Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mozliwa jest ciąża ?

Polecane posty

Gość gość

Witam Spóźnia mi się okres około 2 tygodni. W okrsie kiedy miałam dostać miesiaczke robiłam dwa testy oba negatywne. Stosuje z chłopakiem stosunek przerywany . Czasem przerwa między stosunkami była bardzo krótka 20-30 minut . Nie patrzyłam nigdy czy mam dni płodne . Mam dużo objawów miesiączki a które mogą również wsazywac na ciążę. Jestem śpiąca , rozdrazniona , płacze , mam apetyt , czasem boli mnie macica i tak dziwnie boli mnie głowa . Ale dwa były negatywne ale robione w ciągu dnia . Czasem mam takie uczucie jakbym już miała dostać okres a tu nic . Co uważacie ?

Gość gość
idz na beta hcg z krwi a potem do gina

Gość gość
dokładnie zrób bete i będziesz pewna. Mi wyszedł z 4 testów wynik pozywtyny jak byłam w ciąży beta hcg była tylko potwierdzeniem .

Gość gość
Wygląda na ciążę! kiedy miałas ost. okres? Stosunki w których dniach cyklu były? Jak długie masz cykle i czy regularne?

Gość gość
Ostani okres skończył mi się 5 lutego . Właściwie cały czas wspolzylam nie patrząc na cykl. Cykle mam raczej regularne ale zdarza się że w jakieś opóźnienia . Dwa testy 1,5 tyg temu miałam negatywne więc raczej ciąża mało możliwa ?

Gość gość
Kiedy się zaczął a nie kiedy skończył!! A jak długie cykle masz -od ilu do ilu dni? Skoro się nie zabezpieczasz to owszem to może być ciąża. Trzeba powtórzyć test!!

Gość gość
Zaczął się 31 stycznia a skoczył 5 lutego . Cykle mam 28 czasem do 35 dni ale rzadko takie długie . Wstyd się przyznać ale słabo się na tym znam . Jakoś nigdy nie przywiazywalam do tego wielkiej wagi bo co miesiąc była miesiączka . Raz się zdarzyło ze jedna uciekła jakies 2 lata temu .

Gość gość
No to tym bardziej może to być ciąża, nie wiem na co czekasz? Rób kolejny test lub betę.

Gość gość
Zrób dzisiaj kolejny test... możliwe ze jestes w ciązy daj znac ! Myślę ze z testu na pewno powinno Ci wyjsc czy jestes w ciąży czy tez nie...

Gość gość
Czy mam go robić wieczorem czy lepiej rano ? No i jakim sposobem mam być w ciąży skoro dwa testy wyszły mi negatywne ?

Gość gość
A takim że zrobiłaś test w czasie kiedy po pierwsze mogła być na tyle wczesna ciaża że jej nie wykrył a poza tym zrobiłaś go w ciągu dnia gdy mocz jest rozwodniony. Poza tym cykl mógł się wydłużyć i w normalnym terminie i tak test nie wykryłby ciązy. Chyba jesteś gotowa na ewentualną ciążę??

Gość gość
Jestem gotowa psychicznie ale w życiu będę potrzebować rewolucji bo mam super faceta, nie mieszkamy jeszcze razem więc wspólne zamieszkanie byłoby konieczne ale o tym i o ślubie już mówi . Poza tym mam po 28 lat i oboje pracujemy i co najważniejsze kochamy się :) Ale szok i tak będzie . Wolałabym za jakiś czas . W sobotę pojechałam odwiedzić mamę a ona do mnie czy w ciąży jestem bo tak wyglądam . Nic jej nie mowialam o spozniejajacym się okresie . Powiedziałam że robiłam testy ale negatywne a ona ze mam zrobić jeszcze jeden . Mamy zawsze się wbija w temat :)

Gość gość
Parę godzin temu dostałam krwawienia ale bardzo lekkiego w ogóle nie czuję jakbym miała okres . Może bardzo lekki ból brzucha ale to raczej że zjadłam słodyczy w nadmiarze dziś :) Czy nagle okres po takiej przerwie może być tak bezbolesny ?

Gość gość
moze miałaś cykl bezouwalcyjny? teoretycznie objawy na to wskazują. Wyznaczasz sobie fazy cyklu w miarę na bieżąco? zauważyłaś coś wcześniej?

Gość gość
nie jestem autorką, ale mam pytanie. jak można sprawdzić czy dany cykl był bez owulacji?

Gość gość
Obserwacją temperatury, śluzu. Nie jest to takie trudne, zresztą obecnie dostępnych jest wiele urządzeń, które w tym pomagają.

Gość gość
możesz wymienić jakieś konkretne?