Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kocie problemy

Polecane posty

Gość gość

Cześć :) Pisze do was w sprawie kota! Mój "maluszek" ma już 13 miesięcy. W poprzednim domu miał opcję wychodzenia na zewnątrz a z domowej kuwety korzystał głównie w nocy - nic nie było czuć, a używałam najtańszego żwirku. Teraz gdy się przeprowadziłam zaczęły się pojawiać brzydkie zapachy. Kuwetę czyszczę 3-4 razy dziennie :roll: użyłam już 3 rodzajów żwirku, neutralizatora, ale zapach czuje się nadal :/. Kuwety nie mogę wystawić do łazienki bo jest za mała :/ Czytałam gdzieś, że może pomóc kryta kuweta oraz podobno pomaga kastracja! Czy ktoś z Was miał podobny problem? Proszę o pomoc, bo ręce mi już opadają. Nie wiem co robić i w co "inwestować" Z góry dziękuję za pomoc :)

Gość gość
zainwestować w kastrację

Gość monikacicha90
Kurczę, a próbowałaś specjalnych środków to mycia kuwet? Wiem, że w sklepie zoologicznym https://www.naszezoo.pl można dostać takie preparaty. No a jak to nie pomoże to może rzeczywiście warto byłoby skontaktować się z weterynarzem i przebadać kociaka

Gość Mysza 0616
Moja kicia ma 10 msc i nie jest jeszcze sterylizowana ale nic mi nie smierdzi. Ma 2 kuwety ..jedna na korytarzu wlasnie kryta i jest ok. Czasami jak zrobi cos "konkretniejszego" to troszke czuć ale tak do czasu az zakopie. Używam żwirku takiego kukurydzianego. Myśle ze problem jest w tym co je. Aha mieszkam w mieszkaniu i kicia jest niewychodząca.