Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dodo19i5

Grudnióweczki 2017

Polecane posty

Gość Fiolcia 11t
Annnasz bardzo mi przykro :(( straszne to jest człowiek się cieszy, dba o sobie na ile może... mam nadzieje, ze już nikomu nic tak strasznego się nie wydarzy :*

Gość Mama6latki 11tydz
Annasz bardzo mi przykro trzymajcie się mocno. Mam nadzieję, że wkrótce się wam uda. Daj nam znać jeszcze co u Ciebie słychać. Buziaki:*

Gość Mama6latki 11 tydz
Dziewczynki jak dołączyć do Was na fb ? nie widzę tego na poprzednich stronach.

Gość Mama6latki 12tydz
Niestety link nic nie daje, pewnie grupa jest ukryta.

Gość Mononoke 12 t
Musisz napisać administratorki to Cię doda :)

Gość aniaaa33
Nazywa się Mirela Ruszczycka napisz do niej i Cie doda ;)

Gość GosiaA14 13t
25 maja byliśmy z mężem na USG, maluszek ma 7 cm długości, poprawnie się rozwija i jest bardzo *****iwy :) lekarz powiedział że pewnie po tacie - tata się wyparł :D lekarz nie zdradził płci, jednak znajomy który ' ma nosa w tych sprawach ' powiedział, że będzie dziewczynka. Dostałam skierowanie na kolejne badania krwi i moczu kolejna wizyta 22 czerwca :) Powiedzcie mi proszę co uważacie na temat badania krzywej cukrowej , czy konieczne jest badanie cukru w ten sposób czy znacie inny sposób? Szwagierka mieszka w De i jak chodziła tam w ciąży to jej ginekolog powiedziała że podawanie glukozy ( takiej ilości) to niepotrzebne obciążanie trzustki mamy i dziecka, tam pobierają krew na czczo i z krwi odczytują poziom. Co wy o tym myślicie? Ja sama nie wiem czy wytrzymam tyle czasu bez śniadania i w dodatku z czymś tak bardzo słodkim w żołądku.

Gość 89 13tc
Gosia fajnie że widziałaś swoje bobo i że wszystko dobrze ja w obu ciążach miałam robione obciążenie glukozą i jakoś przetrwałam miałam przy sobie cytrynę pozwalają wycisnąć do roztworu glukozy i i robią u nas o 7.30 o tej godzinie mój żołądek jeszcze nie domaga się jedzenie więc nie ma tak źle a innych sposobów nie znam chyba z tego co wiem to w Pl jest konieczne to obciążenie ale nie jestem w 100% pewna może kto inny się wypowie

Ja się boję tego badania, bo unikam słodkiego. Jest mi okropnie niedobrze, robi mi się słabo, kręci w głowie. Czuję się jak pijana. Ostatnio z badania krwi wyszło że mam podwyższony cukier. Myślicie że mogę mieć cukrzycę ciążowa?

Gość szczesciara888
Dziewczynki jeśli chcecie dołączyć do grupy na FB - znajdźcie mnie Karolina Gwara (Olsztyn) - dodam Was do grupy, bo inaczej nie da rady. Grupa jest tajna :-) Pozdrawiam

Hej dziewczyny! Daje znać, że jestem w końcu się zalogowałam na kafke. Czytam Wasze wypowiedzi prawie od początku. Jestem w 13 tygoniu ciązy, termin mam na 13 grudnia : ) To jest moja druga ciąża i jestem dość młodą mamą, bo mam 21 lat : ) Prenatalne mam na 7 czerwca, z nutką nadziei, że może się dowiem jaka płeć : ) Czy któraś z Was już wie? Pozdrawiam!

Gość gość aaaa 11t
Joboro ha mam termin na 14 grudnia. Mi lekarka na 3 d podobno coś widziała, na 70% chłopiec. Tez IDE 7.6 na prenatalne.

Gość 89 12tc
Witaj joboro no faktycznie młodziutka mama ja pierwszego syna mialam w wieku 21 lat ale fajnie odchować za młodu i spokuj hehe Jestem po USG kamień z serca roczki są nóżki są serducho biją a jak kica w brzuchu uśmialiśmy się z mężem fajnie fajnie z USG 13+1 z OM 12+2 rośnie bobo. Jeśli chodzi o płeć nigdy nie dowiedziałam się wcześniej niż w 5 miesiącu i nawet nie pytałam doktorski wiadomo że na 3d to co innego więc mogło być coś widać pozdrawiam laseczki teraz czekam na wizytę do piątku

Gość gość aaaa 11t
W którym tygodniu robi się krzywa cukrową?

Gość Magdarita
Hej dziewczyny ! :) jestem tu nowa to na początek chciałam spytać, która jest w ciąży z pierwszym dzidziusiem ? :)

Gość Fiolcia 11t
Witam nowe dziewczyny :)) U mnie po staremu mdłości, czasem wymiot, ale to sporadycznie.... ogólnie jestem strasznie zmęczona. Wstaje o 4.50 praca od 6, codziennie po pracy idę na drzemkę tak koło godzinki no i o 21 do łóżka na noc już. Mąż samo bardzo pomaga bez niego to masakra by była. Ja już mam synka 4.5 roku. Co do badań to nie pomogę, bo w Anglii mieszkam i tu jeszcze nic nie miałam, pierwsze usg za tydzień.

Gość 89
Krzywa cukrowa robi się chyba w 5 miesiącu jak się nie mylę bo nie pamiętam dokładnie ale jakoś tak

Gość kacha1984 13t
magdarita, ja bede miec pierwsze dziecko :) joboro tez mam termin na 13 grudnia, a 7.06 wizyta u gina :)`

Gość aniaaa33
I ja też będę miała pierwszego dzidziusia a termin mam na 14 grudnia ;) Od jutra w końcu idę na zwolnienie to będę mogła z Wami więcej popisać ;)

Gość Anna00   14 tydzień
Witam nowe dziewczyny :) Dawno mnie nie było bo dużo pracy i przeprowadzka ale przynajmniej czas szybko zleciał :D raz na pare dni zdarza mi się wymiotować z rana a mdli mnie tylko jak jestem głodna :) do kolejnego usg poczekam sobie do 7 lipca ehh :( oby ten czas zleciał tak szybko jak teraz bo strasznie jestem ciekawa płci

Gość kacha1984 14t
a czy u Was ustepuja powoli te nieprzyjemne objawy? mi niedobrze jest juz tylko czasem, glownie wieczorem, wrocil apetyt (chyba az za bardzo), i nie bola mnie juz piersi. zostaly natomiast zaparcia i sikanie co chwila, takze w nocy :O dodam ze wieczorami mam brzuch jak w 7 miesiacu :O a z rana wydaje mi sie ze juz cos powolutku zaczyna byc widac, brzuch troche wypukly i nie da sie go wciagnac :)

Hej. Ja dziś mam wizytę. Dolegliwości ciążowe nie ustępują. Pewnie dziś założy kartę ciąży i da na badania.

Gość gość
Co do płci mi pani doktor powiedziała z 80% pewnością w 11 tygodniu plus parę dni :-) trzymajcie się. Dokuczliwosc****erwszego trymestru zaraz miną:-)

Gość gość
Zazdroszcze wam dziewczyny,tak wczesnie juz lekarz potrafi okreslic plec moj nic nie mowi do 20 tyg

Gość Fiolcia 11t
Tutaj płeć podają na drugim usg tzn w 20 tygodniu. Ja czuje, ze będzie drugi chłopczyk, ale mam cudownego synka wiec czy chłopczyk czy dziewczynka to będzie dobrze :)

Gość Mononoke 13t
Ja też mam termin na 13 grudnia. Rocznica wybuchu stanu wojennego;)

Gość Elandil 13t
Cześć dziewczyny, dawno nie pisałam tutaj, 8 czerwca będę miała usg, mam nadzieje, ze będzie się czym pochwalić wreszcie :D

Gość Mama6latki 12 tydz
Hej dziewczyny ja mam usg w poniedzialek bedzie 13 tydz mysle, ze jeszcze mi nie powie co bedzie ale moze jakas szansa bedzie. Mysle, ze jednak bedzie druga dziewczynka, nie wiem takie mam przeczucie. Ogolnoe mnie to obojetnie byle zdrowe bylo ale maz jednak chcialby miec syna.

Mama 6latki mam tak samo. Pragnę żeby było zdrowe,a jednak w głębi duszy marzy mi się synek