Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chcielibyście dalej żyć jesli

Polecane posty

Gość gość

...jeśli mielibyście do starości i do śmierci żyć sami bez męża czy mężczyźni bez żony, albo bez partnera, partnerki? Tak dzień w dzień przez dziesięciolecia sami? Nie mówię o tych, co świadomie wybierają samotne zycie. Mnie taka perspektywa przeraża. Mogę byś sama rok, parę lat, al np40 czy 50 kolejnych lat sama?

Gość gość
Jak najbardziej :) Mimo że sama nie jestem, to mąż mnie czasami tak wkurza, że najchętniej bym od niego odpoczęła przez jakiś czas. Poza tym ja z natury jestem samotniczką i wydaje mi się, że długi czas dałabym sobie radę sama.

Gość gość
Masz na myśli całkowitą samotność czy tylko brak partnera? Bo zawsze są przecież jeszcze jacyś przyjaciele, znajomi, rodzina wtedy bez partnera dałabym radę ale w takiej kompletnej samotności byłoby mi bardzo ciężko

Gość gość
Dla mnie ważne byleby zdrowie było i pieniędzy na jedzenie nie zabrakło.

Gość gość
To by było straszne. Na dodatek jeśli by jeszcze zdrowia nie było i pieniędzy, to tylko się pochlastac. CZŁOWIEK nie jest stworzony by żyć samemu inaczej już ludzkość dawno by wyginela. Można żyć fajnie samemu przez jakiś czas. Parę miesięcy, może rok lub dwa, no trzy, ale tak 5 lat , czy 10 czy całe życie to katorga ne życie.