️

Gość gość
Ja też zrezygnowałam z kuli kiedy poczytałam co takie rybki czują. :(

Gość gość
tak rozszyfrowywałaś mnie i moje życie :) ps rybka nadal będzie mieszkała w kuli :)

Gość gość
" Ja też zrezygnowałam z kuli kiedy poczytałam co takie rybki czują. smutas.gif " Widać jesteś rozwinięta i intelektualnie (bo chciało Ci się poszukać informacji i je przeanalizować) i emocjonalnie (bo jesteś empatyczna) :)

Gość gość
Chomik to głupie zwierzę które żyje nocą, nie bawi się tyko. gryzie.

Gość gość
18:07 Głupoty wypisujesz. I co z tego, że nocne? Dla ludzi, którzy pracują to może mieć ogromne znaczenie. Ja bym się np. na szynszyla nie zdecydowała gdyby właśnie nie fakt, ze buszuje w nocy. Bo jak nas nie ma to ona sobie śpi. Uaktywnia się około 17 18, ze wychodzi z domku. W nocy mimo, ze nie śpi w ogóle jej nie słychać. Przynajmniej cały dzień nie jest osamotniona :) Wychodzi jak wszyscy domownicy sa w domu i mogą okazać jej swoje zainteresowanie.

Gość gość
Z mojego doświadczenia: Pies to największy obowiązek wśród zwierząt. Przede wszystkim spacery. Dziecko, które ma 6 lat nie jest w stanie podjąć świadomej decyzji co do opieki. Więcej to raczej będzie wasz zwierzak a raczej wasza odpowiedzialność. Planowanie wakacji, każdego dłuższego wyjazdu itd. Co nie oznacza, że uważam, że to zły pomysł. Dziecko może nauczyć się odpowiedzialności i systematyczności. Kot to ogólnie ciężkie zwierzę. O wiele cięższe do ułożenia niż pies. I co mogę poradzić w przypadku kota. Nie brać przypadkowego zwierzęcia do domu. Kot najlepiej, żeby pochodził z hodowli, gdzie jego rodzice to typowe domowe zwierzaki. Papużka falista - Jeżeli zdecydujecie się na papużkę, najlepiej parka. Wtedy będą miały towarzystwo jak was nie będzie w domu. Jest to średnio wymagające zwierzę. Co do wypuszczania. Miałam papużki i jak wracałam do domu to wypuszczałam i siedziały ze mną. Fajne zwierzęta, ciekawskie, trochę zaczepialskie i bardzo kontaktowe. Najlepiej mieć jakieś jedno pomieszczenie, gdzie będą mogły latać i nie narobią większych szkód w sensie brudzenia. Ciężko jest je leczyć jak zachorują. Chomiki - podstawa trzeba często czyścić klatkę. Odpowiednia dieta. Większa klatka. Chomiki to nocne zwierzęta, ale one też zmieniają tryb spania.