Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karolax

Leczenie kanałowe

Polecane posty

Mam 14 lat byłam u dentystki i stwierdziła zapalenie zęba.Mam w nim dziure ale ją 'powiększyła' co strasznie bolało darłam się bardzo głośno potem włożyła jakiś lek na zatrucie zęba i zakleiła.Następna wizyta za 2 tygodnie czy dalsza część bedzie bolała czy nie?

Gość gość
mamy takie czasy, że leczenie zęba nie powinno już zupełnie boleć. dentyści mają znieczulenia, które działają bardzo szybko, jest to najczęściej zastrzyk,ale robi się go baaaardzo cieniiutką igiełką, nie czujesz bólu podczas podawania znieczulenie tylko mały dyskomfort. dziwię się więc, że dentysta wiercił ci "na żywca" . Leczenie kanałowe równiez nie boli. jeżeli ząb został zatruty prawidłowo to nie powinno boleć. będziesz mieć na pewno usuwanego nerwa taką sprężynką, z tym to różnie bywa. ja na wszelki wypadek poprosiłabym o znieczulenie. Późniejsze czyszczenie kanałów nic już nie boli, bo ząb jest martwy.

Gość gość
Na pewno dostaniesz znieczulenie. Ja ostatnio robiłam leczenie kanałowe u swojego lekarza dr Jasińskiego w klinice, gdzie chodzę, czyli Dent-SM na Bemowie, zabieg był wykonywany pod mikroskopem, nic nie bolało :) Poczytaj sobie o takim zabiegu http://www.dentsm.pl/leczenie/endodoncja-leczenie-kanalowe i upewnij się, że lekarka ma dobre opinie w tym zakresie, bo kanały muszą być precyzyjnie uzupełnione.