Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wasi rodzice przyznaliby sie ludziom gdybyscie wpadły przed slubem??

Polecane posty

Gość gość

czy raczej by to kryli?? bo ja mam taka sytuacje ,że wpadlam z chłopakiem i biore slub w kwietniu,bo to bedzie juz piaty miesiac ciazy. obydwoje mamy po 28 lat i chcemy tego dziecka,kochamy sie,wiec slub nie bedzie tylko z powodu wpadki. moja rodzina niestety to ukrywa i nawet dalszej rodzinie nie przyznala się do faktu iz zostane matką kryją to przed wszystkimi jak tylko mogą.. ja przyznalam się w pracy koleżankom i dostałam w domu opierdziel ,że po co takie rzeczy mówię i ,ze teraz będa mi tyłek wszyscy obrabiać i wysmiewac się ,że wpadłam itd..wg nich powinam nic nie mowić i dopiero po slubie zeby to wyszlo a nie przed. oni chyba mysla ze uda mi sie ukryc poród...smieszne.. czy u was tez tak w domu jest?czy tylko moja rodzina tak patrzy na ludzi i ich zdanie?

Gość gość
a to sie ludzie nie zorientuja jak za 3 miesiace urodzisz? pomysla ze dziecko w kapuscie znalazłaś?

Gość gość
Moi by się nie przejmowali ale teściowej do dziś dnia robią sensacje z każdej ciąży przed slubem w wiosce tyle ze ich córka jest panna z dzieckiem wiec tak sobie chyba odreagowuja ta sytuacje

Gość gość
U mnie to samo. Ciąza przed slubem jest nie do przyjęcia. To najgorszy policzek dla rodziny jest.Straszny wstyd i w ogóle.

Gość gość
Ja mam świadomie dziecko bez ślubu i moja "teściowa" ze ściany wschodniej nie może tego przeboleć. Ona z tych co to z kościoła mogłyby nie wychodzić. Myślała, że ciąża to wpadka i że już, zaraz, natychmiast weźmiemy ślub. Zaliczyła niezły zonk jak do niej dotarło, że przed ołtarz ani do usc się nie wybieram.

Gość gość
Jestem w ciazy planowanej bez slubu. Moi rodzice chwala sie kazdemu, ze zostana dziadkami az mnie to denerwuje.

Gość gość
A olej opinie luzdi niech się kiszą w swoim sosie. Moja mama się otwarcie mi przyznała, że się urodziłam, bo przestała brać tabletki, bo chciała mieć trójkę. Zaś tata stwierdził, że spełnił swój obowiązek płodząc trójkę dzieci :D

Gość gość
Rodzice / rodzina niestety mają takie dziwne podejście do sprawy. Jestem w końcówce ciąży. Słyszałam ostatnio jak moja babcia mówiła do mamy z takim politowaniem w głosie ze ja to na pewno się nie spodziewałam ze czeka mnie taki los i zajde w ciążę. A dodam że mam 29 lat i jestem 6 lat po ślubie

Gość gość
Autorko bylamw takiej samej sytuacji.Tez bralam slub w kwietniu zeszlego roku bedac w piatym miesiacu ciazy :-).Tylko moi rodzice nie mieli z tym proboemu,bardzo sie ucieszyli,ze zostana dziadkami i nie ukrywali tego.Moze daj rodzicom jeszcze troche czasu.Kiedys to bylo nie do przyjecia ,zeby miec dziecko przed slubem i dlatego niektorzy nie moga sie z taka sytuacja oswoic. Nie denerwuj sie ,dbaj o siebie i maluszka.A rodzice sie przyzwyczaja ,a jak zobacza maluszka to zakochaja sie na 100% i bedzie im glupio,ze nie wspierali cie od poczatku

Gość gość
U mnie również okazalo się ze 4mce przed ślubem jm w ciąży. Wszyscy się cieszyli, chyba ja bylam najbardziej zszokowana bo nie wyobrazalam sobie siebie jako mamy. Na szczęście w sukienkę sie zmiescilam, ciaza bez żadnych problemów.

Gość gość
U mnie była ciąża planowana mimo że ślubu nie mieliśmy. Nikt z rodziny nie miał zastrzezeń. Ślub był gdy dziecko miało 4 lata - na dziesiątą rocznicę naszego związku.

Gość gość
Ukrywanie przed ludźmi że ślub jest z wpadki ? A to się tak da ? Wokół mnie multum ludzi z tego powodu brało śluby i wszyscy zawsze wiedzieli że to z wpadki nawet jeśli nie od razu to po dacie urodzenia dziecka już na pewno. Nikt nie musiał nic tłumaczyć, co najwyżej żarty były, ale nie były to złośliwe żarty raczej żeby podkreślić "wiemy o co chodzi". Co do przyznawania się ludziom ? To od ciebie zależy czy masz na to ochote czy nie, bliskim możesz spokojnie się podzielić, dalszym nie musisz sie spowiadać, a rodzice jak to rodzice wiesz jak to z nimi. Przed znajomymi by chcieli żeby dziecko lśniło. Ty sie za bardzo oglądasz na to co rodzice, możesz z nimi polemizować na wszelakie tematy wedle swojego światopoglądu, jestes już osobą dorosłą i za swoje własne czyny odpowiedzialną.

Gość gość
Mamy dwoje planowanych dzieci bez zadnych slubow i nikt w tym nigdy problemu nie widzial.

Gość gość
ja nie znam zbyt wielu osób które w dzisiejszych czasach biorą ślub bo jest ciąża. znam wiele dziewczyn które zaszły w ciążę przed ślubem ale ślub był dużo wcześniej zaplanowany (rezerwacja sali u nas w mieście to ok 2 lata) a na krótko przed ślubem zachodziły w ciążę bo już nie uwazaly bo wiedziały ze w razie ciąży mają już mieszkanie, stała pracę itd. co znaczy ukrywać ciaze? to przez pół roku na spacer nie wyjdziesz żeby ukryć fakt ze dziecko jest na świecie?czy rodzice będą mówić ze 14 tygodniowy wcześniak? no luuuudzie mamy 21wiek a nie średniowiecze...

Gość gość
Żenada

Gość gość
Ja już się nie dziwię, że PiSlam rządzi w tym kraju jak ludzie są tacy na maksa kościółkowi i mentalność nadal mają rodem ze średniowiecza. Nic się od lat nie zmienia.

Gość gość
Zafałszowane mamuśki:) córcia wyjezdza na wczasy z facetem,facet u niej sypia a jak zaciąży to larum by nikomu nie mówić.Typowe MOHERY!!!!!