Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dostałyście już zwrot podatku?

Polecane posty

Gość gość

Bo ja złożyłam pita elektronicznie 6 marca i czekam, a podobno miało być tak szybko..

Gość gość
Ja składała 8.03. i też nie mam ale koleżanka składała końcem lutego i po 8 dniach dostała zwrot.

Gość gość
To zależy od urzędu, ja też składałam elektronicznie i czekałam 3 tygodnie, koleżanka złożyła w innym US (inna dzielnica miasta) i dostała po tygodniu.

Gość gość
Ja już czekam 5 tydzień.

Gość gość
Po tygodniu dostałam, mąż też. Wysyłałam jeden z połowie lutego a drugi w marcu przez internet.

Gość gość
W tym roku szybko wypłacają ale zaraz potem mają ruszyć kontrole. Ulgi i odliczenia na dzieci też będą skrupulatnie sprawdzać. Także szykujcie się, nadeszła dobra zamordystyczna zmiana.

Gość gość
Żyć nie macie za co, że tak czekacie na zwrot? Ja jeszcze nawet nie złożyłam rozliczenia, a też mam zwrot spory, na dwójkę dzieci. Baaa, nawet o kindergoeld wniosku jeszcze nie złożyłam, a należy się mężu od czerwca 2015... A te ledwo złożyły, a już wyczekują. Peiniądze to się zarabia, a nie czeka na jałmużnę od państwa.

Gość gość
tez mnie o dziwi Ja składam na ost chwile a tutaj co chwile czytam "dostałyście juz zwrot? "

Gość gość
'mężu' się należy ? Słownik sobie kup, przygłupie :O

Gość gość
A po czym wnosisz, że nie mam za co żyć? Z logiką u Ciebie chyba nie bardzo?

Gość gość
A ile tego zwrotu dostajecie, że tak się podniecacie?

Gość gość
Po tym wnoszę, że gdybyś aż tak nie czekała na te pieniądze, to w ogóle by Ci to głowy nie zaprzątało. A Ty dwa tygodnie po złożeniu temat zakłądasz, czy inni już dostali. A jak dostali to co, pójdziesz aferę w US robić?

Gość gość
Ten "przygłup" i bez słownika potrafi pieniądze zarobić, by rodzię utrzymać. A ty dalej czekaj na zwrot. Gratuluję...

Gość gość
Ja mam mieć ponad 11 tys. Są to dla nas nadprogramowe pieniądze, dlatego czekam. Wiem, jestem biedaczką, ale na codzień staramy się oszczędzać, bo budujemy dom.

Gość gość
11.14 lepiej Ci? To fajnie, pozdrawiam Cię serdecznie i życzę mniej jadu i złośliwości, która nic dobrego do życia nie wnosi.

Gość gość
Ja np czekam piąty tydzień i to mnie zastanawia bo zawsze zwrot miałam po kilku dniach dosłownie dlatego chętnie przeczytam czy wszędzie takie opóźnienia co nie znaczy, że chleba nie mam za co kupić tylko tej kasy wyglądam ale już jakieś frustratki musiały sobie podnieść samoocenę. Śmieszą mnie takie osoby, muszą innym dosrać żeby się lepiej poczuć, jak widać te ich fortuny im jednak szczęścia nie dają. Milego dnia :)

Gość gość
Ja już dostałam i wydałam, i zawsze czekam na każdy zwrot, premię itp. jak na zmiłowanie - mamy sporo kredytów do spłacenia (ciężka choroba i śmierć matki męża zrobiła swoje, na leczenie za granicą poszła taka kasa że głowa mała...), spłacamy też hipotekę i mimo że oboje pracujemy i nie zarabiamy najniższej krajowej to każde dodatkowe pieniądze cieszą. Ale mamy świadomość, że za 2-3 lata wyjdziemy z dołka i może zamienimy mieszkanie na większe :) Jeśli komuś moja sytuacja poprawiła samopoczucie to na zdrowie :D

Gość gość
Co wy czekacie na ten zwrot jak na zbawienie. Ja zlozylam wczoraj bo mam za co zyc.

Gość gość
Im później złożona deklaracja tym wydłuża się widmo zwrotu gdyż w pissdum tych pitow jest do wklepania do systemu. Urząd ma 3 miesięce. Na zwrot nadpłaty miski kochane:-P a w związku z dobra zmiana od 1 marca, wprowadzenie KAS, w urzędach panuje chaos i instrukcja, tylko głupiec by tego nie przewidział. Jeśli nie macie karty dużej rodziny lub niepełnosprawnosci to nie macie chyba podstaw do proszenia US o szybszy zwrot nadplaty.

Urząd ma 3 miesiące - w zeszłym roku dostlaiśmy po 4, tylko dlatego, ze poszłam do urzedu się upomnieć :/ Ale jakbym ja musiała dopłacić to bym chyba 3 dni miała :/ Nie narzekajcie, że ludzie czekają na te pieniądze - sorry, płacimy podatki nie wiadomo na co (płacisz w szkole, książki drogie, leki drogie, drogi dziurawe jak sito, pociągi stare jak świat, aż dziw że się torów trzymają) - to te kilka stów zwrotu się należy... Żeby nie było, ja nie czekam aż tak, ale jak mi znow nie zapłacą to się upomnę, a co! :D

Gość gość
Ale wisienko czytaj ze zrozumieniem - nikt nie neguje, że się należy. Temat o tym, czy zwrot już dostali. babka złozyła 2 tygodnie temu i już dramat robi, bo jeszcze nie dostała.

Gość gość
11:15 a wystarczylo ci skladki zdrowotnej i zusowskiej do wyrownania? Sama piszesz, ze jestes biedaczka, wiec twoje dochody z wyplaty nie wynosza miesiecznie minimum 7 tys.

Gość gość
To ja z 11.15. Biedaczką jestem wg kafe. Do zwrotu mam ponad 11 tys i nie widzę, żeby ktoś robił aferę i dramatyzował. Pytanie jak każde inne. Zresztą chyba nie sądzisz że będę się tu tłumaczyć, dlaczego mam tyle zwrotu, dlaczego czekam itd. Pozdrawiam i życzę mniej jadu.

Gość gość
Ja jeszcze nie złożyłam i pewnie dostanę na koniec czerwca, ale nie czekam jakoś specjalnie.

Gość gość
Nie, nie czekam ma niego z utęsknieniem, Ale miłoby było jakby przyszedł to włożę ba kolejna lokatę. Mam prawie 10 do zwrotu. Za 2dzieci (pierwszy raz dostanę zwrot za dziecko), z ii progu i za wpłaty ma ikze.

Gość gość
Jakim cudem ktos ma 11 tys zwrotu?

Gość gość
Nie wiem, ale my z mężem zawsze modlimy się żeby nie dopłacać. Z jednym dzieckiem mamy góra 400 zł zwrotu. Dlatego mi to rybka kiedy dostanę zwrot.

Gość gość
Pewnie bachorków ma trzaskanych stad taka kwota do zwrotu. Mój sasiad robi odliczenie bodajże na 11 dzieci (w ogóle to zmachał 17, ale na wszystkie dzieci już ulga nie przysługuje) i ma do zwrotu kilkanaście tysięcy. Z samego 500+ ma chyba z 5 tys. Plus zasiłki z pomocy społecznej, darmowe przejazdy komunikacja miejska, jakaś pomoc z kościoła. Głowa rodziny pracuje już tylko na alkohol dla siebie.

Gość gość
Nie kochanie mam tylko 2 dzieci. Przecież napisałam za co dostaje zwrot. W zeszłym roku wcale za dziecko nie dostawałam bo miałam jedno i przekraczałam próg dochodowy.

Gość gość
Tak czekałam tydzień rozliczylam się w lutym elektronicznie sprawdź stan Twojego rozliczenia w skarbowce przez Internet.