Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość No tak planuje

Tak właśnie wychodzi planowanie ciąży a guzik wyszło

Polecane posty

Gość No tak planuje

Od jakiś 7 miesięcy odkładalam zajście w ciążę z powodu pracy... Byłam pewna zresztą inne pracownice tez ze dostane umowę o pracę na czas nie określony i zajde w ciążę pójdę na maciezynski i wychowawczy. A tu co g****o ? Umowa na 1.5 roku. I co niby nadal mam odkładać ? Tak można planować.... ciekawe czy chociaż uda mi się zajść dosyć szybko.

Gość gość
A co to ma do rzeczy? ot życie! Widocznie pracodawca już miał dość takich pracownic które ledwo dostały umowę to zniknęły z powodu ciązy.

Gość gość
Z umową na czas określony też zajdziesz w ciążę to o co chodzi?

Gość No tak planuje
O to ze mam umowę na 1.5 roku chce zacząć starać się w czerwcu lipcu tego roku urodze luty marzec. Żeby mi przedłużyła umowę musze szybko wrócić do pracy. Wiec jak będę 6 miesięcy dzieckiem w domu to będzie dobre. Wiem ze należy się maciezynski rok czasu ale się nie wyrobie.... bo na maciezynskimnie na pewno nie przedłużu mi umowy ?

Gość gość
Nie, ale może znajdziesz inną pracę lub ugadaj się z pracodawcą.

Gość gość
Właśnie innej bym nie chciała. A dogadanie się raczej nie wchodzi w grę straszna malpa z kierowniczki. A może akurat. No nic zobaczmy co życie przyniesie. Najlepiej by było jak juz byśmy szli na żywioł ale chcę jeszcze mały remont pojechać na wakacje krótkie jednodniowe wycieczki.

Gość gość
Ja mam na czas nieokreślony i staram się 3 lata...

Gość gość
No właśnie też się z tym liczę ze może być nie tak szybko jak sobie chce

Gość gość
Bez sensu takie planowanie to nigdy nie wyjdzie. Założysz ze znajdziesz a tu rok starań i co? Albo założysz ze super znajdziesz będziesz pracować aż do dnia porodu wrócisz 3 miesiące po porodzie a oni nieprzedluza umowy taka rzeczywistosc ciąży nie da się zaplanować zawsze coś bedzie nietak

Gość gość
W sumie jaka różnica 1,5 roku czy na cz.nieokr.? I tak zawsze mogą cie zwolnić. Sama widzisz, że pracodawca podjął dobrą decyzję, przecież czekałaś tylko na umowę "na stałe" żeby zaciążyć... Nie jesteś widać najlepszym pracownikiem skoro ponownie dano ci umowę na czas określony...

Gość gość
Najlepiej nic nie planowac,ja planowalam drugie urodzic w kwietniu 2015 a ciazy od 3 lat brak :(

Gość gość
A czy to nie jest tak że pracodawca tylko do czasu może dawać te umowy na czas określony a za trzecim jeśli chce przedłużyc to już musi dac na czas nieokreślony ?

Gość gość
Wszyscy w formie dostaliśmy takie same umowy.bo moja 2 umowa i podobno 3 właśnie będzie na stałe Ale nieam zamiaru czekać. Co będzie jak mnie lublin to przedłuży a jak nie to znajdę inna