Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy tez uważacie ,że tylko patologia i biedota ma popsute ,zaniedbane zęby ??

Polecane posty

Gość gość
Ja pierwsze na co zwracam uwagę to zęby. Mogą być nawet krzywe byle by były wszystkie i nie żółte ani czarne. Ciężko mi się oglądało program "rolnik szuka zony" zwłaszcza ten pierwszy odcinek gdzie przedstawiali rolników, a tam wszyscy zeby mieli straszne. Na wsi ludzie często jeszcze nie przywiązują wagi do wyglądu mimo ze mają pieniadze, np. hektarowcy, nie mają tez czasu, bo ciągle robota, no i obornik podobno źle wpływa na stan uzębienia.

Gość gość
gość dziś 22:03 nid rozumiesz ze niektorzt maja tak slabe genetycznie zeby ze dziura potrafi sie zrobic w kilki na raz i do tego tak niski prog bólu lub tak wysoko nerwy ze mala dziurka i jej wiefcenie sprawia ból? xxxxxx Czyli przez ból nie chodzic do dentysty? A wieku 35 lat nie mieć już własnych zębów? UWAŻASZzae to lepsze wyjście dla takiej osoby? Właśnie o słabe genetycznie zęby tym bardziej trzeba dbać aby nie było jeszcze gorzej.

Gość gość
"nie dopuszczam do dziurek" Patrz, a ja nie miewam kamienia w ogole a miewam dziurki. Czyli magiczna zasada na zdrowe zeby (procz mycia itp) jest urodzenie sie z mocniejszymi? :P Czy rentgen i patrzenie przez dentyste? Widac wypowiadasz sie w temacie o ktorym nie masz pojęcia "dlatego ja wiedzac ze nie mam zbyt mocnych zebow wole wydac grosze i isc co pol roku na przeglad". Co niby ten przeglad pomaga sam w sobie jak ktos ma slabe zeby?

Gość gość
w rolniku to jeszcze nic a widzialas chlopakow do wziecia :) tam to chlopaki zabki maja :)

Gość gość
gość dziś Ja pierwsze na co zwracam uwagę to zęby. Mogą być nawet krzywe byle by były wszystkie i nie żółte ani czarne. Ciężko mi się oglądało program "rolnik szuka zony" zwłaszcza ten pierwszy odcinek gdzie przedstawiali rolników, a tam wszyscy zeby mieli straszne. Na wsi ludzie często jeszcze nie przywiązują wagi do wyglądu mimo ze mają pieniadze, np. hektarowcy, nie mają tez czasu, bo ciągle robota, no i obornik podobno źle wpływa na stan uzębienia. xxxxx Ja też. Krzywe moga być - wiadomo, kiedys nie noszono aparatu i jest dziś jak jest. Ale braku :na froncie:" nie toleruję. Jak ktoś latami chodzi bez 1nek 2jek lbo wszystko naraz - nie , dziękuję. Albo jak ktos ma takie poczerniałe pieńki i na dodatek zęby myje raz na tydzien :(

Gość gość
22:08 mi jakoś nie pomaga. Bardzo dbam o swoje zęby a wyglądają bardzo żle ;-/

Gość gość
Moja siostra pracuje w Norwegii i stać ja na leczenie i leczy ale co z tego jak kolejny sie psuje lub wypada plomba lub sie kruszy lub roboa sie kieszonki i ja mam tak samo co naprawie to kolejny się łamie lub cos w tym stylu niestety genetyka jak się ma slabe zęby to każde leczenie pogarsza stan zęba niby jest wyleczony ale jego struktura słabiona. Ci ktorzy mają wszystkie swoje zeby po 30ce czy nawet po 40 nają farta no mają mocne zęby.

Gość gość
"Dlatego profilaktyka jak już ktos tu napisał. A nie, że latami się nie chodzi do dentysty a potem olaboga 5-6 zębów naraz do leczenia." W ciagu ostatnich 5-6 lat mialam tylko 1 nowa sprawe (klasyka na stycznych bo mam za ciasno zeby, ale malutka), a wydalam kupe kasy ja stare juz plombowane zeby i usuwanie osemek (poziomych jakbyscie chcialy sie czepiac). To co mam zrobic jak tez pierwsze plomby mam od ok.10 rolu zycia? Jaka magia mi pomoze?

Gość gość
gość dziś 22:08 mi jakoś nie pomaga. Bardzo dbam o swoje zęby a wyglądają bardzo żle ;-/ xxxx Przestań chodzić do dentysty i dbać o zęby powiedzmy 2 lata, a zobaczysz efekt

Gość gość
gość dziś w sumie masz racje po co robic przeglad zebow po co rentgen po co sprawdzac stan dziasel , strata kasy lepiej isc jak sie dziura zrobi ale wiesz ja jestem taki freak i laze na te przeglady , malo tego laze tez na cytologie i mammografie

Gość gość
"nie żółte" Czyli jak ktos ma ciemna kosc to ma wybielac a wybielanie osłabia więc jak bedzie mial plombe to tez zle :D

Gość gość
gość dziś Moja siostra pracuje w Norwegii i stać ja na leczenie i leczy ale co z tego jak kolejny sie psuje lub wypada plomba lub sie kruszy lub roboa sie kieszonki i ja mam tak samo co naprawie to kolejny się łamie lub cos w tym stylu niestety genetyka jak się ma slabe zęby to każde leczenie pogarsza stan zęba niby jest wyleczony ale jego struktura słabiona. Ci ktorzy mają wszystkie swoje zeby po 30ce czy nawet po 40 nają farta no mają mocne zęby. Ale może jakby nie leczyła i wcale nie dbała, to miałaby o wiele gorsze teraz niż ma. Tym bardziej powinna na nie uważać. Tak jak osoba ze skłonnością do tycia powinna uważać co je. Genetyka i ruletka.

Gość gość
22.12 dobrze to jak tanim kosztem uzupelnic brak trojki? Moj kolega nie ma trojki, ale nie stac go na implant,co ma zrobic jak moze uzupełnić brak trójki twoim zdaniem?

Gość gość
gość dziś "nie żółte" Czyli jak ktos ma ciemna kosc to ma wybielac a wybielanie osłabia więc jak bedzie mial plombe to tez zle smiech.gif Kawa i papierosy zażółcaja równiez zęby. Z reszta ja znowu nie widuję az tak dużo żółtych zębów, no chyba, że u osób starszych.

Gość gość
gość dziś 22.12 dobrze to jak tanim kosztem uzupelnic brak trojki? Moj kolega nie ma trojki, ale nie stac go na implant,co ma zrobic jak moze uzupełnić brak trójki twoim zdaniem? aA co robi, aby go było stać? Dodatkowe zlecenia, korepetycje, praca po godzinach, może rezygnacja przez rok z wyjazdu urlopowego itd

Gość gość
gość dziś 22.12 dobrze to jak tanim kosztem uzupelnic brak trojki? Moj kolega nie ma trojki, ale nie stac go na implant,co ma zrobic jak moze uzupełnić brak trójki twoim zdaniem? x wariant najtanszy- guma do zucia wariant drozszy - mostek

Gość gość
zarabia 2000zl z czego ma mieszkanie na kredyt no bo gdzies mieszkac musi do tego dziecko i chora zonę ktora musi się opiekowac myslusz ze on sobie nie odmawia przyjemnosci i jezdzi na wakacje nie ledwo ciagnie od 10tego do 10tego.

Gość gość
Ludzie, zrozumcie, nic nie ma "tanim kosztem",. Dzisiaj trzeba zap...lać aby coś osiągnąć, takie czasy. Niestety wszystko kosztuje i nic nikomu z nieba nie spada, no chyba, że urodzi się w rodzinie milionera albo wygra w totka. Inaczej niestety - chcesz mieć - to sobie musisz sam zarobić. nikt nie przyjdzie i nie powie PaniKowalska, mam dla pani 5000 na implant.

Gość gość
Guma do zucia chyba zartujesz? Mostek tez kiepskie rozwiazanie bo oslabia sasiadujace zęby czego efektem z biegiem czasu jest ubytek nie jednego a 3ech. Czytalam o mostkach to jest rozwiazanie na krotko i bardzo inwazyjne.

Gość gość
gość dziś zarabia 2000zl z czego ma mieszkanie na kredyt no bo gdzies mieszkac musi do tego dziecko i chora zonę ktora musi się opiekowac myslusz ze on sobie nie odmawia przyjemnosci i jezdzi na wakacje nie ledwo ciagnie od 10tego do 10tego. xxx Przy 2000 dostał kredyt??? A jakie dochody żony? Poza tym to, że chwilowo jak mówisz nie ma fuduszy nie znaczy, ze za jakiś czas sytuacja mu się nie poprawi na lepszą. Prtzeciez kiedyś zarabiał więcej niż te 2000.

Gość gość
gość dziś Guma do zucia chyba zartujesz? Mostek tez kiepskie rozwiazanie bo oslabia sasiadujace zęby czego efektem z biegiem czasu jest ubytek nie jednego a 3ech. Czytalam o mostkach to jest rozwiazanie na krotko i bardzo inwazyjne. Może byc specjalna korona. Inaczej co proponujesz, chodzić 10 lat z dziura z przodu?? NO bo na to wychodzi. Sampopczucie wewnętrzne tez jest wazne, każdy chce się podobac.

Gość gość
No dobrze sle jak ma zarobic dobrze ltos kto nie ma znajomosci w dzisiejszych czasach. Przegladalas ogloszenia o prace widzialas ile oferują? Smiech na sali...

Gość gość
Ząb stracił niedawno. Zona nie zarabia jezdzi na wozku ma niską wrecz glodową rente. Wczesniej dobrze w miare zarabiala teraz to jakis dramat co sie u nich dzieje.

Gość gość
22:18 bez przesady nie wymagam wybielania zębów, sama mam niewybielone, ale od czasu do czasu można użyć pasty wybielajacej, chyba aż tak bardzo To zębów nie oslabi. To nie chodzi o kolor kości tylko o brak higieny i o fajki.

Gość gość
gość dziś No dobrze sle jak ma zarobic dobrze ltos kto nie ma znajomosci w dzisiejszych czasach. Przegladalas ogloszenia o prace widzialas ile oferują? Smiech na sali... O jakiej branży mówimy? Bo znajomości znajomiościami, ale tez różnie z tym bywa, są posady, że i znajomości nie pomoga tylko to, co się umie. A skoro się nie ma znajomości to tym bardziej trzeba się wziąć do kupy. Niestety nie każdy ma rodziców na stanowiskach czy wujków dyrektorów. Jak ma to lepiej dla niego. Inaczej musisz sam sobie radzić. Ale to w przyszłości procentuje, wiem z doświadczenia. Najgorzej utknąć w przekonaniu, że inni maja szczęście, albo, ze inni maja znajomości - no może mają szczęście i znajomości, ale to Ci e nie może hamować, bo wtedy nic nie wyjdzie. Takie zamkniecie w skorupie jest niezmiernie dołujące, ale jak się starasz, nie ma siły, w końcu musi być lepiej, może to tylko dłużej potrwać - też wiem z doświadczenia. I cóż, zawsze będa ci ze znajomościami ale we wszechświecie nic nie ginie.

Gość gość
22:29. To niech pójdzie jeździć na tiry, pracy multum, ciągle brak kierowców, nawet prawko mu sfinansuje i zarobki dwa, trzy razy takie. Na tego zęba będzie miał z jednej pensji. Ale zaraz napiszesz ze żony nie zostawi.

Gość gość
W jakim zawodzie szuka?

Gość gość
To po prostu kwestia kasy. Można powiedzieć że jak komuś się powodzi to stać go i na dentystę i na implanty. Ja nie mam kilku zębów z tyłu nie wstawiam, bo mam inne ważniejsze rzeczy na głowie. Nie odmówie z powodów estetycznych wyjazdu na wakacje ani dzieciom ani sobie. Trudno. Wolę poleżeć na plaży niż szeroko się uśmiechnąć. Gdyby zrobili mi to za darmo lub symboliczne pieniądze to bym nie zaniedbała tej kwestii. Za młodu kiedy jeszcze zęby robiło się panstwowo to chodziłam często teraz to kwestia kasy. Za to dzieci mają wszystkie zdrowe, zaleczone. Dbam o to bardzo.

Gość gość
gość dziś Nie ma nic za darmo, już mówiłam. Ludzie gdzie wy żyjecie?? Albo macie bogatych rodziców i was sponsorują. Chcesz coś miec - musisz sama zapracować. Poza tym nie porównuj braku"dalszych" zębów, np takiej szóstki do braku "jedynki". Chodziłabyś bez "jedynki"???

Gość gość
a chodzom chlopaki bez jedynek i zyjom ;)