Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak ubierać teraz dzieci?

Polecane posty

Gość gość

Czy juz zakładacie dzieciom do przedszkola wiosenne ubrania, buty czy jeszcze zimowe? Dzieci wychodza codziennie na dwor, na plac zabaw. ..

Gość gość
Buty ma jeszcze te w których chodził w zimie- ocieplane trzewiki za kostkę, ewentualnie na deszcz kalosze "ze skarpetą". Uważam ze jeszcze za chłodno na adidasy. Kurtkę tak, nosił już wiosenną, tj. ocieplaną bluzę albo softshell, bo już bywało ciepło. Dzisiaj też wyszedł w trzewikach i softhshellu właśnie. Jak wieje to jeszcze golf na szyję, czapki nie nosi ale ma gęste włosy. Wiadomo że jak spada temperatura i jest zimno to zimowa kurtka i czapka na głowę.

Gość gość
"Trzewiki" Pie.rdolnelam ze śmiechu :-) hahahhahahahajajahahhahahahahaha :-D

Gość gość
A co jest śmiesznego w nazwie trzewiki. Jest to rodzaj buta, tak jak sztyblety, rzymianki, baleriny, botki czy czółenka.

Gość gość
Wiosenna kurtka, buty przejściowe (tzw. miodówy). Dzisiaj na placu zabaw był jedynym dzieckiem bez szalika i czapki. Rodzice w krótkich rękawach, bo słońce grzało i nie wiał wiatr, a dzieciaki w zimowych czapach. Również w szalikach, a młodsze nawet miały rękawiczki. Nie ogarniam tego. Potem jest płacz, że dziecko ciągle chore i to pewnie przez inne dzieci z przedszkola

Gość gość
Mój wiosenna kurtka bluza buty wiosenne ale wyzsze. Cieniutka czapka bo ma wrażliwe uszy i już

Gość gość
Autorka jest Anna Poslowicka i pisze to samo pytanie na fb na jednej z grup hahaha

Gość gość
Różnie- buty przejściowe ale kurtka czasami zimowa a czasami wiosenna, czapka cieńsza.

Gość gość
Moj chodzi w adidas juz gdzies z 3 tyg, kurtka w zaleznosci od pogody wiatrowka albo wiatrowka na podszewce, cienka czapka, chustka pod szyję, spodnie jeansy lub dresy..Tak do przedszkola go ubieram. A po poludniu jak wychodzimy i jest cieplutko, to juz bez czapki, w bluzie i bezrekawniku. Nic mu nie jest i nie choruje.

Gość gość
Czapki, czapki, czapki! Czy bez tych czapek dzieci poumierają, jak na dworze jest +10 stopni?

Gość gość
Moj nosi cienka bawelniana, rano o 7 jest jeszcze chłodno. Jakos sie nie przegrzal, i nie choruje ;)

Gość gość
Moje maja co prawda dopiero 14 mc i nie chodzą do przedszkola ale ja wyznaje zasadę 1 rzecz więcej niż na mnie :-) I tak dzis na spacerze byli ubrani w spodnie dresowe, adidasy, body z dl rękawem i bluzy ( dość grube). Wiatru nie było wiec czapki i chustki sobie odpuściliśmy.

Gość gość
No i brawo, mamo z 21:42! :)

Gość gość
Gość dziś 21:12 znasz regulamin kafe? Bedziesz miec kłopoty, przykro mi, nie jestes dla nas anonimem. ...

Gość gość
Czapki, czapki, czapki! Czy bez tych czapek dzieci poumierają, jak na dworze jest +10 stopni? X Mój syn powyżej 10stopni czapki nie nosi ale u mnie mało było takich dni jeszcze...

Gość gość
Moja ciepła corka cała zime chodziła w jesiennych kozakach bo nogi wiecznie upocone A teraz kurtka na polarze i botki adidasy zamierzam kupić bo się okazało że z tamtego roku to za małe już czapka cienka rano jest jeszcze chłodno ale dziś koło 18 było dość ciepło i biegają w samej bluzie bez czapki i kurtki tak z pół godziny i teraz śpi sobie smacznie po takim szaleństwie

Gość gość
u nas też piękna pogoda, słońce, 13 stopni i goła głowa. Dzieciaki raczej cienkie czapki miały, nikogo nie widziałam ubranego w zimowe kurtki i czapki. Mam pytanie, do kiedy ma się śpiwory w wózku. Mój młody ma 16 miesięcy. Dzisiaj śpiwór niezpięty. Dodam, że lubi spać we wózku nieraz 2 godziny podczas spacerów.

Gość gość
Jak śpi w wózku tak długo to ja bym tak do 15-18 stopni zakładała śpiwór ale za to lżej ubierała. Np bluzka z dl rękawem i kurtka lub bluza tylko jak wychodzi z wózka.

Gość gość
Adidasy górą! W nich dziecko czuje, że żyje- plus 100 do prędkości :-D

Gość gość
gość 22:27 A ja widziałam takie typowe czapy z pomponem, zwyczajne wełniane. Żal dzieciaków, a kilkoro takich było. Ale fakt, większość miała cienkie czapki, za to rodzice porozbierani do rosołu :) Jedna dziewczynka ok. 1,5 h miała polarowe rękawiczki!!! I humor miała kiepski, ale jej się nie dziwię ;)

Gość gość
Moj czterolatek od jakis 3/4 tygodni bez rajstop pod spodnie,adidasy,kurtka na polarze,czapka ciensza i bawelniany komin.Pod kurtka podkoszulek i koszulka z dlugim rekawem.U nas niby powyzej 10 st,ale wiatr troche jest,w cieniu mi bylo chlodno,uciekalam na slonce.PS.widzialam dzisiaj dziewczynke w kurtce zimowej zapietej pod szyje,czapce zimowej na placu zabaw w pelnym sloncu.

Gość lusi89
Na pewno trzeba ubierać dobre i odpowiednie dzieciom obuwie. Maluch, który zaczyna dopiero chodzić, powinien mieć swobodne i wygodę. Dobre takie buciki w dobrej cenie widziałam na: http://www.tomcio.pl/ . Mają tam spory wybór takich dla chłopca i dziewczynki.