Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LoOoOser

Ile kosztuje miesięczne wyżywienie dla jednej osoby?

Polecane posty

Gość LoOoOser

J.w.

Gość gość
No wiesz, zależy jak się odzywiasz. Mozesz się wyzywic za 10zl na dzien jeśli jesz zwyczajne jedzenie i gotujesz co 2 dzień obiad, a moze ci i 50zl zabraknac jeżeli jadasz luksusowo i stolujesz się w restauracji. Przeciętnie mnie wychodzi 15-20zl na dzień.

Gość gość
Zależy od tego co ta osoba żre na codzień.

Ok, dzięki. W sumie gotowaćza bardzo nie umiem, no ale coś tam zawsze bym zrobił z przepisu. Czyli pewnie z 15-20 zł dziennie. Czyli do 600 zł na miesiąc.

Gość gośćum
jak jesz dużo sezonowych warzyw i owoców (75%) trochę jaj i symboliczną ilość mięsa, czasem suche produkty jak kasza i fasola, no i sam gotujesz, powinno wyjść tanio. przy takiej diecie oszczędzasz również na lekarstwach i chorobach. szczególnie, jak nie wyrzucasz forsy na bezwartościowe zapychacze, jak słodycze, czipsy, kluski, pieczywo, przekąski na mieście, napoje.

Gość gość
Ja przejadlam w 2 tygodnie 2 tys :(

Dzięki za rady gośćum! 2 tysiące w 2 tygodnie? To Ty chyba homary jadłaś cały czas.

Gość gość
Looser kootasie na zdrapkach nie zarobisz nawet kotu na mleko leniu smierdzacy🖐️

Gość gość
w 1 mc. na wyżywienie idzie mi ok. 1.500$ ale jestem szczupla, dbam o linie i ćwiczę, inne polki w kampusie na posiłki wydaja znacznie więcej, ok 2500 usd, nie odzywiaja zdrowo się, zamawiają gotowe posiłki i spożywają przed kompem, ja chodze do restauracji i jem zdrowo, sałatki sushi schab wolowine i paprykę

Gość gość
Dokładnie. Sama kupuję tylko najlepsze produkty. Więc dziennie wydaję od 70 do 100 zł

Gość gość
Ja z żoną wydaję miesięcznie 1200 zł na jedzenie. Połowa z tego idzie na bary i restauracje.

Gość gość szariiikkk
bulka,kefirek,troche platkow owsianych...jakies 2,50 dziennie

Gość gość
tyle, ile ta osoba żre!!!!

Gość gość
Ja wydaję na jedzenie 3.000 zł/mies na dwie dorosłe osoby. I nie kupuję żadnych luksusów.

Gość gość
Ja myślę, że idzie mi jakieś 500 zł miesięcznie. Jestem kobietą, staram się odżywiać zdrowo (nie jadam chipsów, fast foodów, unikam słodyczy) i nie jem dużo. Jak jeżdżę do rodziców raz w miesiącu to dostaję od nich weki różnego rodzaju i jajka. Nie wiem ile dokładnie na tym zaoszczędzę, ale na pewno nie więcej jak 50 zł miesięcznie. Praktycznie nie jadam na mieście, a jeśli już to jakaś pizza góra raz w miesiącu, bo po restauracjach nie chodzę w ogóle.

Gość gość
to zależy gdzie i co jadasz. U nas przeciętnie to z reguły obiad domowy, od czasu do czasu wyjście do restauracji lub zamówienie pizzy w http://www.caprinew.pl i średnio zamykamy się w 800-1000 za osobę na miesiąc.

Gość gość
Freeganizm to najlepsza recepta na dwie największe problemy tego swiata zasypujące nas wszechobecne śmieci i głód na świecie

Gość gość
Ja place mojej pani 550,- €, to okolo 2.400,-zl

Gość gość
5zl kupuje tylko w biedrze

Gość gość
gość dziś Ja place mojej pani 550,- €, to okolo 2.400,-zl A na której plantacji pracujesz murzynku? Niemieckiej?

Gość gość
Znasz angielski to sobie linki znajdziesz, zresztą bez znajomości angielskiego nie masz tam czego szukać bo od razu przechodzi się na rozmowę glosową.Skoro natomiast pytasz o linku to widać, że u ciebie z tym krucho zatem to nie dla ciebie koleś.:D