Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KarolinaPiekur

Co na bezsenność dziecka

Polecane posty

Gość KarolinaPiekur

Witam, mam pytanie, czy ktoś zna jakiś dobry sposób na bezsenność u dziecka? Bo moja córka nie chce w nocy spać i nie wiem co już robić. Daje jej ciepłe mleko na noc, ale nie pomaga. Kiedyś ktoś mi mówił o puszczaniu muzyki serca soundofsoul tylko nie wiem na czym to do końca polega. Podpowie ktoś??

Gość gość
Może wieczorem długi spacer by pomógł

Gość zlotarybka33
Moja siostra korzystała z nagrywania muzyki serca. Puszczała ją synowi 2 miesiące i z tego co mówiła teraz mały o wiele lepiej śpi. U mnie dzieciaki akurat z tym nie miały problemów, może tylko kilka razy. Ale wtedy ciepłe mleczko działało. Pozdrawiam.

Gość gość
Na plac zabaw teraz jak ciepło, niech się wymęczy to będzie spać bez problemu ;)

Gość jankaP
Mieszkałam kilka lat za granicą i tam taka metoda ogólnie na problemy ze snem jest popularna i bardzo skuteczna. Wiem, bo moja współlokatorka z niej korzystała. I faktycznie wcześniej póki zasnęła to była godzina 2-3 i nim się obejrzała musiała wstawać do pracy, a po odsłuchiwaniu muzyki udawało się jej kłaść o normalnych godzinach. Czy ktoś wie, gdzie w Polsce można się w ogóle zapisać na takie nagranie?

Gość gość
a kołysanki nie pomagają?

Gość gość
Jak dajesz, ciepłe mleko to się nie dziw, że dziecko spać nie może. Przed snem można ewentualnie melisę podać, a tak to przed samym spaniem się nie karmi i nie poi dziecka w taki sposób, bo po pierwsze organy wewnętrzne też muszą odpocząć, a po drugie będzie tłusta jak tak będziesz robić (dawać jeść albo jakieś mleko). Ewentualnie hydroksyzynę dawać, nie uzależnia ale jest na receptę.

Gość gość
A le dziecko ma? Co rozumiesz przez bezsenność?

Gość zwolniona33
jankaP w Łodzi w Multi Clinic odbywają się takie nagrania. Korzystałam z nich, gdy zwolniono mnie z pracy i to pomogło mi na stres.