Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Aparat ortodontyczny poczatki

Polecane posty

Gość gość

Witam! Chcialabym sie dowiedziec czy jest mozliwoc zalozenia aparatu juz na pierwszej wizycie? Bylam wczesniej na konsultacji u innego ortodonty. Mam wszystkie potrzebne badania, zdrowe zeby. Chcialabym zalozyc aparat bezligaturowy. Czy mozna to zrobic ,,od reki"?? I ile trwa zakladanie takiego aparatu?

Gość gość
Przed założeniem aparatu trzeba iść na wizytę u ortodonty, który zrobi zdjęcia, przygotuje plan leczenia, później zrobienie wycisków, dopiero zakładanie aparatu. W przychodni http://www.medidens.pl/, w której miałam zakładany aparat poszło to naprawdę szybko i sprawnie, bo mają wszystko na miejscu. Ale wiem, ze koleżanki kiedyś czekały 2-3 miesiace na załozenie aparatu i to w przypadku, gdy nie miały żadnych zębów do leczenia ani usuwania, bo wtedy czas może się wydłużyć.

Gość gość
co masz na myśli pisząc od ręki? Od pierwszej wizyty konsultacyjnej? Ja się nastawiam na druga wizytę :) Możecie polecić mi dobrego ortodontę z Łodzi lub Warszawy? Mam 27 lat. Macie jakieś wskazówki?

Gość gość
Podobne pytania powinnaś zadać w gabinecie ortodontycznym. :) ja zakładałam swój aparat w http://ortodontix.pl/ - świetny gabinet, mają dobre podejście no i efekt jest naprawdę ok.

Gość gość
Początki wcale nie są takie złe. Miałam ogromne obawy co do tego, na szczęście po założeniu aparatu u www.kaiserziorkiewiczbeata.pl moje obawy zostaly rozwiane. :) Najpierw poszlam tam na wizytę, a dopiero wraz z kolejnym spotkaniem zalozono mi aparat.

Gość gość
Jeśli ortodonta nie widzi przeciwskazań, to dlaczego nie? Niemniej, warto zastanowić się nad kupnem irygatora. Ja zakupiłam swój od Panasonica i uważam, że to bardzo dobry sposób na zapewnienie higieny jamy ustnej.

Gość gość
początki są najgorsze i najbardziej przerażające, bo nie wiadomo do końca co nas czeka. Ale dobry ortodonta to przede wszystkim taki co doradzi i pomoże więc spokojnie. Z Łodzi mogę polecić bardzo dobra ortodontkę dr Ślusiewicz z gabinetu stomatologicznego Ortoprotex. Kobitka jest znana z tego, że na samym początku ustala wszystko i tego trzyma się podczas leczenia, wszystko jest prawie w czasie i zrobione na tip top :) i co najważniejsze gabinet ma cały czas otwarty także w razie czego nie ma problemu jak się coś poluzuje żeby od razu zrobiła.

Bardzo dobre opinie ma dr Ślusiewicz z tego co czytałam o gabinecie, ale czy drogo w porównaniu do innych gabinetów w Łodzi?

Gość gość
Ortoprotex ma ceny porównywalne moim zdaniem do innych ortodontów, ale przynajmniej ma otwarty gabinet cały czas a to jest dość istotne.

Gość gość
No nie wiem, czy tak się da. Ortodonta przed założeniem aparatu musi przeprowadzić pełną diagnostykę, przygotować plan leczenia - także dla Twojego komfortu i wiedzy, jak leczenie będzie przebiegać, ile kosztować itp. Przynajmniej w Rock Your Smile, gdzie jak chodzę, tak to wyglądało... Dr Chruściel to bardzo szczegółowo dla mnie przygotowała. Moim zdaniem tak jest w porządku, zwłaszcza że ja za to w ogóle nie płaciłam, dopiero za aparat.

Gość cis

chciała bym założyć aparat ortodontyczny tej zimy, mam fundusze ale też mam małe dylematy... Mam kilka pytań... czytam, pytam... może pomożecie... gdzie w Łodzi mieliście leczenie ortodontyczne i polecacie a gdzie nie polecacie? czym się kierować przy wyborze gabinetu ortodontycznego? na jaki aparat ortodontyczny się zdecydować? Będę wdzięczna za podpowiedzi.