Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ranny prezent od kota

Polecane posty

Gość gość

Budzę się dziś rano schodzę do salonu i czuje ten specyficzny zapach kociego moczu. Myślę sobie znowu mała kotka nie trafiła do kuwety bo czym zauważam wielką żółtą plamę na moim nowym dywanie Shaggy w salonie.. Jak to doprać??

Gość gość
spokojnie. Dywan to nie tragedia gorzej jakby na łóżko się zeszczal. Docisnij do dywanu ręczniki papierowe by zebrać nadmiar wilgoci. Woda z jakimś detergenrem. Spróbuj to jakaś gabeczka wytrzeć. Posyp sodą oczyszczona na kilka godzin. To wyciągnie ten smród

Gość gość
Nie wiem.

Gość gość
Zeszczal. Wyrzuc dywan.

Gość gość
Kiedyś miałam taką samą sytuację. Niby plama zeszła ale zapach pozostał ;/ nie chcę cię tutaj straszyć ale czasami domowe sposoby nie pomogą po prostu. Ja musiałam oddawać dywan do Kliniki Dywanów (firma u nas we Wrocławiu, która się tym zajmuje) i zwrócili mi pachnący czyściutki dywanik. Także jak sobie nie poradzisz to zrób podobnie, drogo nie wychodzi a efekt gwarantowany :)

Gość gość
I serio taka pralnia dywanów jest w stanie całkowicie doprać każdą plamę?? Mam na strychu dywan, który podobnie został zalany jakiś czas temu. Próbowałam domowymi sposobami i nici więc go tam daliśmy. Może warto go zawieźć do takiej pralni skoro to niedroga i skuteczna usługa :3

Gość gość
No pewnie, że warto i pewnie, że potrafią doprać wszystko. Mają do tego specjalistyczny sprzęt itp :) Dużo ludzi ma spore wątpliwości ale efekt końcowy naprawdę jest świetny. Klinika daję radę- najpopularniejsza pralnia dywanów we Wrocławiu u nas ;)