Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niebieski wieloryb

Polecane posty

Gość gość

Co o tym sądzicie? Czy ta gra istnieje czy to zwykły fake?

Gość gość
Istnieje na polsacie w wiadomościach mówili że w gliwicach jakąś dziewczynka się pociela

Gość gość
No bo trochę poczytałam w internecie i niektórzy sądzą że to fake a niektórzy ze prawda

Gość gość
To taka współczesna Czarna Wołga, panika rozdmuchana przez media. Wszystkie artykuły w Polsce to w zasadzie przedruki jednego artykułu z Rosji. Niby 130 dzieci się zabiło, a tak naprawdę to 2 i wcale nie wiadomo czy miało to jakikolwiek związek z wielorybem. Poza tym zajmują się tym głównie media na poziomie super ekspresu i faktu. Dopiero teraz zaczną się samobójstwa, po tym jak debile naczytają się o wielorybie.

Gość gość
Też właśnie czytałam o tej rozbieżności danych. Może ktoś znalazł ta grę i ma jakieś doświadczenie czy to istnieje?

Gość gość
Istnieje, sprawa dwójki dzieci co się pocięły trafiła do prokuratury. Wzywają żeby zgłaszać jeśli są kolejne przypadki.

Gość gość
Jestem zdania, że grę w wieloryba w takiej formie jak przedstawiają w mediach stworzyły media. Może gdzieś tam w Rosji ktoś stworzył creepypastę, ktoś inny wziął to na poważnie i się pochlastał, a potem jakiś pismak to opisał. Wszystko trafiło do internetu i jak lawina śnieżna zaczęło narastać. Naści głos rozsądku http://mitologiawspolczesna.pl/niebieski-wieloryb-krotko-o-nowej-niebezpiecznej-legendzie/

Gość gość
BTW, Od 8 lat mam tatuaż humbaka na łopatce, jest trochę niebieski, czy mam się bać prześladowania?

Gość gość
Up

Gość gość
A co to?

Gość gość
Wczoraj w polskim radiu o tym mowili.Na pomorzu troje dzieci sie okaleczyło w tym jeden szesnastolatek cieżko.Radio podało że w Rosji doszło do 700 samobojstw wsrod nieletnich.Corka pokazała mi stronke ,jak przeczytałam zadania to sie przeraziłam .Ilistracja pokazywała wycietego na rece

Gość gość
...żyletką wieloryba.To jest bardziej instrukcja zadan niż gra.Na koncu uczestnik ma popełnić samobojstwo.Wpiszcie sobie"Niebieski wieloeyb,zadania"Ja jestem przerażona.Już uczuliłam corkę że tojest niebezpieczne i zeby pod żadnym pozorem w to sie nie wkręcała

Gość gość
Możliwe, że ktoś to wymyślił. Współczesna młodzież jest jednak głupia i nie dziwi mnie to, że pojawiają się ofiary niebieskiego wieloryba.

Gość gość
16 latek to już nie dziecko :D Boże jak można w tym wieku wkręcić się w niebieskiego wieloryba?

Gość gość
Wkrecaja się tylko ludzie z depresja

Gość gość
No jakos mozna, ale zapomnijcie o samboju

Gość gość
Zna ktoś zadania z tej gry albo poda link gdzie to jest? Bo wszystkie strony są zablokowane z takimi informacjami a z czystej ciekawości chce je zobaczyć. Nie chce grac bo to debilne

Gość gość
Zna ktoś zadania z tej gry albo poda link gdzie to jest? Bo wszystkie strony są zablokowane z takimi informacjami a z czystej ciekawości chce je zobaczyć. Nie chce grac bo to debilne

Gość gość
Ludzie sa nienormalni

Gość gość
Z depresją powiadasz? Ktoś kto ma depresję i myśli samobójcze nie poświęci 50 dni na kretyńskie zadania. To zabawa dla picusiów bez wyobraźni. Tacy ludzie chcą zrobić wrażenie na swoich znajomych. Siedząc na dachu myślą jak będzie wyglądał ich pogrzeb, jak zareagują koledzy itd. Ktoś kto ma deprechę nie ma siły na pierdoły.

Gość gość
"Niebieski wieloryb" to miejska legenda. Rodzice za mało interesują się dziećmi lub ich nie rozumieją, dzieci przez to się tną, ale rodzice nie potrafią tego zrozumieć. Wymyślili więc wygodne wytłumaczenie: że niby z Rosji przypłynął jakiś niebieski wieloryb i to przez to dzieci się tną. A przecież żaden normalny człowiek nie potnie się tylko dlatego, że ktoś mu tak kazał.

Gość gość
No masz rację ludzie z depresja nie czekają 50 dni chodz też się okaleczaja

Gość gość
A czy ktoś się logował na te vk.com i szukał tej gry?

Gość gość
Na facebooku są profile "opiekunów"manipulatorów. Gracz musi mieć tam konto wiarygodne i być kozłem ofiarnym źeby zagrać, bo inaczej manipulant znika.

Gość gość
Na Facebooku wszytko blokuja

Gość gość
Nie wiem jak ale moja corka to wczoraj znalazła,zadania samookaleczania żyletką dzień po dniu coraz bardziej zgodnie z jakimis tam wyznaczonymi zadaniami,na koncu było "skocz z mostu"Ilustracja zakrwawionej reki mnie przeraziła.Wyciety wieloeyb na całej długosci przedramieniu.

Gość gość
Blokują bo to jest przestępstwo. Niebieski wieloryb to jest sekta mająca wyplenić tych słabszych załamanych, podatnych na manipulacje. "Opiekunowie" mają wiedze pedagogiczną i wiedzą jak dziećmi manipulować. Należy zwrócić szczególną uwage na dzieci które są w szkole kozłami ofiarnymi aby nie dali sie wciągnąć w gre.

Gość gość
@ Jest dokładnie tak jak piszesz, najłatwiej za dziwne zachowania swojego dziecka oskarżać wymyślone wieloryby. Jeśli czyjeś dziecko się zabiło, to nie przez anonimowego nieistniejącego psychopatę, a przez to że jest c******m rodzicem.

Gość gość
To jest selekcja naturalna, jakim trzeba być bezmózgiem by w to zagrać? Potem taki idiota zostanie twoim szefem lub opiekunka twojego dziecka, bo go rodzice przez czake życie przepychają. Lepiej niech sie debile pozabijają