Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maja227

cesarka z wyboru?

Polecane posty

Gość gość
Tez,po porodzie czulam sie jak dziewica hehe

Gość gość
Jasne tak sobie wmawiaj :D

Gość gość
Mam za sobą poród i sn i cc. Cc musiałam mieć i powiem tak: Przemyśl to sobie. Ja nie wiem kto Ci nawciskał kitu o tych tragicznych skutkach porodu sn. Ok, boli, ale da się przeżyć. A potem szybko dochodzisz do siebie. A cc boli po operacji i to bardziej. Połóg po cc gorszy. Zaś co do różnic w wyglądzie: Po Sn nie mam żadnych śladów poza blizną krocza. Mało widoczną i nie powodującą dolegliwości. Zaszyli mnie fajnie, więc luzów też nie mam. Za to.po cesarce mam paskudną bliznę na brzuchu i niewiele z nią zrobię. A predyspozycji do bliznowców nie miałam do tej pory, w rodzinie też nikt takich problemów nie ma. A tu taka przykra niespodzianka... Poza tym zmień podejście. Bo piszesz jak to wszystko da się zrobić, jak to rozstępów nie będziesz miała i.wrócisz do formy. Sorry, ale życie pisze różne scenariusze. Nie piszę tego złośliwie, po prostu teraz wiem więcej, wiem że w takich kwestach nie ma co planować. Bo nie masz do końca wpływu i tyle. A.dla dziecka zdrowszy jest poród sn chociażby ze wzgledu na wspomnianą już florę bakteryjną. Do tego dochodzą kwestie oddechowe i inne. Przemyśl to. Za kasę na łapówkę możesz spokojnie robić ewentualną plastykę pochwy jeśli zajdzie potrzeba (a pewnie nie zajdzie) puls wykupić położną prywatnie do porodu i załatwić znieczulenie i wszelkie cuda jakich potrzebujesz.

Gość gość
Ja od razu powiedziałam swojemu lekarzowi prowadzącemu że jak nie zrobi mi cesarki to zmienie lekarza. Kilka moich koleżanek miało cesarki w państwowych szpitalach. To powszechna praktyka, wiec zapytaj bez obaw. Ja płaciłam 3000 zł w Warszawie. Musisz mieć od niego skierowanie na cesarkę, bo mimo ustalonego terminu może coś się wydarzyć wcześniej i lekarza może np nie być w szpitalu. Oczywiście miałam prywatny tel do mojego lekarza ale on tez pracuje w innej klinice wiec różnie mogło być. Miałam CC po 39 tyg. Miałam napisane wskazanie po leczeniu niepłodności ivf. Mam już roczne dziecko, zdrowe, doszłam do siebie po tygodniu. Blizny nie widać. CC wspominam bardzo dobrze i zrobiłabym jeszcze raz bez wahania.

Gość gość
Moja koleżanka miała napisane jako wskazanie do CC fobie nie pamiętam fachowej nazwy. Jej ginekolog wysłał ja do zaprzyjaźnionego psychiatry który wystawil jej odpowiednie pismo. Tez płaciła 3 tys w Warszawie.

Gość gość
Pierwsze cc było ze wskazań medycznych -dziecko 4500 .a drugie cc- nie wyraziłam zgody na poród sn. Jak się jest po cc to mozna nie wyrazić zgody na tzw "próbę porodu siłami natury "

Gość gość
Smiesza mnie legendy o rozciagnietych pochwach po sn. To nie kwestia porodu, tylko miesni i budowy, Sa dziewice, ktore sikaja ze smiechu, bo maja tam wiotkie miesnie. Tym sie pewnie po porodzie pochwa tak latwo nie skurczy. Sa rozne kobiety ( np. niezaleznie, czy karmily, czy nie - jedne mają jedrne cycki, inne flaczki, Geny! Nie mierzcie wszystkich swoja miarą! Mnie sie po dwoch porodach zadne wiadro nie zrobilo, a nie widze powodu, zebym miala komus wciskac kit na anonimowym forum. Nie rozumiem, dlaczego wierzycie akurat tym "rozciagnietym" a innym nie.

Gość gość
Ja też jestem po porodzie naturalnym i nie mam żadnego wiadra. Współżycie jest takie samo jak przed porodem. Ba! Nawet pożyczamy sobie czasami tampony z koleżankami które nigdy nie rodziły. Jakbym tam miała wiadro to chyba by się nie trzymaly? Bujda na kółkach i tyle.

Gość gość
a ja mialam ciaze ksiazkowa a porod nie nastepywal , zabrano mnie do szpitala i podano oxy , po 10 godz porod nie postepowal , przyszedl lekarz i przebil mi pechez plodowy , po kolejnych 4 godz porod nie postepowal , lekarz zdecydowal sie wyciskac dziecko , przy wyciskaniu polamal mi zebro , pekla mi szyjka macicy , polozna pociela mnie masakrycznie a do tego pekla mi o******ca ktora tez mialam szyta , stracilam mase krwi a w szpitalu lezalam 2 tygodnie , nie musze chyba pisac ze ruszyc sie nie moglam dostawalam tylko papki do jedzenia i srodki przeczyszczajace , sikac nie moglam , wylam z bolu moja corke kosztowalo to zdrowie na cale zycie ! drugie dziecko , malzenska wpadka po 9 latach i cc na zyczenie wspaniale wspominam , szybko okolo 30 min mialam synka na piersi , bez bolu bez stresu, maly zdrowiutki , ciecie tuz nad linia wlosow lonowych dzisiaj nie widoczne , jak bialy wlosek szerokosci okolo 8-10 cm , po cc na drugi dzien stalam na nogach! to bylo piekne , a na trzeci dzien bylam w domu z synkiem , ciecie nie bolalo tylko troszke z rana ciagnelo zanim sie nie rozchodzilam ale to przez pierwszy tydzien tylko, to byl piekny porod :) autorko zalatwiaj cc bo nigdy nie wiesz jak cie sn zmasakruje a i zycie dziecka moze zamienic sie w koszmar

Gość gość
sory za bledy szybko pisalam , widze je ale juz mi sie nie chce poprawiac

Gość gość
Jasneee flora bakteryjna :/ gbs-y i inne rewelacje wpływają taaaak pozytywnie na dzieci!!!

Gość gość
Tak zaraz napiszecie ze wiadro to jest po cc. Dziecko przeszlo przez pipe ale jest jak u dziewicy. No napewno. Moze nie wiadro, ale juz nie walcie sciemy. Na kafe to kazda jedrniejsza niz nastolatka i dziewica.

Gość gość
Ja to nie wiem czy Wy z zazdrości ze macie szerokie pipy nie rodzac albo po cesarce tak gadacie na rodzące sn. Poczytajcie sobie trochę artykułów naukowych. Po cesarce często za słabo się obkurcza macica i ściany pochwy a po sn aż za bardzo i to są fakty przecież to wszystko mięśnie i ścięgna. Jak umiesz robić szpagat a zaniechasz treningi to przecież Cię sciagnie jedna bardziej drugą mniej ale zawsze bo tak działają mięśnie więc nie rozumiem czemu większość Was uważa że klamiemy bo i po co przecież i tak nas nie znacie a po za tym co większość kłamie

Gość gość
noz pomyslcie choc troche. jesli dziecko pzreszlo pzrez pochwe , to co, uwazacie,ze ona zostaje szerokosci głowy? pzreciez nie. Wiec jesli uwazacie,ze wezsza, to skad wiecie o ile? jesii nie jest o te 10 cm szersza, to co, o 5? dlaczego w ogoel ma byc szersza? Dlatego ,ze komus na kafe tak sie zdarzyło? To jest elastyczny miesien,

Gość gość
Ja miałam cc 2 dni temu, miałam mieć planowanie ale wody odeszły mi wcześniej wiec "zasmakowalam" czym jest ból porodowy bo jak mnie brali na stół to miałam 7 cm rozwarcia, nie życzę żadnej kobiecie naturalnego porodu nie wyobrażam sobie 2 fazy porodu chciało mi się płakać z tego bólu, ból po cc to zupełnie coś innego jak dla mnie to "luksus" w porównaniu do bólu porodowego

Gość gość
Gość 22.39 po tym co napisałaś wnioskuje ze jesteś chisteryczka. Żeby nie było nie jestem za sn ale to co napisałaś to mnie jednak rozbawilo.

Gość gość
Masakra z tymi pipami. Mam normalną, ładną bułeczkę. Współżycie u nas takie aż iskrzy. Nie rozumiem terminu "wiadro". Ponieważ często czytam te kłótnie zwolenniczek cc i ich argumenty, zapytałam kilka koleżanek czy zmieniły się "na dole". Każda była wręcz zdziwiona tym absurdem. Jedna znajoma posikuje, bo ma obniżoną macice i co ciekawsze miała 14 lat temu cc i tylko to. Te wiadra to chyba tam gdzie co rok prorok, bo głupoty gadacie. Mi do zadowolenia wystarcza zwykły penis rozmiaru europejskiego. :/

Gość gość
ja miałam cc w wyboru, zaplanowane na tydzień przed terminem, ale maluch postanowił wyjść jeszcze 2 tygodnie przed:) miałam 70 km do szpitala, o 4:00 odeszły mi wody, telefon do lekarza, o 6:30 malutka była z nami na świecie, zero bólu, zero stresu, zdążyliśmy bez problemu, pochwa nienaruszona, trochę bólu przy pierwszych wstawaniach, ale po wyjęciu szwów (10 dni po cc) chodziłam normalnie, dziś 8 m-cy po i nadal się cieszę z mojego wyboru, ciąży po mnie nie widać bo miałam to szczęście, że nie mam rozstępów mimo przybrania 17kg, na czuję też luzów w pochwie, nie wypada mi macica i nie rozerwało mnie do samego tyłka, więc jestem zadowolona:p i nie zgodzę się, że brzuch po cc już nie będzie wyglądał jak wcześniej:) ja nie ćwiczyłam i mam znowu widoczne kości biodrowe, jakbym ćwiczyła to już w ogóle wyglądałabym szałowo:p

Gość gość
To tak samo jak ja się nie zgodzę, że czuję luzy w pochwie, bo nie czuję. :P

Gość gość
No mowilam, ze zaraz zaczna pisac ze to po cc sa wiadra i sikanie hahahaha

Gość gość
A po czym po cc maja sie sciany pochwy sciagac ? Skoro nic tam sie nie dzialo ? Ja mialam cc planowane bo dziecko glowa do gory siedzialo , ale moja siostra rodzila 10 lat temu i po dzid dzien wiecej dzieci nie chce, pekla do o***tu mowiac w skrocie. No ale sn to cud miod i orzeszki. :)

Gość gość
A dodam, ze przytylam w ciazy 9 kg a po porodzie szybko wrocilam do formy. Po kilku tyg nie było sladu ciazy poza cienka blizna pod majtki.

Gość gość
Mój lekarz próbował mnie naciągnąć na cc za 1600 zł (Poznań), ale wolałam rodzić sn. Dużo w ciąży ćwiczyłam, nie bałam się i słusznie.

Gość gość
Ściany pochwy rozciągają się od samej ciąży