Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przyspieszenie porodu w domu.

Polecane posty

Gość gość

Kochane. Zbieram się już od jakiegoś tygodnia do napisania. Cały czas przyglądam się dyskusji usmiech.gif Mam wielki problem. Proszę o trochę cierpliwości w czytaniu usmiech.gif A mianowicie: Jestem w drugiej ciąży (39tc) przytylam 23kg, praktycznie tyle co w pierwszej. Zrzucilam to e ciagu 4 miesiecy, mało tego nawet byłam szczuplejsza niż przed. Ciało wróciło do normy, także teraz również się nie martwię o wagę. Jesteśmy z mężem jedynakami, bardzo pragnelismy drugiego dziecka...tu pojawił się problem. Przed ciazami wazylam w granicach 62-64kg przy wzroście 174cm. Córkę urodziłam zdrowa,piękna w 42tc. W ostatnim dniu,dwa tygodnie po terminie sn. Moje kolana nie wytrzymaly...dosłownie. Jestem po zabiegach ich odnowy. Chrząstka zbyt szybko się wyciera. Teraz jestem tak jak pisałam pod koniec ciąży, prosiłam mojego gin wręcz blagalam o rozwiązanie ciąży w terminie. Moje kolana znów nie wytrzymują. Chodzenie sprawia mi ogromny ból. (Wiem ze nie powinnam się decydować na drugie dziecko lecz to było silniejsze ) Próbowałam już domowych sposobów przy pierwszej ciąży sex,olejek rucynowy,liście malin i nic...ja tego bolu nie zniose. Pomóżcie..doradzcie..co ja mam zrobić. Wiem,ze dziecko musi dojrzeć do wyjścia...Ale ja tego nie wytrzymam.

Gość gość
39 tc oznacza że dziecko już jest dojrzałe. Musi tylko zdecydować kiedy mu się zechce wyjść:) ja rodziłam miesiąc temu. Rano poleciało mi trochę krwi więc pojechałam na sor do szpitala. Tam po dość brutalnym badaniu ginekologicznym ( lekarz się nie cackał, bolało strasznie ) zostałam odesłana do domu że niby nic się nie dzieje. 4 godziny później zaczął się poród, dość gwałtowny i szybki bo trwał tylko 2,5 godziny. Myślę że ingerencja lekarza przyspieszyla akcje. A tak to nic innego nie działa. Nie próbuj przyspieszać porodu, możesz spowodować np pęknięcie pęcherza plodowego.

Gość gość
Kup cos takiego jak siarka organiczna i lykaj. Poprawi ci to stan stawow. Nie powinno zaszkodzic dziecku. Jak sie boisz, to po porodzie, ale kup.

Gość gość
Mam kolejny zabieg opłacony i zarezerwowany po porodzie. Jednak o tej godz nie mogę już chodzić,moje kolana zniszczone... kurde. Chyba jutro wybiorę się do innego lekarza. Może zrobi masaż szyjki,moze mnie ruszy.

Gość gość
U mnie pomogl seks, ale.widze ze.juz probowalas

Gość gość
Tzn wszystkiego próbowałam przy pierwszej ciąży. Teraz tylko liście malin i olejek rycynowy. Sex odpada,mąż wraca z kontraktu 10.04