Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jecie tanie produkty żywnościowe jak kaszanka ?

Polecane posty

Gość gość

Ziemniaki pasztetowa tansze wędliny a na obiad np zalewajka krupnik ?

Gość gość
Ja czasami jem bo mi smakuje :D Kaszanka, wątróbka, pasztetowa, salceson, mniam :D Krupnik jest jedną z moich ulubionych zup. Wędlin poniżej 30zl nie kupuję

Gość gość
Jem bo lubię tanie jedzenie też jest dobre

Gość gość
Tanie nie znaczy złe

Gość gość
u mnie w szkole się zawsze śmiali z koleżanki która miała zawsze bułki z mortadelą xD Z czym masz? A. - z mortadelą *o*

Gość gość
Ale bym ojebała taka kaszankę teraz :D

Gość prawi 114
kaszanki nie lubie i omijam pasztet , bardzo rzadko

Gość gość
Kaszanka w kapuście kiszonej, pieczarkach, cebuli i boczku. Pyyyycha!

Gość gość
no tak. ciemnogród zabiedzony. nowocześni Europejczycy nie jedzą takich rzeczy. to nawet nie ma norm unijnych. do dobrego europejskiego tonu jest jeść mc chiken i hamburgery

Gość gość
kaszanka z patelni kaszanka z grilla Ale taka kupna jest konserwowana chemicznie więc lepiej tego nie jeść częściej niż te kilka grilowań w roku. A ogólnie to kaszanka jest z tych wszystkich produktów najzdrowsza, zawiera mnóstwo makro i mikroelementów a do tego potrzebny błonnik w kaszy...

Jem i bardzo lubię kaszankę, mogłabym cały miesiąc na niej jechać z resztą często tak robię, czasem przegryze mortadelą, ale kaszanka rules, and I love kaszanka forever :D

Gość gość
Kaszanke uwielbiam, latem z grilla- pyszna! Jeszcze pamietam jak babcia robiła własną kaszankę, dodawała do środka wątróbkę itp. Tanie składniki- bo co to kasza, krew i tyle, ale dla mnie smak niepowtarzalny. Pasztetów nie jadam sklepowych- sama robię, np. na Wielkanoc. Zupy? Bardzo często robię te "tanie"- tj. na wywarze warzywnym tylko, do kupniku dodaje płatki owsiane jest znacznie lepszy.

Gość gość
biedota , patologia od święta żre kaszankę. elity jedzą na co dzień szyneczki, polędwiczki, kabanosy

Gość gość
kaszanka robiona przez rzeźnika w stronach mojej babci jest rewelacyjna i nigdzie w sklepie w mieście się takiej nie kupi.Dużo wątróbki, wspaniale przyprawiona i zero jakiś tam rzęch. Ta kaszanka jest 100 razy lepsza niż szynka która kupujesz w sklepie w mieście w supermarkecie--wypełniona saletrą,Kiedyś na imprezie m.in pokroiłam tę kaszankę na talerzyku w talarki i ludzie zjedli , komplementowali że musiałam dokroić i wszystko mi zjedli. Nawet szkoda grillować.Więc jak widzę że ktoś pisze że kaszanka to coś taniego i dobrego to wiem że nigdy nie jadł nic dobrego i zna same wstrętne twory oszukańcze.

Gość gość
Serio, naprawdę te elity będące na grillu pierwsze wyciagaja łapy po kaszanke czy tłustą kiełbę (najtansza z biedry) :D, więc widocznie im ta szynka serano na co dzien się przejadła :P. Moi kumple z pracy (pracujemy w finansowym corpo), którzy dostają szparagi w kanapkach [od żon] zamieniają się z ochroniarzem, który ma biały chleb z salcesonem :D. Jak widać, zarobki nie przekładają się na nawyki żywieniowe.

Gość gość
Ja jem tanio bo mnie na nic innego nie stać

Prawdziwej kaszanki to wy chyba nie jedliście,to co sprzedają wam w sklepach koło prawdziwej świeżutkiej swojskiej kaszanki nawet nie leżało... Podobnie sprawa ma się z salcesonem z głowizny z kawałkami móżdżku, pychotka zawsze jem jak jadę do babci to przywożę sobie dużo wymytych flaków w woreczku :)

Gość gość
Ja jem same zupy bo mięso jest za drogie :(

Gość gość
Lubie kaszankę z grilla

Gość gość
Mam to szczęście że mamy taki sklep w którym można kupić swojskie wyroby,właściciel zatrudnia starszego pana który robi tylko kaszanke,salceson i pasztetowa. Chcący kupić coś z tych wyrobów trzeba zapieprzac do sklepu wcześnie rano,chlopina nie nadąża z wyrobami bo ludzie się schodzą z dalekich okolic.

Gość gość
U mnie na grillu kaszanka rządzi, dopiero potem jest karkówka, skrzydełka i kiełbasa. Pierwsze co to wszyscy rzucają się na kaszankę. Tak samo jest z moim bimbrem. Jak znajomi przynieśli na grilla 2 butelki bolsa to zostały trochę upite przez baby robiące sobie z tego drinki. Faceci walili równo samogon, na samo słowo "wódka sklepowa" wykręcało ich jakby im kto denaturat proponował:D

Gość gość
Jestem wegetarianką. Naprawdę nie brzydzi was jedzenie kaszy z krwią?

Gość gość
nie. bardziej mnie brzydzi jedzenie mięsa. Krew to krew - tkanka odnawialna. Nie brzydzi cie picie mleka?

Gość gość
Dla wielu Polaków to podstawa żywienia nie wielu Polaków jadą serek pleśniowy i jarmuż

Gość gość
Ja dziś jadłam rosół i schabowe i mam gdzieś ze to obciach i trzeba jeść pieczeń w sosie borowikowym na białym winie , takie dania to leczenie kompleksów o ile komuś to bardzo nie smakuje

Gość gość
Rosół jest dobry i tani , ale zawsze można zrobić na rosole wiele zup , pomidorowa albo ogórkowa na rosole jest dobra

Gość gość
Mmmmm uwielbiam kaszankę grill.. Pyszna zwinięta w folię z dużą ilością cebuli. Poza tym pasztet swojski ze słoika, jak i tzw czarna.

Gość gość
Kaszanka zawinieta z cebula na grill. Uwielbiam. Pasztetowej, salcesonu nie lubie.

Gość gość
Ja lubię tanie i proste jedzenie mimo ze źle nie zarabiam , jeszcze mi nie odwalilo i nie mam ciśnienia na ten spożywczy szpan , że nie kupi kaszanki bo się wstydzi ale kupi pleśniowy dla szpanu a nawet nie zje albo psu da