Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak długo niemowlę może nie robić kupki ?

Polecane posty

Gość gość

Witam, mój trzymiesieczny synek ma problen z kupką. Raz nie robił 14 dni, po czym zrobił za pomocą czopka glicerynowego bardzo luźną kupkę. Teraz znów nie robi od 9 dni, pediatra przepisała debridat, ma od 2 dni i nic, wciąż tylko puszcza cuchnące bączki. Nie chce panikowac ale powoli sie zaczynam obawiac ze coś jest nie tak.

Gość gość
Jest na piersi?

Gość gość
Rak jelita grubego.

Gość gość
Pchaj w niego wiecej bigosu, na pewno pomoze :D

Gość gość
14 dni??? To prowo, nikt przy zdrowych zmyslach nie czeka tyle czasu!!! Poza tym raczej juz dawni jelita by pekly!!! Kobieto, toz maluch moze dostac skretu kiszek!!! Jest "windi" taki kateter, są czopki glicerynowe, no i debridat reguluje gdzies po 2-3 dniach jesli dostaje 2,5 ml dwa razy dziennie. Do tego masaze brzuszka oliwką, doginanie nóżek/rowerek. Nosz kur/wa doprowadzic do 12-14 dni bez kupy?! To tak jak polozyc na parapecie za oknem i liczyc na to ze nie spadnie!!!

Gość gość
Jelita mu się skręcą biedny maluszek, poszerzone będą.Jak puszcza takie cuchnące bączki to pewnie już mu się chcę kupę, nie męcz go.

Gość gość
Do 5 dni to już góra

Gość gość
Na pokarmie matki może nie robić do nawet 10 dni, ale sama musisz wiedzieć czy to "uroda" dziecka czy ma problem. Jak zawsze, regularnie robi co tydzień to ok, ale jak robi co dziennie i nagle nie może to jest problem.

Gość gość
21:54 i 22:01 Po co wypowiadacie się na temat, o którym nie macie pojęcia?

Gość gość
Każde dziecko ma inny rytm wypróżnień. Niektóre noworodki robią kupę nawet 6-8 razy dziennie, inne nie wydalają stolca nawet przez tydzień. Brak kupy oznacza zwykle, że organizm dziecka wchłonął całe skonsumowane mleko. Dopóki dziecko regularnie oddaje mocz, nie ma powodu do zmartwień. Noworodek powinien zmoczyć 5-6 pieluch dziennie. Jeśli rodzice obawiają się o stan zdrowia dziecka, powinni wybrać się z nim do pediatry, by ten ocenił wagę dziecka.

Gość gość
Moja córka w wieku 3 mcy nie robiła kupy 11 dni. Była na piersi tylko. Poza tym okej byłam z nią u lekarza i powiedział ze dziecko karmione piersią może tyle nie robić. Zalecil masowanie delikatne brzuszka i ja miałam pić duzo soku pomaranczowego. Najważniejsze że dziecko ma gazy i miękki brzuszek. I jeslinzrobi luźna kupkę. Mleko matki często jest przyswajane w całości dlatego malo kup. Jeslindziecko siusia i zachowuje normalnie ma apetyt itp to powinno być dobrze jednak jeśli Cię to niepokoi idź do dr.

Gość gość
Autorko mój synek miał znacznie większe przerwy w nie robieniu kupy. Rekord to 18 dni. Czopki były bezskuteczne, syrop wypróżniający też. Dziecko miało miękki brzuszek, dobry nastrój i apetyt i pod opieką pediatry. Ze strachu miałam mniej pokarmu i podałam mm ale też bez poprawy. Dopiero wprowadzenie stałych pokarmów poprawiło sytuację .