Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Które imię wybrać

Polecane posty

Gość gość

Za chwile rodzi mi się córka .. byłam przekonana do imienia Kalina i tak miało zostać ale strasznie podoba mi się Alicja i nie wiem co zrobić :-/

Gość gość
I trochę głupio tez mi zmieniać bo cała rodzina już myśli ze będzie Kalina

Gość gość
Alicja

Gość gość
Kalina.

Gość gość
Kalina

Gość gość
Kalina. Alicji jak psów.

Gość gość
Kalina. Ale weź pod uwagę to jak to brzmi z nazwiskiem . A rodzinę olej, ja zmienialam synowi imię dzien przed meldunkiem :) w końcu zarejestrowalismy to drugie

Gość gość
Alicja lepsze

Gość gość
Po pierwsze jak brzmi z nazwiskiem i jak w innych językach. I nie ma ci być głupio bo to ważna kwestia dla Twojego dziecka!

Gość gość
Oba ładne. U mnie córki mają na drugie jedna Kalina, druga Alicja. Kalina mniej popularne , co akurat jest plusem. Innymi się nie przejmuj, u mnie młodsza córka miała mieć inne pierwsze imię, wszyscy byli o nim powiadomieni, ale jakoś juz po urodzeniu do niej nie pasowało i daliśmy całkiem inne, wcześniej nie brane w ogóle pod uwagę. I szafa gra :)

Gość gość
Rozsmiesza mnie te wspolgranie z nazwiskiem. Jesli ktos ma na nazwisko Koszyk lub Ruchala to czy Ania czy Gienia... Natomiast wezcie pod uwage, ze wasze corki najprawdopodobniej zmienia nazwisko po wyjsciu za maz. I to one bedzue towarzyszylo im przez wiekszosc zycia.

Gość gość
Alicja ładne, Kalina mało popularne. :) Ja bym wybrała Kalina, już mi się niedobrze robi jak co drugie dziecko ma na imię Julka, Zuzia itd..

Gość gość
I jedno i drugie ładne urodzi się dzidzius to odbierzesz imię od razu jak ja zobaczysz u nas tak było mieliśmy trzy imiona a jak się corka urodziła to imię się dopasowalo

Gość gość
Tylko, że w moim otoczeniu właśnie co drugie dziecko, które się rodzi to Alicja. Za x czasu jak teraz pełno w szkołach i przedszkolach Zuz i Julek, to będzie Alicji. Z Kalina jeszcze się nie spotkałam.

Gość gość
My tez zastanawialismy sie nad tymi dwoma imionami. Jest Alicja.

Gość gość
Tak jak pisałam, pełno Alicji. Ludzie nie potrafią wyśrodkowac. Jeśli jakieś imię jest na topie,zajadą je tak, że co druga bedzie miała tak na imię. Ja znam już 8! Al.