Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niby jestem wierząca a ciezko mi uwierzyc

Polecane posty

Gość gość

We wskrzeszenie umarłych. Nie chce mi się wierzyc ze Ojciec Pio wskrzeszal, czy Jezus choć ten żył tyle lat temu że w ogóle nie wiadomo czy to robil , Pio umarł nie tak dawno temu

Gość gość
To tylko symbole i przenośnie. Według niektórych słów Jezusa nie ma żadnego zmartwychwstania, wszystkie odrodzenia zachodzą w ciele, reinkarnacja - umrzeć w sobie by narodzić się ponownie - to jego słowa. Umarli są tu rozumieni jako ludzie nieprzebudzeni duchowo tylko i wyłącznie, nikt nie uzdrawiał ślepych ani trupów. To przeczy wszelkim prawom biblii, takie rzeczy tylko w filmach o zombie których jest tysiące.

Gość Zuzanna Amelia ææ
Moze to zalezy od definicji okreslenia "umarly". Obejrzyj sobie taki film "Shaka Zulu"

Gość gość
Czyli wierzysz na niby.

Gość gość
cuda ojca pio zostały spisane w 104 ksiegach a teraz marcin zielinski uzdrawia w imie jezusa i uczy to robic innych co sa juz ludzie którzy to robią po ludzku to jeszcze dzieci uzdrawiaja w imie jezusa https://www.facebook.com/marcinzielinskiposluga/

Gość gość
ja tez cie moge uzdrowic w czyjes imię ....

Gość gość
Tez mi sie wydaje ze to wszystko bylo napisane metaforą... chociaż w apokalipsie jest napisane, że Bóg wyciągnie zmarlych z ich z grobów, o Jezusie też było napisane ze zmartwychwstał i z przemienionym CIAŁEM poszedł do nieba. Poza tym w ST sa slowa Boga, ze nie moze dac czlowiekowi niesmiertelnosci bo czlowiek jest istota cielesna.

Gość gość
Według niektórych słów Jezusa nie ma żadnego zmartwychwstania przytocz prosze te slowa:)

Gość gość
wypad ze spamem !!

Gość gość
Jak mozna byc miloscia i jednoczesnie przeklac kogos przez swoje fanaberie? bog ma duze ego, chce byc wielbiony za to ze stworzyl swiat, niech sobie go unicestwi, a zapomnialabym ze nie mialby co robic sam ze soba, taka to "bezwarunkowa milosc" stworzy cos dla siebie i kaze dziekowac po wsze czasy i nie skupiac sie na sobie, bo to przeciez grzech niewybaczalny i zaraz skieruje te istoty do piekła,doprawdy kochany bog

Gość gość
Pierwszy gość bredzi. X Oho strasznie duże wymagania.

Gość pomoc na sygnale
No cóż, na tym polega wiara-gdybyś mogła to sobie wytłumaczyć naukowo, logicznie, to już nie byłaby tylko wiara, ale pewien dowód. Czasem przychodzą wątpliwości, kryzysy wiary... Trzeba zgłębiać temat i prosić Boga o łaskę wiary. Miłego wieczora :)

Gość gość
modlitwa Koptów Panie Jezu Chryste rozwiąż węzły szatana ,które krepują muzułmanów wyzwól ,ich panie, z grzechu , cudzołóstwa,kradzieży,morderstwa czarów i zaklęć przez moc krwi ,którą przelałeś na krzyżu.poślij,panie twój dar wyrzucania złych duchów kapłanom ,aby wyzwalały z kajdan diabła .amen .

Gość gość
idzcie z tym spamem

Gość gość
Jezus wskrzesił Łazarza, który był już trupem.

Gość gość
moze to przenosnia i wcale lazarz nie umarl cialem?

Gość gość
Czytałeś Biblię ? - pisze wyraźnie, że Łazarz spoczywał w grobie.

Gość gość
Biblia była pisana tak dawno, że nie można wszystkiego co tam napisane brać poważnie. Niewątpliwie 10 przykazań to prawda ponadczasowa, ale tak poza tym to każdy sobie wybiera coś dla siebie, w co wierzy.

Gość gość
Ja podchodzę do tego inaczej. Jeśli wierzę w tego Boga z Biblii to znaczy, że wierzę że On ma kontrolę również nad tym co w Biblii napisano. Wierzę w Boga, który istnieje ponad czasem, a więc to co zawarte jest w Biblii jest aktualne w każdym czasie i możliwe do zrozumienia również w naszym czasie.