Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do kobiet z obfitym okresem

Polecane posty

Gość gość

jak sobie radzicie w te dni w pracy

Gość gość
Dla mnie to masakra a dodatkowo jestem pielęgniarką i u mnie wymagane są białe spodnie , chodzę obłożona podpaskami na maxa i dodatkowo dłuższy fartuch zakładam a i tak co kawałek biegam do toalety.już nie raz miałam tak że pomimo zabezpieczeń spodnie mi przesiąkły więc možna powiedzieć że sobie nie radzę,ale na szczęście taki najgorszy mam tylko jeden dzień..

Gość gość
Ja chodzę w te dni w ciemnych spodniach i dłuższej bluzce, moim problemem jest wzdęcie na 2-3 dni przed miesiączką, w tym miesiącu jedna koleżanka zauważyła i nawet ironicznie zapytała o ciążę ;-( no i bolesne mam miesiączki, szczególnie dzień przed i 2 pierwsze dni. Podpaski ze skrzydełkami oczywiście i częste kontrole w toalecie.

Gość gość
Ja największy problem miałam w liceum, potem miałam torbiel i dostałam tabletki anty i to był cud, anemia się skończyła i mogłam normalnie żyć ale naprawdę przeszło po porodzie. Ja polecam tampony. Zakladałam największy tampon + największa podpaska i zazwyczaj dawało radę, bo jak czułam pełny tampon to od razu do łazienki. W liceum jeszcze nie używałam i te dwa dni to był koszmar, czasem po dwie podpaski wkładałam i na boki chusteczki higieniczne a i tak czasem coś przesiąkło. Co przerwa do łazienki i pełna podpaska (taka na nic w dodatku). Jak macie możliwość to naprawdę polecam tabletki antykoncepcyjne, ha pobralam trochę a jak odstawiłam to efekt pozostał, już te krwotoki (czasem w nocy się budzilam cała od pasa w dół we krwi) nie wróciły.

Gość gość
Ja miałam ten problem. Mówiono mi,że po porodzie bolesność i obfitość powinna się zmniejszyć. Niedawno urodziłam pierwsze dziecko i zobaczymy czy jest to prawda.Na razie karmię piersią więc czekam na pierwszą miesiączkę i naprawdę mam nadzieję,że to się zmieni bo nie wiem jak dam radę w takim stanie jak bywało to kiedyś (omdlenia,zawroty głowy,nawet pobyt w szpitalu)zajmować się dzieckiem

Gość gość
Przed porodem miałam bardzo regularne miesiączki, jeden dzień bardzo obfitego krwawienia, nudności, zawroty głowy i ból nie do zniesienia- brałam przeciwbólowe na receptę. Jestem po dwóch porodach. Co się zmieniło?. Tylko tyle że okres mam nieregularnie, krwawienie przez dwa dni- trzy dni mega obfite. Nadal biorę przeciwbólowe na receptę.

Gość gość
11:13 no to mnie nie pocieszyłaś ;-/

Gość gość
U mnie po pierwszym porodzie przeszły bardzo obfite i bolesne miesiączki. Niestety po drugim porodzie wróciły, dodatkowo ze skrzepami :( nabawiłam się okropnej anemii i teraz biorę tabletki anty, które niewiele dają. W najgorsze dni mam tampon super plus ( taki specjalny na noc ob) i podpaskę. Zmiana tampona przed rozpoczęciem zażywania tabletek- co godzinę, teraz rzadziej, co 2 :) czasem wystarczy się gwałtownie podnieść i zalanie gotowe. Ostatnio przykucnęłam żeby wyjąć pranie i poszło:( kobiety mają przes....ane

Gość gość
No cóż, doradzam w ten dzień najmocniejszy Tampon o.b a do tego podkład na bieliznę.