Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ruda_fryzjerka

Ciąża po HSG

Polecane posty

Gość ruda_fryzjerka

Witam wszystkich serdecznie :) Pewnie juz nie raz pojawil sie tutaj taki temat. Mam pytanie do kobiet ktore mialy HSG. Powiedzcie drogie Panie czy jest duza szansa na zajscie w ciaze po badaniu HSG. mam to badanie w maju. z mezem staramy sie juz ponad dwa lata. Zawsze na tescie jedna kreska :( nie mam juz sily na staranie sie. Wiem moze z byt wczesnie sie poddaje ale naprawde, mam dola i nie wierze ze kiedy kolwiek zajde w ciaze. Mam 27 lat, i niestety zdiagnozowano u mnie PCOS (zespol policystycznych jajnikow)

Gość gość
nie ma zadnej gwarancji a na szanse ciąży mogą mieć wpływ nie tylko hsg a parametry nasienia, endometrium kobiety, owulacjia, rezerwa jajnjkowa- zrób amh z krwi, psychika kobiety, niezgodność ,konflikt serologiczny, blokada ,stres silny, warunki zdrowotne kobiety i mężczyzny ,wiek itd., itd.,itd. -idzcie do specjalisty i on wami pokieruję i zaproponuje odpowiednie leczenie

Gość gość
szansa jest ale gwarancji na ciaze nikt ci na 100% nie da ,udajcie się do specjalisty, poczytaj o ryzyku hsg zebys miała swiadomosc tego zabiegu i jego powikłan

Gość gość
Ja miałam hsg w sierpniu, we wrześniu ciaza biochemiczna a w październiku zaszlam w ciążę na której rozwiązanie właśnie czekam.

Gość gość
Dziewczyny mają oczywiście rację. Nikt nie da Ci 100% pewności, że zafasolkujecie. Jeśli jednak są wskazania to warto spróbować – to moje zdanie. Wiesz jak jest coś co nie zaszkodzi a zawsze może pomóc. Mi się udało, staraliśmy się około 2 lat w invimedzie w Poznaniu + dodatkowo rok wcześniej naturalnie. My poszliśmy do kliniki lekarz zalecił badania, zrobione potem HSG dodatkowo i pierwsza IUI i udało się :) także warto próbować. Pozdrawiam