Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Elfik78

witaminy w ciąży

Polecane posty

Witam jakie witaminy bierzecie w ciąży albo braliście. Lekarz mi konkretnie nie powiedział co mam brać tylko kazał sobie coś kupić twierdząc że wszystko co jest dostępne w aptece dla kobiet w ciąży jest dobre. Co możecie mi polecić??

Gość gość
Kwas foliowy Jod Witaminę D Od drugiego trymestru Mama DHA

Gość justysiaczekk
Zmień lekarza! lekarz powinien ci przepisać konkretne witaminy a nie mówić że trzeba samemu ja osobiście brałam mamadha przy dwóch ciążach i jestem zadowolona z tych witamin lekarz mi je polecił

Ja będąc w ciąży brałam Folik Mama i jestem bardzo zadowolona. Polecił mi go mój lekarz. Zawiera wszystkie niezbędne składniki dla prawidłowego rozwoju dziecka.

Gość ulejka
ja też brałam folik, chyba to najbardziej popularny kwas foliowy no i ma odpowiednią ilość folianów więc bez problemu przyjmowałam go całą ciążę.

Gość tarantull
folik ma świetne opinie dlatego tak często kobiety wybierają właśnie ten kwas foliowy, najbardziej znany, od wielu lat na rynku.

Gość malvinka_
Warto sprawdzić skład http://compositamama.pl/ , jest naprawdę dobry. Ma wszystko, co jest potrzebne w ciąży, czyli np. foliany, żelazo, magnez, jod, witaminę D i to w dawce 2000 IU. Jest też kwas DHA - ważny dla rozwoju mózgu dziecka, cholinę, która też jest bardzo ważna dla układu nerwowego płodu.

Gość gość
ja w ciąży to tylko ostatnio stosowałam dicofer, bo miałam straszne niedobory żelaza :)

Gość gość
Ja biorę pragnę plus Kupiłam femibion ale mój żołądek ich nie tolerowal bardziej wymiotowalam. Przeczytałam ze pragną plus super itd ale tak naprawdę ona ma w skladzie kwas foliowy jod wit d i chyba tyle to gdzie ta Superowosc?

Gość gość
Ja biore femibion. Lekarz potwierdzil ze to bardzo dobre witaminy.