Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdzie na studia? Poznań, Gdańsk czy Toruń?

Polecane posty

Gość gość

Jak sądzicie?

Gość gość
up?

Gość Xyz

Wiem,temat stary,ale może maturzyści 2019 skorzystają 😉

1) Odległość od rodziny,czy też waszej lepszej połowy (lub jedno i drugie )-Wiadomo że nie będziecie jechali kilkadziesiąt kilometrów z torunia,poznania,czy gdańska jeśli pochodzicie z nad morza,czy też z okolic poznania/torunia i tam macie rodzinę,lub wasza druga połówka zdecydowała się na studia nad morzem,bądź w poznaniu/toruniu.To zwyczajnie się nie opłaca i wyjdzie za drogo,zwłaszcza dla studenta.

2) Czy jest to szkoła na wysokim,czy niskim poziomie (chyba nie muszę tłumaczyć czemu 😉 )

3) Czy jest to oblegana uczelnia czy nie,bo to nic przyjemnego uczyć się w tłoku,I potężnych tłumach Kiedy możesz sobie z tych 3 miast wybrać bardziej kameralną uczelnię,nie będącą głównym wyborem połowy studentów polski.

4)Czy jest to kierunek który cię interesuje? (Bo jeśli np z ojca na syna macie jeden zawód,a ty wiesz że on cię nie interesuje to nie ma sensu się do niego zmuszać)

5) Chcesz studiować i pracować ? Najlepszy jest poznań,a czykolwiek nie zdarzyło mi się studiować w gdańsku,także się nie wypowiem 

I mam nadzieję że trochę pomogłam 🙂

Gość gosc

gdansk