Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tesciowa mnie oklamala ze jest chora zeby nie zajac się dzieckiem.

Polecane posty

Gość gość

Poprosilam ja tylko by odebrala wnuka z przedszkola i poczekala godzine az nie wroce bo mi sie spotkanie przedluzy w pracy, dość wazne. Powiedziala ze jest chora i absolutnie nie.. jednak po odebraniu syna spotkalam ja w sklepie, chciała uciec w alejke ale nie zdazyla, zmieszala sie i tlumaczyla ze juz jej lepiej. Czy uwazacie ze tak postepuj***abcia ? Bo mi rece opadly.

Gość gość
POczekaj az ciebie o cos poprosi i z zimna krwia odmow uzasadniajac tym wlasnie zdarzeniem.

Gość gość
A to wiedźma ale nie martw się kiedyś i ona będzie potrzebować od was pomocy to też się wykręcisz ;)

Gość gość
widocznie musi uciekać się do kłamstwa jeśli nie przyjmujesz odmowy ;-)

Gość gość
Wyciągnij już teraz wnioski, nie dawaj wielu szans. Nie warto. Teściowa nigdy nie będzi Ci oddana, one już takie są, matki naszych mężów. Bywają wyjątki, oczywiście że są takie, ale komu się trafiają? Nielicznym. Licz na siebie i nie zabiegaj o nią, niech ona się stara. Rób dobrą minę, ale swoje myśl.

Gość gość
Tak bywa gdy synowa ma gdzieś teściową.Nie odwiedza ,nie zapyta o zdrowie.Widzisz teściową jedynie jak coś potrzebujesz , masz to na co zasługujesz.Bardzo mądrą masz teściową.Ja nie mam takich problemów jak ty ,nie proszę o pomoc bo nie ma takiej potrzeby ale wiem że gdybym kiedykolwiek potrzebowała to zawsze pomoże.Widzisz , my mamy dobre relacje ,zawsze pytam czy czegoś jej nie trzeba czy jak sie czuje.Trzeba umiec dawać a nie tylko brać tak jak ty

Gość gość
Tak , ciekawe skad wysnulas takie wnioski ? Nie napisalam nic o naszych relacjach. Ale Ty napewno wiesz lepiej. Akurat ona na nas moze liczyć, i tylko na nas bo drugi syn ma ja w duuupie gleboko (ciekawe dlaczego ?). Ale w druga strone to juz nie działa jakoś.

Gość gość
Tez nie prosze o pomoc bez potrzeby, tylko i wylacznie w ostateczności. Ale swietnie, ze wiesz lepiej ode mnie :)

Gość gość
A ja mam moja tesciowa w d***e i mi z tym idealnie. Ona nie jest mi do niczego potrzebna. Wolalabym na twoim miejscu stracić pracę, niz prosic tesciowa o pomoc. Nie dzwonię do niej, odwiedzam raz na 2-3 mies i jest milo ale tylko tyle. Polecam.

Gość gość
Zapamiętaj i jak poprosi ciebie o coś to powiedz ze nie mozesz mówiąc prosto z mostu ze odwiedzieczasz się za jej pomóc.

Gość gość
Moja jest taka sama. Widzi jedynego wnuka 2 razy w roku a jak na urodziny ja zaprosiliśmy to termin jej nieodpowiadal bo zaplanowała sobie wyjazd na działkę swoją..... Trudno a potem ludzie się dziwią ze wnuki mają je w du...

Gość gość
Nie jesteś autorko wiarygodną,trzeba by spytać teściową co jest powodem takich zachowań.Pewnie miałaby wiele do powiedzenia.

Gość gość
A widzicie i tu się kłania temat ze teściowa to nie babcia , ze jezeli mamy synów dla synowej i wnuków nie będziemy prawdziwymi babciami. No proszę a jednak taka babcia bywa potrzebna i dziecko prędzej czy później z taka babcia chcecie zostawiać.

Gość gość
A nie masz swoich rodzicow ? rzygac sie chce tymi tematami o tesciowych.

Gość gość
Ja też mam taką teściową autorko. Tak się ustawiła, że jeden wnuk 15 km od niej drugi 20 km i suma sumarum przy opiece nad dzieckiem pomagają tylko mamy ich synowych, a ta sobie lata jak fryga i bierze dzieciaki tylko wtedy kiedy chce sie z nimi pokazac przed kolezankami na zasadzie jaka ona dobra babcia. Ma pretensje ze jej unikam no ale sorry nie chce mi się z nią nawet rozmawiac, bo nasza rozmowa sprowadza sie do tego co robie zle i co powinnam poprawic. Raz pamietam dała mi książkę jak zachować się przy stole no aż mnie zatkało. Innym razem stwierdziła ze moj syn ma ubogie słownictwo gdzie syn jest chwalony w szkole za wyniki w nauce i bogate słownictwo przy czym ona sama mówi włanczać.

Gość gość
Zapomniałam dodać, że jej syn czyli mojego meza brat kilka razy podchodził do matury więc autorko myslę, że bez powodu nie czepiasz się teściowe a te ktore ją tak bronią to pewnie same są teściowymi, a teściowe nigdy nie widzą błedu ze swojej strony.

Gość gość
'tesciowa sie ustawila tak,ze..' - czytasz siebie ? a co,ma zmieniać miejsce zamieszkania czy budowac dom kolo syna/corki?

Gość gość
No nie, ale wszystko spada na matki synowych. Ona nie przyjedzie, nie pomoże. Dlaczego tak ich bronicie? Jak się chce to się znajdzie sposób i pomoze synowej jak się nie chce to się znajdzie powód.

Gość gość
Czy to teściowa kazała wam wskakiwać do łożek jej synów,czy kazała wam rozkładać nogi i rodzić dzieci ,lubicie seks? to fruu do roboty ,dzieci to nie zabawki ,to obowiązek,to wasze dzieci. Teściowa wychowała swoje i nie jest na usługi roszczeniowego lenia.VON gówniarstwo.

Gość gość
11:52 Jakiej ty pomocy żadasz od obcej ci kobiety? ona ci dała w prezencie dziecko? ani tesciowa ani matka nie jest służacą.Chciałas mueć chłopa to zapier....j i nie szukaj jeleni cwaniaro

Gość gość
Dla dzisiejszego,roszczeniowego pokolenia jest nie do pomyslenia,ze tesciowa moze odmowic opieki nad ich dzieciatkiem.A no moze bo tak naprawde nic nie musi.Niektore jakby mogly to kazalyby podpisac tesciowa umowy,ze beda zajmowaly sie ich dziecmi.

Gość gość
Moze ma romans dlatego wolala powiedzieć że jest chora niż że leży w łóżku z jakimś gachem :)

Gość gość
Aha czyli skoro to jest jej syna dzuecko to ma mieć je w d***e idąc waszym tokiem myslenia, to potem nie placzcie ze wnuki i dzieci mają was w d***e i same staruchy siedzicie w swieta.

Gość gość
To juz sie nie dziwie dlaczego mlodzi wybieraja wyjazd w gory czy do cieplych krajow niz siedzrnie z rodzicami w swieta

Gość gość
a moze faktycznie, zle sie czula i wyszla po bulke bo nie miala co jesc, lub po suchary bo miala biegunke lub po lekarsrwa .Musiala Ci sie szczegolowo tlumaczyc ,od razu niedobra tesciowa nie chciala sie zajac wnuczusiem,ale wyszla z domu .

Gość gość
14;09,ot poziom kafe. Jesli wolna kobieta to jej czy/kiedy/z kim sypia.Twoj poziom okreslenia to "gach"? z kim ty przebywasz,jakie to srodowisko ,ze burzysz się iż kobieta sypia z mężczyzną?

Gość gość
Poprostu mogla powiedziec prawdę. A odebranie dziecka to wielce zajmowanie sie. Te dzisiejsze babcie. A potem lament ze wnui maja je w tylku i nie odwiedzaja.

Gość gość
Na tym forum to same niepracujace tesciowe ? a mamuski wasze tez nie pracują na swoje starsze emeryckie lata tylko baki w domu zbijają i liczą ze facet umrze to rente po nim dostanie ?!

Gość gość
Czy male wnuki odwiedzaja czy nie to sprawa wylącznie doroslych opiekunow co dzieciom do glówek wciskaja o babciach i dziadkach.

Gość gość
no i wuj ciebie teściowa obchodzi, odjeb się od niej, twój bachor to sobie go pilnuj