Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ludzie mnie rozwalają na portalach do sprzedaży

Polecane posty

Gość gość

Typu Gumtree, Olx. Sama chcę i sprzedać coś i kupić. Wystawiam więc swój stary sprzęt - nowy kosztuje ok. 1000-1200, używany w takim stanie jak mój ok. 500 - za 399zł. Ludzie próbują negocjować i zbić cenę do 100zł, gdzie same akcesoria tyle kosztują. Sprzęt oczywiście sprzedałam, ale rozwala mnie to. Z drugiej strony zaś przesadne zawyżanie ceny - to, co chcę kupić nowe kosztuje 1900, na olx używka za 2200 (bez żadnych lepszych parametrów). Koniec końców kupuję nówkę...

Gość gość
A mnie tacy jak ty. Każdy ma prawo i może sobie wystawić w jakich chce cenie i proponowac jaką da cenę/ Jak tobie nie pasuje to po prostu nie kupujesz, albo nie sprzedajesz. Prosta sprawa.

Gość gość
ja tak miałam gdy sprzedawałam 2 telefony i pad do konsoli... non stop emaile ''kupie za 100 i wysylam natychmiast przelew'' albo jęczenie o gratisową wysyłkę, albo sprzedaż po prostu po kosztach, domaganie się super dokladnych fotek a potem wytykanie wad, mikrorysek i próby targowania się jak dziady pieprzone

Gość gość
Owszem, każdy ma prawo wystawić co chce w cenie w jakiej chce, ale po pierwsze wystawianie czegoś w cenie dużo powyżej rynkowej jest śmieszne, a po drugie próba negocjacji ceny na nikły procent tego, co ktoś oczekuje, jest głupia / niegrzeczna. Jeszcze sposób, w jaki to proponują, jakby robili wielką łaskę. A ja akurat daję rozsądne ceny i jak sprzedaję coś używanego, jest tańsze niż nówka ;)

Gość gość
gość dziś Wiesz, ale tu częściowo rozumiem. Po pierwsze targowanie się o darmową przesyłkę jak sprzedaję coś dużego jestem w stanie znieść i albo mówię nie, albo się zgadzam. Ale propozycję sprzedaży za 10-30 % ceny (nie zawyżonej) to przesada. Co do fotek, zawsze staram się robić dokładne i dokładnie pisać opis. Tu trzeba przyznać (odpukać), że dawno nikt na to nie narzekał :)

Gość gość
teraz widzicie ,jak to jest siedzieć na kasie i słuchać idiotów ,że kodu nie ma na towarze :D