Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dodo19i5

Grudnióweczki 2017

Polecane posty

Gość Mama6latki 10 tydz
Annasz slyszalam podobno takie pogloski chodza po firmie, ze tak to sie niestety odbywa. Mam nadzieje, ze to tylko plotki ale podobno w kazdej jest ziarno prawdy. A z twoimi plecami moze tak byc bo moja kuzynka tak miala i pytala sie o to lekarza . Powiedzial, ze to tak jak z innymi objawami ciazy i kada kobieta jest inna. Przy bolu plecow najczesciej tez wystepuje ogolne zmeczenie.

Gość aniaaa33
Mamusiu 88 u mnie to też bedzie pierwszy dzidziuś ;) ciąża 2 bo wcześniejszą niestety szybko się zakończyła :/ Wczoraj zamówiłam sobie detektor tętna dziecka i juz się nie mogę doczekać aż przyjdzie :D przez tą pierwszą ciążę jestem tak niespokojna że myślę że trochę mi on pomoże

Gość Jagodowa 8tc
U mnie niestety puste jajo. Kazała mi jeszcze zrobić betę dla pewności. Ale szanse zerowe. Nawet pęcherzyk za mały byłby.

Gość Anna00 11t
Mamusia88 u mnie tez to pierwsza ciąża. Teraz jak już powoli dobijam do końca pierwszego trymestru i wiem ze wszystko jest dobrze to jakoś spokojniejsza jestem, staram się nie myśleć o tym co będzie. A z tym jedzeniem to ja przechodzę katorge bo właśnie jesteśmy w Polsce u teściów a teściowa robi wszystko takie tluste i jem na sile ona specjalnie mi gotuje a mi nic nie smakuje ale muszę zjeść bo jej przykro będzie. nie powiem ze za tluste bo ona twierdzi ze nie jest tluste tak samo jak mówię ze słone to ona mówi ze prawie nic soli nie dała i tak o... ehh. I co chwile mi coś przynosi ze mam coś jeść :/ muszę udawać ze śpię to dopiero mam święty spokój. Złota kobieta to jest ale z tym jedzeniem to jakaś masakra. Wszystkich tuczy moj facet po tygodniowym pobycie zawsze wraca 5kg+ .... Dobrze ze już jutro wyjeżdżamy..

Gość Anna00 11t
Jagodowa strasznie mi przykro :( :( ale masz 100% pewność? Może idź do innego lekarza. Mi jeden mówił ze mam pozamaciczna ciąże a tu się okazuje ze mi zdrowy szkrab już fikołki robi..

Gość Anna00 11t
A i mnie tez mocno kość ogonowa boli czasami. U fryzjera nie mogłam wysiedzieć.. myślałam ze to może przez moja prace siedząca, ale lekarz wczoraj mówił ze to normalny jeden z objawow nawet we wczesnej ciąży

Gość 89 11tc
Jagodowa skonsultuj to jeszcze z innym lekarzem bo to różnie bywa albo w szpitalu moze ciąża jest młodsza no nie wiem trzymam kciuki jesteśmy z Tobą

Gość Annaszz 8t
Ojej...Jagodowa tak mi przykro :(( pusty pexherzyk to cos czego sie strasznie balam w tej ciazy :( i teraz znow mnie strach oblecial, choc ginka zapewnila ze pusty nie jest, bo cos tam widac, ale to byly jakies tam dwie kropeczki. A Ty bylas wczesniej juz na jakims usg, bo nie pamietam? Jesli tak to co bylo widac i w ktorym tyg bylas?

Gość serduszkomam 10t
Jagodowa mam nadzieję ze lekarz się pomylił i jak zrobisz znowu betę to będzie wszystko w jak najlepszym porządku :). Widzę że nie tylko mnie boli kość ogonowa :) ciesze sie ze nie jestem w tym sama :P Dziewczynki byłam i lekarza mojego w sprawie opryszczki i dostałam już l4 .. troszkę za szybko no ale niech nam idzie to na zdrowie :D

Gość Annaszz 8t
I co z ta opryszczka???? Bo ja tez mam i chcialabym wiedziec co na to lekarz:)

Gość serduszkomam 10t
powiedziała że niebezpieczna opryszczka to ta która tworzy się na genitaliach.. i ze niebezpieczną by była gdyby pojawiła się pierwszy raz i nie ma się co martwić. Moja opryszczka jest w stadium strupkowym więc gdyby w ciągu najbliższego cZasu chcuakami znowu wyskoczyć to przepis ze mi lek o nazwie heviran. Także ja śpię już spokojnie :) i Ty też powinnaś :)

Gość kacha1984
jestem wykonczona :/ z rana czuje sie ok, ale wieczorem to jakas masakra. ok poludnia zaczynam miec mdlosci, a wieczorem to po prostu siedze w pracy i sie modle zeby sie nie porzygac przy ludziach. a tak naprawde nie mam nawet czym wymiotowac, to tylko slina chyba, ale za zolądek tak szarpie ze czuje to jeszcze dlugo potem. jutro ide na wizyte do gina, tak sie boje ze cos nie tak (dzis mam dziwne klucia w dole brzucha), i pierdziele, biore zwolnienie bo praca po 10h mnie naprawde wykancza, do tego noszenie paczek , wiec wiadomo. dzis juz ledwo sie podnioslam z lozka, mimo 8 h snu. mam pytanie, gdzie zniknela mononoke?

Gość Martucha30 10 t
Kobitki,a mi minely wymioty,wczoraj juz nie wymiotowalam,dzis tez nie. Wczoraj robilam badania i jestem przerazona,bo wyszly mi neutrofile pinad norme (5) a ja ich mam 6.5. Wszedzie pisza,ze oznacza nowotwor.Do wizyty jeszcze tydz.

Gość Fiolcia 9t
Jagodowa strasznie mi przykro, trzymaj się :* Ja dziś nie wyspana, prawie zasypiam przy biurku. Mój synek miał bóle stop w nocy i musiałam mu masować ...

Gość aniaaa33
Mart ucha ale bierz pod uwagę że kobiety w ciąży mają trochę inne normy ja też mam parę pozycji za wysokich ( co u mnie może oznaczać białaczkę ) ale gin mnie uspokoił ;)

Gość gość
Uff dziekuje kochana :) oby do wizyty...

Gość Mama6latki 10 tydz
Jagodowa ja rownierz polecam wizyte u innego lekarza. Trzymam za Was kciuki. U mnie wszystko jest ok objawow prawie brak,wspolczuje wam dziewczyny,ze tak musicie sie biedne meczyc.

Gość Mama6latki 10 tydz
Kacha.ale wiesz o tym,ze jesli powiesz pracodawcy o ciazy to nie mozesz pracowac dluzej niz 40 godz tygodniowo ? 10 godzin dziennie to dla zwyklego smiertelnika duzo a co dopiero dla ciezarnej.

Gość Jagodowa123
Zrobiłam betę 3045 a to 8 tc. Złudzenia prysły. Trzymam za was kciuki dziewczęta. Fajna grupa. Powodzenia.

Gość Maamusia88
Dziewczynki dzięki za pocieszenie! :* Mam trochę stresy przez to, że nie ma kto mi pomóc przy ciązy, mama daleko, chłopak to marynarz więc zostałam sama :(

Gość Maamusia88
Maritka - dzięki za wszystkie informacje o diecie i szkole! na pewno się zapisze. ile za nia sie płaci i wo gole?

Gość Maamusia88
Anna00 11t , aniaaa33 - ciesze się kochane, że Wasza tez pierwsza ciąza! Fajnie w takim gronie "rosnąć" :) zawsze mozna siebie wspierać!

Gość Anna00 12t
Ja już nie mam praktycznie zadnych objawów oprócz zmęczenia. Mogę spać całymi dniami. Z tymi wynikami to właśnie najgorzej samemu czytać ja ze względu na wcześniejsze poronienia miałam bardzo dużo badań i lekarz nic mi nie mówi póki nie przyjdą wszystkie (na trzy muszę czekac do 2 tyg) i kazał się nie martwić bo wszytko jest dobrze. Ale oczywiście jak to ja musiałam sprawdzić.. "NEUT#" za wysoko, "MPV" za nisko i prolaktyna duuuuzo za dużo. Internet jak to ze wszystkim mówi nowotwór hehe ale ja się tym nie sugeruje i czekam co powie lekarz :D powiedział ze jest ok to jest ok. Po co się martwić na zapas.

Gość Maamusia88
Anna- masz swietą racje, nie ma zupelnie co sie przejmowac na zapas (haha kto to mowi - ja najwieksza panikara) jestem jeszcze na jednym forum i tam dziewczyny juz gadaja o porodzie i nacinaniu... normalnie masakra, nie chce jeszcze o tym myslec :P

Gość mama grudniowa 11tc
Dziewczyny a mnie od 3 dni bolą plecy, jak kicham, przy wstawaniu, chodzeniu. Lekarz mówił że to normalne bo w organizmie zachodzą zmiany Ale się boję bo to już 11 tydzień :( Ból mi promieniuje tylko z lewej strony, jak leżę na lewym boku itp miałyście tak kiedyś?

Gość 89 11tc
Mama grudniowa a nie promieniuje Ci do nogi bo jeśli tak to może być Lwa Kurczowa ja miałam ale w trzecim trymestrze ból nasilał się przy zmianie pozycji albo wstawaniu z łóżka . Ale to ponoć córcia gdzieś mi uciskała i to było powodem no nie wiem co może być u Cb. U mnie samopoczucie super brak niemiłych objawów zobaczymy co dalej czekam do 31 Maja na USG zobaczę jak tam moja kruszynka

Gość 89 11tc
Sorka lwa kulszowa się pisze heh

Gość gość aaaa 9t
Dziewczyny miała któraś tak: na początku przy brałam na wadze 1,5 kg. Waga utrzymywała się jeszcze tydzień temu. W poniedziałek byłam u teściowej i z ciekawości weszła na jej wagę. Myslalam ze hej się waga popsula. Wracam do domu wchodzenia na swoją i jest to samo -2kg. Wazę się teraz codziennie i waga stoi. Wiec jestem -9,5 kg id wagi sprzed ciąży. Ale skąd ten spadek wagi? Jutro zaczynam 10 tydzień, raczej powinno być odwrotnie.

Gość gość aaaa 9t
Jestem 0,5 kg na minusie miało być.

Gość gość 12tydz
Ja w pierwsze ciazy 2.5 kg mniej do 14 tygodnia a pozniej 9 kg przez cala ciaze przytylam. A teraz jestem w 12 tyg. I mam juz 2 kg wiecej.....