Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pracownica w 6 ciązy co moge zrobić

Polecane posty

Gość gość

Kolejne l4, że ona ma juz 6 ciąże...i tak prawie 12 lat już ciągnie. cOMOGE ZROBIĆ?

Gość gość
A jaka umowa? Wraca w ogóle do pracy czy cały czas jej nie ma?

Gość gość
Wlasnie.Ile przepracowala u pani w firmie?

Gość gość
Nic nie może Pani zrobić, tak samo jest chroniona kobieta w pierwszej ciąży jak i w szóstej. W czym problem? Za L4 płaci ZUS, wychowawczy jest bezpłatny. Trzeba kogoś zatrudnić na jej miejsce i tyle.

Gość gość
Taki ze etat mi blokuje! Poszła w 7 miesiącu pracy - były 3 miesiące na okres próbny a potem umowa na czas nieokreślony. Nie wiem co mam zrobić ludzie nie chcą przychodzić na zastępstwo i nie liczyć na nic. Myśle aby zamknąć jej ten etat po prostu i tak ja zwolnic

Gość gość
Ludzie sie teraz proszą o prace a ta ma problem ze znalezieniem zastępstwa:-D

Gość gość
Pierwszy miesiąc l4 płaci pracodawca. " Ludzie sie teraz proszą o prace a ta ma problem ze znalezieniem zastępstwasmiech.gif " No tak, w końcu przeciez lepiej mieć wieczną rotację (jak ktoś wie, ze pracuje na zastępstwo to i tak w trakcie szuka pracy docelowej( na stanowisku niż móc zatrudnić kogoś kto zwyczajnie będzie pracował.

Gość gość
Może lepiej trzeba było sprawdzić co to jest rotacja na stanowiskach dopiero o niej pisać

Gość gość
Współczuję. Zasugieruj osobie zastępującej, że jak wróci ta od 6 dzieci to i tak znajdziesz jej miejsce. W rzeczywistości pozbądź się balastu. Jak wciąż nie pracuje to napewno się nie zna na wielu rzeczach, robi błędy...;) i powód masz :D

Gość gość
prowo, taa szosta ciaza... ktoś się nudzi

Gość gość
masakra...współczuje pracodawcy:O

Gość gość
gość dziś Wg słownika powszechnego rotacja to m.in 3. «proces zastępowania jakichś osób, rzeczy, zjawisk itp. innymi». Nie znałaś tego znaczenia? :) To już znasz.

Gość gość
o proszę jak tu raptem na 'pani' wszystkie bo niby pracodawca założył temat:D, aha, czyli według niektórych siedzą tu same gimnazja albo bezrobotne bez wykształcenia....

Gość gość
kłamiesz autorko i dobrze o ty wiesz tak jak niektóre osoby które znają się na prawie 12 lat u ciebie pracuje i już w 6 ciąży bardzo ciekawe polecam sprawę dla reportera Bądź to temat dla debili jak ktoś w ogóle połknie takie prowo ;-)

Gość gość
Stwarzasz nowy etat dla nowej osoby. Żadne"na zastępstwo" nie jest tu potrzebne.

Gość gość
a co jest w tym niby dziwnego że kobieta w ciągu 12 lat może być w 6 ciąży? przecież to jest realne:O

Gość gość
Nie zatrudniaj na zastępstwo tylko stwórz nowy etap. Jeśli jesteś przedsiębiorca, to jeszcze dostaniesz na to środki finansowe z urzędu.

Gość gość
gość dziś Stwarzasz nowy etat dla nowej osoby. Żadne"na zastępstwo" nie jest tu potrzebne. gość dziś Nie zatrudniaj na zastępstwo tylko stwórz nowy etap. xxx Dokładnie tak. Ja włąśnie w tai sposób znalazłam pracę. Na "zastępstwo" dziewczyny, która byłą w ciąży. Dostałam normalną umowę o pracę na czas określony. Jestem w tej robocie już od 6 lat. Ta dziewczyna też wciąż pracowała po powrocie.

Gość gość
widocznie masz takie warunki w pracy że kobieta woli narobić się przy dzieciach niż u ciebie pracować.